• DogWalkTrail Austria
     

Wie Zijn Wij En
Waar Staan Wij Voor

 
Wie Zijn Wij En Staan Wij Voor
 
Wij, François en Bianca, zijn de eigenaren van het bedrijf DogWalkTrail en de hond vriendelijke accommodaties DogMountainInn en de DogLogHomes. DogWalkTrail organiseert sinds 2000 Actieve Vakanties voor Baas en Hond.

Bianca heeft in 2000 DogWalkTrail opgezet. Met behulp van Opvoedinstituut De Roedel en de buitensportbedrijven PBO en Ami Outdoor lukte het om een goed plan op te zetten om op een veilige en verantwoorde manier actieve vakanties voor bazen en honden te gaan organiseren. In de eerste jaren draaide DogWalkTrail naast het werk van Bianca in de buitensport en haar werk als skilerares. Al snel werd het echter een volledige baan en was er geen tijd meer om voor andere buitensport bedrijven te werken. Bianca is opgeleid als buitensportinstructeur en volgde voor dat werk onder andere Wild Water kanocursussen en leerde klim- en abseil touwtechnieken. In de loop der jaren is haar kennis alleen maar toegenomen. Ze volgde een eerste deel van de Roedeltraining opleiding speciaal gericht op het goed te laten verlopen van de DogWalkTrail vakanties, heeft in 2010 met succes de opleiding van Jan Fennel (DogListener) gedaan, heeft verschillende certificaten gehaald tijdens workshops en seminars. TT van Linda Tellington Jones, Erwin van Gijtenbeek, Turid Rugaas, Roger Abrantes, Konrad Lorenz, Miklosi en all time favourite Ian Dunbar heb ik meerdere keren bezocht. Naast een boekenkast vol wolven boeken en bezoeken aan wolven parken in Canada en Amerika en Duitsland zijn er inmiddels dichtbij huis wolven gesignaleerd in “ons eigen” Nationaal Park de Hohe Tauern. Natuurlijk is er grote interesse in deze waarneming van de nationaal park rangers.

Bianca deed EHBO buitensport voor mens en EHBO voor dieren, dieren pensionhouder opleiding en volgde in 2004 met succes de bergwandelgids opleiding van de Oostenrijkse Alpenvereniging en de wintermodule bij de Salzburger Bergwanderfuhrer Verein. Naast al deze opleidingen deed ze ook de Oostenrijkse skileraar opleiding. Qua buitensport was de mijlpaal van de afgelopen jaren toch wel de beklimming van de Grossglockner samen met Barend en François. Ilse was ons al een keer voor gegaan een aantal jaren geleden. Bij deze beklimming werd het maar weer eens en voor altijd duidelijk hoe ongelofelijk klein wij zijn en hoe krachtig en sterk en bijzonder indrukwekkend de bergwereld is. Nog meer dan ooit te voren willen we mensen daar van laten meegenieten op een veilige en verantwoorde manier. Daarom zijn we nog steeds niet uitgeleerd en blijven wij samen met het team bijscholingen volgen.
  
Ook François heeft jaren lange ervaring in de buitensport. Vanaf 1995 is hij werkzaam geweest bij diverse buitensport bedrijven zowel in het veld als organisatorisch. Hij begeleidde en voerde buitensport reizen uit in geheel Europa en in Nepal en Thailand. Mooiste onderdeel om te begeleiden vond hij daarbij de gletsjertochten op de Jostedalbreen in Noorwegen.  Daarnaast ontwikkelde hij buitensport reizen van Canada tot Nieuw Zeeland. Voor dit werk deed hij meerdere buitensport opleidingen in België en Frankrijk. Deze opleidingen bestonden voor het overgrote deel uit klimmen, mountainbiken en Wild Water kanoën. Privé is François ook al jaren verliefd op de bergen. Zijn passie is het beklimmen van de vele bergtoppen in onze omgeving en verderop in de Alpen en af en toe zelfs tot in Afrika (Kilimanjaro) en de Himalaya aan toe. Ook hij deed de Oostenrijkse skileraar opleiding en volgde met succes de bergwandelgids opleiding van de Oostenrijkse Alpenvereniging en de wintermodule bij de Salzburger Bergwanderführer Verein. In al deze opleidingen is EHBO, milieuvriendelijk en veilig werken een centraal thema.

Daarnaast zijn Bianca en François ook op privé vlak een super goede combinatie en vormen zij samen met Tikaani en Sesi de 2 Malamutes en hun zoontje Nuka en dochtertje Levi een gezellige actieve roedel.
  
DogWalkTrail draait natuurlijk niet alleen op Bianca en François maar dus ook op enthousiaste instructeurs en gidsen die in vaste dienst of freelance voor ons werken. Door de jaren heen is dit een leuk, goed en vast team geworden. Natuurlijk komen daar ook van tijd tot tijd nieuwe goede krachten bij net zoals sommige medewerkers andere paden gaan bewandelen.

Onze gidsen en instructeurs hebben afwisselend de een meer ervaring en achtergrond in het hondengedrag en de ander meer in de buitensport.

Samen in ieder geval de perfecte combinatie om te zorgen voor een veilige en leuke tijd voor onze gasten met hun trouwe vrienden. Op onze site bij de verschillende landen kan je lezen welke instructeurs en gidsen er zijn en wat hun achtergrond is.
  
Om het DogWalkTrail team goed te laten functioneren zijn er elk jaar instructeurs/gidsen weekenden. Tijdens deze weekenden worden de nieuwe manuals en draaiboeken volgens welke onze programma's verlopen doorgenomen. Deze draaiboeken worden na elke uitvoer bijgewerkt en dus verbeterd. Op deze manier proberen wij de veiligheid voor jou en je viervoeters zo goed mogelijk te garanderen.

Ook worden tijdens deze weekenden alle instructeurs en gidsen op de hoogte gebracht van alle nieuwe programma's, nieuwe wandelroutes, nieuwe activiteiten, locaties en accommodaties, eventuele nieuwe ontwikkelingen op het gebied van EHBO (zowel mens als dier) hondengedrag en de verhouding tussen baas en hond in de buitensportsfeer, mogelijkheden voor het volgen van kanocursussen en bergwandelgids diploma‘s. Ook worden er lezingen en workshops bijgewoond door de hoofdinstructeurs met betrekking tot hondengedrag en EHBO en andere technieken of vaardigheden die ons helpen een vakantie bij DogWalkTrail goed te kunnen begeleiden.
  
Meerdere gidsen hebben de opleiding bergwandelgids van de Oostenrijkse Alpenvereniging of een gelijksoortige bergsport opleiding met succes afgerond. Alle gidsen die in Oostenrijk wonen zijn ook lid van de Vereniging van Salzburger Bergwanderführer. Bovendien werken wij samen met goede buitensport bedrijven zoals PBO, AMI outdoor en Brandsport. Deze bedrijven werken met gekwalificeerd materiaal en personeel, gerenommeerde campings en groepsverblijven en betrouwbare verzekeringsmaatschappijen. Dit alles om een veilig en goed product neer te zetten.
 
Wie Zijn Wij En Staan Wij Voor
 
Hondengedrag

DogWalkTrail heeft sinds het jaar 2000 op gebied van hondengedrag van verschillende kanten veel kennis opgedaan. Naast de eerder al vernoemde De Roedel heeft ook onder andere Veronique van Delen met haar Van Hall achtergrond een hoop kunnen toevoegen aan de werkwijze van DogWalkTrail. Daarnaast is een belangrijke factor natuurlijk de kennis en ervaring wat de honden betreft van ons eigen gidsenteam. Manou die tijdens haar opleiding Diermanagement stage heeft gelopen in een wolvenpark in Amerika en stage liep bij de Technische Universiteit in Delft bij wetenschappelijk onderzoek naar gedrag van honden. Marcella met haar opleiding bij Martin Gaus en haar baan als zelfstandig hondentherapeut en haar werk op de dierenkliniek Utrecht, Eva met dezelfde opleiding als Manou en met haar ervaring met het werken op husky camps, Ilse die les heeft gegeven op de hondenschool in België. Finny die iedere kans waar neemt om met haar roedel van 12 honden allerlei cursussen en seminars te volgen. Anna deed Kynologisch instructeur, Cirkeltraining instructeur met hond en honden ABC instructeur, Fit met Hond instructeur en momenteel studeert zij bij DogVision hondengedragstherapie module 5. Jeroen en Yvette geven behendigheid lessen op de hondenschool en gaan de opleiding tot sup instructeur met hond volgen. Om het team zo goed mogelijk te laten functioneren en mens en hond goed te kunnen begeleiden volgen sommige gidsen en instructeurs met hun eigen hond de trainingen bij Arjen van Alpen van de Roedel. Ook in de komende jaren geeft Arjen regelmatig bij DogWalkTrail kleine workshops.
 
Accommodaties

Inmiddels heeft DogWalkTrail ook een aantal eigen accommodaties in het bezit. Onder andere de DogLogHomes (www.dogloghomes.com) en het pand met de appartementen en kamers in de DogMountainInn. (www.dogmountaininn.eu) Vanaf 2018 zullen we ook nog twee extra loghomes in ons beheer hebben die voornamelijk zullen worden ingezet bij onze www.dogwalktraillifeisgood.com programma’s. Op de site van the good life is meer te vinden over deze accommodatie.

Wij hopen natuurlijk dat wij jullie nog jaren lang veel vakantieplezier kunnen geven voor zowel Baas als Hond op een veilige en verantwoorde manier!

Meer informatie over de gidsen is te vinden bij ieder land onder de blokjes DogWalkTrail team

Foto’s van onze gidsen zijn te vinden op

https://myalbum.com/album/qpUg8XgKPJiZ
 
Wie Zijn Wij En Staan Wij Voor
Terug naar boven