• DogWalkTrail Austria
     

Veel gestelde vragen

 
-Kan ik ook alleen een programma boeken, zonder optionele activiteiten?
Natuurlijk. Het meest eenvoudige programma dat je kunt boeken (naast alleen een DogWalkTrail accommodatie huren natuurlijk) is een DogMountainExperience week. In deze Basic Week zit naast de accommodatie ook een kennismakingochtend en een activiteitenpakket. Je bent daarnaast vanzelfsprekend vrij om wel of niet aan verdere optionele activiteiten deel te nemen.
 
-Bij aankomst ligt er een info map waarin alle optionele activiteiten beschreven staan en wat deze kosten. Op zaterdag avond of zondag ochtend kun je  hier op inschrijven in de lounge bij het welkomst gesprek of bij de bar. Later op de week is mogelijk alleen is het dan niet gegarandeerd dat er plek is om deel te nemen. Je kunt een wandeling kosteloos afzeggen tot 09.00 in de morgen op de dag ervoor. Natuurlijk is het mogelijk bij medische klachten later af te zeggen maar niet vanwege weer of andere redenen. Dit in verband met indelingen van onze gidsen. Wij vragen jullie begrip hiervoor. Mocht het weer niet meewerken zullen we altijd een passende wandeling vinden en natuurlijk zullen we vooraf kijken op welke dagen het weer voor een bepaalde wandeling het meest geschikt is.
 
-Wat neem ik mee?
Je krijgt bij je boeking een paklijst meegestuurd. Wel stellen wel als eis dat je een goede buitensport broek bij je hebt (het gaat er om dat de broek van materiaal gemaakt is dat snel droogt) Daarnaast ben je verplicht goede stevige wandelschoenen met een goede stroeve zool (bergschoenen categorie B zijn prefect) en een goede waterdichte jas en broek bij je te hebben op de wandelingen. Ook is het verplicht een 5 punts gordel van Ruffwear of Eqdog te dragen bij de wandelingen. Deze zijn bij ons te leen.
 
Als ik al eens eerder bij DogWalkTrail geweest ben is er dan de volgende keren een ander programma?
We hebben behoorlijk wat activiteiten en wandelingen in ons programma. Dus als je een wandeling niet voor de 2e keer wilt doen is er bij de optionele activiteiten volop keuze!
 
Veel Gestelde vragen DogWalkTrail
 
Kan mijn oude, grote, kleine of jonge hondenvriend ook mee?
Ja, alle honden kunnen mee, groot en klein, jong en oud. Je moet zelf aangeven wat voor honden je mee brengt en bij de bevestiging vragen wij je of de hond eventueel problemen heeft en natuurlijk hoe oud de hond is. Wij kunnen dan laten weten welke wandeling of activiteit goed te doen is met je hond. Honden onder de leeftijd van 1 jaar kunnen alleen mee doen aan een basis week en kunnen niet alle wandelingen mee doen maar we geven je ook hier het advies over welke wandelingen wel mogelijk zijn. Een hond onder 12 maanden nemen we niet vaker mee dan de 3 dagen in het pakket en er zal op sommige wandelingen een “short Cut” zijn. Agressieve honden of minder sociale honden en loopse teven kunnen niet mee in de groep wel individueel, in dit geval moet je dit duidelijk van te voren aangeven.
 
Komen onze foto’s op de site? Alle foto’s die DogWalkTrail gemaakt heeft of die je naar ons toestuurt worden gebruikt op de site of facebook pagina’s van DogWalkTrail. Mocht je  daar een probleem mee hebben dan vragen wij dit vooraf al bij je boeking te vermelden en op zondag of maandag aan de gids. We zetten het ook bij de voorwaarden erbij en zodra je een boeking doet stem je  in met de voorwaarden. Natuurlijk respecteren wij de wensen wanneer je dit liever niet wilt. Wel dan graag even aangeven.
 
Mogen de honden los tijdens de vakantie?
Honden mogen tijdens onze blauwe wandelingen waar mogelijk los lopen. Dit gaat wel altijd in overleg met de gehele groep. Op sommige dagen zijn er losloop wandelingen en op sommige dagen zijn de honden verplicht aan de lijn. Tijdens dagen buiten het programma kun je uitkiezen welke wandeling of activiteit je meedoet waar honden los of vast moeten of mogen lopen. Dit staat aangegeven in de map in de accommodatie. Er zijn ook wandelingen waar het absoluut niet veilig is om de honden los te laten of waar het wettelijk niet toegestaan is. Dit zijn zo goed als alle rode en zwarte wandelingen. Vanzelfsprekend moeten de honden daar aan de lijn. je bent zelf ten allen tijde verantwoordelijk voor de loslopende hond. Ook in geval van schade en bij onderlinge onenigheid tussen de honden. Mocht je wel graag zoveel mogelijk blauwen en waar mogelijk rode losloop wandelingen doen dan raden we aan bij ons bedrijf dogwalktraillifeisgood.com een reis te boeken of een privé gids te boeken.
 
Voeding en Dieet:

Maaltijden Drankjes zijn te reserveren bij de bistro in onze DogMounTainInn. Deze wordt gerund door Alexandra en Irma van Ijzendoorn. In de bar Sky’s Vergnügen kan er worden gegeten en gedronken door alles gasten van DogWalkTrail. We gebruiken daar zoveel mogelijk lokale en streek producten en waar mogelijk biologisch verantwoord vlees of vlees uit de regio. Wij vinden het belangrijk dat het vlees niet uit de bio-industrie komt. Ben je vegetariër? Geef dat dan aan ons door dan houden we daar rekening mee. Heb je andere dieetwensen of allergieën? Dan is het verstandig om zelf eten mee te brengen. Wij adviseren je daar graag over. Op sommige weken zijn de maaltijden inclusief. Dit is ook in sommige weken waar je in een hut of hotel overnacht.
 
Ben je ergens allergisch voor geef dit dan bij boeking door dan kunnen we kijken naar wat de hut voor mogelijkheden heeft. In de DogMountainInn is dit geen probleem maar we moeten ook dit van te voren weten. We raden je aan zelf eventueel bij bijzondere diëten nog producten mee te nemen in geval van een strikt dieet dat kan dan avonds in de DogMountainInn nog worden klaargemaakt. Mochten het hele specifieke ingrediënten zijn dan vragen we jullie even contact op te nemen met Alexandra en Irma die onze bistro runnen. Zij kunnen dan aangeven wat de mogelijkheden zijn. Voor meer informatie kunnen jullie contact opnemen via skysbistro@gmail.com. Er is ook een facebook pagina: https://www.facebook.com/dogmountaininn/
 
Voor de honden moet je zelf voeding meebrengen omdat het niet goed is van voedsel te wisselen. Er is in de DogMountainInn een grote vriezer en er is zelfs rauwvlees te bestellen. Kijk voor barf voor onderweg naar carnivoertogo van het merk Carnivoer. www.carnivoer.nl Wij hebben dit ook te koop. Wel even ruim vooraf even bestellen
 
Veel Gestelde vragen DogWalkTrail
 
Is het mogelijk om een paar dagen langer te blijven maar dan die dagen niet deel te nemen aan DWT programma's?
Huur je accommodatie van DWT dan kun je het alleen per week bij huren of als er plaats is kun je ter plekke bij boeken voor een paar dagen mits er geen nieuwe huurder komt. Op een camping of in een extern gasthof is het meestal geen probleem een paar dagen te boeken dus daar kun je nadien wellicht nog iets bijboeken en kun je langer blijven.
 
Zijn we altijd met een groep?
In Oostenrijk gaat bijvoorbeeld de DogMountainExperience week altijd door. Mocht je er absoluut zeker van willen zijn zeker zijn dat je in een groep de activiteiten onderneemt dan moet je ,jezelf inschrijven voor groepsweken. Op de site staat bij hoeveel gasten een groepsweek doorgaat. In de programma’s wordt er een maximum van 6 tot 8 honden gehanteerd dit in verband met de activiteiten. Bij meer aanvragen zullen we tijdens de wandelingen de groep in 2 groepen verdelen.
 
Kunnen er (kleine) kinderen of ouderen aan de wandelingen deelnemen en is het niet te zwaar voor (kleine) kinderen?
Er zijn een hoop wandelingen en activiteiten die voor iedereen goed te doen zijn. In de zomer hebben we de zogenaamde “Alfabet Relax weken”. In de winter kunnen we adviseren welke activiteiten goed te doen zijn. We lopen niet hard en pauzeren zeer regelmatig. Iedereen kan dus meedoen mits je wel van te voren aangeeft indien er beperkende factoren zijn. Vanzelfsprekend geldt bovenstaande ook voor mensen die wat ouder zijn of iets slechter ter been zijn. Ook is het mogelijk het speciale familie programma te boeken.
 
Veel Gestelde vragen DogWalkTrail
 
Is het gebruik van een Teletac of stroomband of andere vormen van deze hulpmiddelen toegestaan tijdens DogWalkTrail vakanties?
Nee, dat gaat bij DogWalkTrail niet. Ten eerste zijn wij geen voorstander van deze manier van trainen. Natuurlijk moet iedereen zelf weten hoe zij de hond traint en natuurlijk weten wij ook dat er in bepaalde hondensporten veelal op deze wijze getraind wordt. Toch is het tijdens de groepsvakantie bij DogWalkTrail niet toegestaan deze middelen en methoden te gebruiken aangezien het te vaak te veel discussies oplevert. Is de hond getraind in een van de sporten van de Nederlandse Bond van de Diensthond en/of de KNPV is het mogelijk een privé gids te boeken. Het is ook mogelijk eigen groepen samen te stellen en dan een weekend of week op maat te boeken.
 
Welke inentingen hebben de honden nodig voor een vakantie?
Kom je met de hond op vakantie ga dan nog even bij de dierenarts langs voor de verplichte rabiësvaccinatie voor Oostenrijk en Duitsland en vraag welke inentingen de honden eventueel nog meer nodig hebben. Denk aan tekenspray/vlo behandeling en eventueel kennelhoest enting. Wij stellen een goede anti vlo-behandeling verplicht. Wij stellen ook verplicht te melden als je hond een besmettelijke ziekte heef of onlangs heeft gehad. Dit om onze andere gasten met honden te beschermen tijdens de vakantie of voor de gasten met honden die na jullie komen.
 
Regels en wetgeving:
Landen binnen de Europese Unie Reizen binnen de Europese Unie. Sinds 2004 gelden voor het vervoer van honden binnen de Europese Unie de volgende algemene regels: De dieren moeten in het bezit zijn van een Europees dierenpaspoort. De dieren moeten ingeënt zijn tegen hondsdolheid (Rabiës) De eerste keer minstens 21 dagen voor vertrek inenten, daarna binnen het entingschema opnieuw vaccineren. De dieren moeten geïdentificeerd zijn. Dat kan een tatoeage zijn, maar vaak is een chip verplicht. Wanneer je een dier mee op vakantie neemt, moet er rekening mee houden worden dat elk land zijn eigen eisen kent met betrekking tot de invoer van dieren. Meer informatie over Oostenrijk via Duitsland : Invoereisen per land - Europa
 
Veel Gestelde vragen DogWalkTrail
Terug naar boven