• DogWalkTrail Austria
     

Het DogWalkTrail
Oostenrijk Team

 
Het DogWalkTrail Oostenrijk Team
 
Bianca van Leeuwen heeft DogWalkTrail opgericht in 2000 en nadat ze elkaar begin 2007 leerden kennen kwam François Dophemont vanaf toen DogWalkTrail versterken. Zij zijn de eigenaren en drijvende kracht achter DogWalkTrail en de DogMountainInn en de DogLogHomes. Beiden zullen voornamelijk te vinden zijn in Oostenrijk. Op sommige weekenden zal Bianca het team in de Ardennen versterken en sommige fundagen in NL meedraaien naast het team Nederland. DogWalkTrail blijkt inmiddels een geliefd concept en dit komt mede door het gehele team wat vol enthousiasme bij DogWalkTrail werkt. We stellen ze even voor.
  
Bianca van Leeuwen: ik ben geboren op 5 april 1970 in Nederland. DogWalkTrail is door mij in 2000 opgezet. Na een aantal jaren te hebben gewerkt als stewardess, ben ik overgestapt van een blauw mantelpakje naar een lekkere outdoorbroek en een goed weersbestendig jack. Ik kwam terecht in de buitensport waar ik heerlijk in de Ardennen bezig was om mensen een gezellig survival weekend te bezorgen. Dit was de aanzet om voor mijzelf te beginnen. Survival weekenden organiseren maar dan voor baas en hond. Inmiddels bestaan we alweer sinds 02 januari 2000....

Onze lust en leven is onze zoon Nuka (2008) en onze dochter Levi (2011) en onze 2  Alaska Malamutes Tikaani (reu uit 2009) en Sesi Snow (teef 2014) onze hele oude hond “meissie” Utah uit 2002 hebben we na 15 jaar helaas moeten laten inslapen. Als alles goed is zal er in 2018 een Basenji pup bijkomen genaamd Chinua.
 
Het DogWalkTrail Oostenrijk Team
 
Bianca met haar hond Utah

Hoe het begon: BODHI 1995 – 2006
 
Tot mijn 25ste was het door mijn drukke leven in Nederland een tijd lang moeilijk een hond in mijn leven te brengen. Toen besloot ik dit toch te doen en koos ik voor Bodhi, een Akit Inu‑pup van toen 8 weken. Ik beloofde hem gelijk een leven, waarin hij veel buiten kon zijn. Mijn werk in de buitensport en als skileraar maakte het gelukkig mogelijk hem overal mee naar toe te nemen.

Terwijl ik heerlijk buiten bezig was, besloot ik om hond en buitensport te combineren in een eigen bedrijf. Ik verkocht mijn huis en verhuisde naar de Ardennen om van daaruit te werken voor buitensportbedrijven. Verder startte ik een eigen bedrijf in actieve vakanties voor baas en hond. Zo vormde Bodhi de aanzet voor DogWalkTrail, niet alleen in de Ardennen maar ook in Oostenrijk.. Samen zijn we naar de Ardennen (en later naar Oostenrijk) gegaan en hebben we 11 jaar een super leven in de buitensport gehad.
 
Het DogWalkTrail Oostenrijk Team
 
Op 15 september 2006 heb ik helaas afscheid van Bodhi moeten nemen. Ironisch genoeg heb ik hem in de Ardennen tijdens een DWT Bodhi-kano weekend moeten laten inslapen. Hij was en is de geest van het bedrijf  DogWalkTrail. Ook in de toekomst zal hij daarom betrokken blijven. Zo zal het Bodhi‑kanoweekend blijven bestaan en hebben we in Oostenrijk ons appartement "Bodhi’s Alpenglück"
 
Bodhi, bedankt dat je mij de kans hebt gegeven DogWalkTrail te starten.
Zonder jou was dit nooit gebeurd en zo'n succes geworden.
 
Het DogWalkTrail Oostenrijk Team
 
Al sinds 1997 verdiep ik mij (mede door mijn Akita) in hondengedrag om onze reizen met honden goed te laten verlopen. Sinds 2000 zijn er ongelofelijk veel honden met hun bazen voorbij gekomen die mij een onschatbare waarde aan kennis en ervaring hebben gegeven over hondengedrag. Mijn speciale aandacht gaat uit naar de roedel methode omdat dit een zeer boeiende manier van omgaan met de hond is. Ik heb met mijn hond Bodhi natuurlijk getraind bij de Roedel en ben daardoor zeer enthousiast geworden. Daarom heb ik het eerste deel van de roedelmethode bij het instituut de Roedel gevolgd om DWT goed te kunnen runnen en vanaf dat moment heb ik mij met vol enthousiasme in het gedrag van honden verdiept. Sinds 2010 heb ik mij ook verdiept in de werkwijze van Amichien Bonding van Jan Fennel. Ik ben erg enthousiast geworden over deze way of life die naast de Roedelmethode voor mij erg goed werkt. Ik heb de opleiding foundation en Advanced course gevold en ben geslaagd voor mijn examen. Ik mag mij inmiddels een DogListener van Amichien Bonding noemen al hoewel ik verder geen consulten geef. Intussen heb ik dus veel geleerd en leer ik nog dagelijks bij uit andere methodes van opvoeden, naast het lezen van vele boeken over wolven en allerlei boeken over hondengedrag en opvoeding volg ik workshops en bezoek ik lezingen van deskundigen in hondengedrag. Zo heb ik o.a. jaren geleden met Bodhi een workshop TTouch gedaan van Linda Tellington Jones en heb ik veel opgestoken van o.a. een workshop bij Turid Rugaas, Zij heeft het boek geschreven “kalmerende signalen”. Lezingen bijgewoond van de Oostenrijkse wetenschapper Konrad Lorenz. Oprichter van wolven centrum www.wolfscience.at. Dierenarts en Carnivoer ontwikkelaar Erwin van Gijtenbeek heeft speciaal voor een aantal DogWalkTrailers een lezing gegeven over Barf en Rauwe voeding, 2 daagse seminar bijgewoond van de Amerikaanse Dr Roger Abrantes over het dominantie model. Zelf hebben we Wolfhondse dagen georganiseerd i.s.m. de Roedel bij Peter Lennertz. Peter heeft een opvang centrum voor wolven in België en weet enorm veel te vertellen over deze boeiende dieren. Daarnaast in 2014 workshop bij Miklosi gedaan. In 2016 de boeiende seminar over gedrag en de behandeling van dierenartsen door Dr. Karen Overall. En ook in de toekomst hopen we nog veel meer leuke workshops en lezingen bij te wonen.

Belangrijk in dit alles is de positieve manier van trainen. Ik ben er van overtuigd dat we door dit alles, de opleidingen, het lezen, de ervaringen steeds beter groepen bazen met honden kunnen begeleiden. Naast mijn buitensport opleiding, skiopleiding en kajakcursus heb ik een opleiding dierenpensionhouder doorlopen en heb mijn EHBO voor buitensport en EHBO voor dieren gedaan. Ook dit jaar hebben we weer een opfriscursus gedaan over EHBO in de bergen. Omdat we in Oostenrijk te maken hebben met bergen en alles wat daarbij komt kijken aan gevaren en onverwachte natuurverschijnselen heb ik in 2004 het eerste deel van mijn opleiding voor bergwandelgids en in 2008 het 2de deel afgerond en mag ik mij een gediplomeerd bergwandelgids noemen zodat ik jullie veilig door de bergen kan begeleiden. Inmiddels hebben we ook allemaal de winter opleiding afgerond. Tijdens de skiopleiding hebben we natuurlijk ook veel geleerd over sneeuw en het bewegen in de sneeuw met betrekking tot de gevaren. Samen met mijn team zorgen we ook ieder jaar voor herhalingen in de EHBO en seminars/workshops in de bergsport en hebben we onze eigen instructeurs weekenden zodat we iedereen op een veilige manier kunnen blijven begeleiden. We verheugen ons op jullie komst!
 
François:
 
Het DogWalkTrail Oostenrijk Team
 
Mijn naam is François Dophemont, geboren op 7 november 1968 in Zeeland. Sinds 1995 ben ik werkzaam in de buitensport bij diverse buitensportbedrijven en reisorganisaties zowel als instructeur, gids als organisator binnen en buiten Europa. Tijdens deze reizen stonden mountainbiken, kanovaren, en rotsklimmen vaak op het menu maar met name het begeleiden van de gletsjertochten op de Jostedalsbreen (grote gletsjer in Noorwegen) en de bivaktochten op de Hardangervidda en in Rondane in Noorwegen waren veruit favoriet! Vanaf 1997 ben ik ook in de wintersport gaan werken. In eerste instantie als skigids daarna in combinatie ook als beheerder van een pension. Sinds 2007 ben ik fulltime bezig bij DogWalkTrail en de DogMountainInn en de DogLogHomes. Tijdens mijn werk in de winter in Oostenrijk heb ik Bianca leren kennen en nu wonen we al weer wat jaren samen en zijn we inmiddels al weer sinds 2010 getrouwd. In maart 2008 is onze zoon Nuka geboren en in 2011 tot vele verassing ook nog een vrolijk meisje genaamd Levi. Tot ons lichtelijk chaotische, passievolle, vrolijke en van het buitenleven doorspekte gezin behoren natuurlijk ook onze prachtige Alaskan Malamutes Tikaani en Sesi. Helaas hebben we onze Utah op 15 jarige leeftijd moeten laten inslapen.
 
Het DogWalkTrail Oostenrijk Team Het DogWalkTrail Oostenrijk Team
 
Het is heerlijk wonen in een omgeving waar je kan skiën in de achtertuin, bergen kan beklimmen die je dagelijks van uit je raam ziet en natuurlijk om vakanties en weekenden te organiseren en te begeleiden voor DogWalkTrail! Naast de skileraar opleiding in 2007 heb ik in 2008 heb de opleiding tot bergwandelgids bij de Oostenrijkse Alpenvereniging afgerond en in 2011 daarbij ook nog eens de wintermodule bij de Salzburger Bergwanderfuhrer Verein. Daarnaast beklim ik zowel voor werk als privé graag bergtoppen in de directe omgeving of wat verder weg in de Alpen en als de tijd het weer toelaat net als vroeger in Afrika of in Azië in de Himalaya. Dit samen met de opleidingen en ervaringen opgedaan in de buitensport en wintersport kan ik jullie veilig en met veel plezier door de bergen begeleiden en mijn passie voor deze bergen met jullie delen!

Wij hopen jullie bij onze vakanties vanuit de DogMountainInn of in een van onze DogLogHomes te mogen verwelkomen!
 
Onze vaste team in Oostenrijk
 
Eva:
 
Het DogWalkTrail Oostenrijk Team
 
Eva Schevers: Sinds april 2014 is Eva als medewerkster in dienst. Eva is even weg geweest vanwege de komst van haar zoontje Robin maar zal komende de komende seizoenen weer meedraaien. Naast haar baan bij DogWalkTrail is zij ook ranger bij het Nationaal HoheTauern park waardoor Eva enorm veel kan vertellen over de omgeving.

Hoe we Eva hebben leren kennen is een erg leuk verhaal wat jullie dan ook van haar kunnen horen als jullie een wandeling met haar maken.

Eva heeft de opleiding diermanagement gedaan met als richting Wildlife. Eva heeft al heel wat avonturen met wilde dieren meegemaakt. Zo heeft ze heel wat kilometers in de ruige natuur in Noorwegen doorgebracht. Daar werkte ze bij een onderzoeksteam die de Lynx observeerde in het wild. Ze werkte met beren en andere wilde dieren in een zoo in Noorwegen. Heeft in Amerika en Nieuw Zeeland gewerkt met racepaarden en heeft ze bij een opvangcentrum voor paarden gewerkt. Daarnaast heeft ze in Aruba gewerkt als paardrijd en mountainbike gids en is al sinds 2005 een ski en snowboard leraar op Landes niveau. Ook Eva heeft zowel de zomer als winteropleiding voor bergwandelgids gedaan. Er zijn niet veel dingen die Eva van de wijs kunnen brengen. Samen met haar Alaskan Husky mix Soma zal zijn ons team weer versterken. Zowel in de winter als in de zomer zal Eva jullie gidsen door onze prachtige bergen.
 
Alexandra en Irma:
 
Het DogWalkTrail Oostenrijk Team Het DogWalkTrail Oostenrijk Team
 
Sinds september 2015 wonen Alexandra en Irma in Oostenrijk. Samen met hun  Golden Bucks en Huskies Wolf, Sky en kat Max zullen zij de DogMountainInn beheren. Irma en Alexandra wonen zelfs in onze DogMountainInn. Ze pachten tevens van ons de bistro die zich in het gebouw bevindt. Zij zullen onze gasten uit de DogMountainInn en alle andere DogWalkTrail gasten verwennen met heerlijke lekkernijen en producten uit de streek. Alexandra werkt naast haar werk in de bistro ook bij DogWalkTrail waarbij ze op bepaalde wandelingen zal meelopen als gids. Hiervoor zal ze volgend jaar ook de opleiding tot bergwandelgids gaan volgen. Zij is ook de beheerder van onze DogMountainInn en zorgt goed voor onze DogLogHomes.
 
Annuska:
 
Het DogWalkTrail Oostenrijk Team
 
Annuska Benes: Nederlandse maar al weer jarenlang woonachtig met vriend en zoontje in Kaprun. Zij zal ook volgend zomer seizoen weer in vaste dienst zijn als gids bij DogWalkTrail. Annuska komt uit de buitensport en werkte jaren als kayak instructrice en als kinder animatrice en is al weer heel wat jaren in de wintermaanden Landes skileraar in Kaprun op de Kitzsteinhorn. Annuska is net als Bianca, François en Eva een in Oostenrijk opgeleide bergwandelgids. Annuska heeft twee Saarlooswolfhonden genaamd Ealuk en Chewy.
 
Sanne Willemse, geboren in 1986, is een oud collega van Bianca uit de buitensport. Jaren lang was Sanne ons het aanspreek punt bij het Kayak centrum en begeleide ze samen met DWT onze dog adventure weekenden. Sanne heeft de sportopleiding gedaan en heeft gewerkt voor de wildwaterschool en als rafting- en kano-instructeur in Frankrijk. Inmiddels heeft Sanne een eigen mountainbike bedrijf en werkt ze voor DogWalkTrail zowel in Oostenrijk , Nederland, Ardennen en is ze ook te vinden op onze adventure reizen. Samen met haar Australian Shepherd Kaya komen jullie haar regelmatig tegen bij DogWalkTrail.
 
Het DogWalkTrail Oostenrijk Team
 
Daarnaast zullen Marielle, Marcella, Heidi en Finny vanuit Nederland en België in Oostenrijk assisteren tijdens een aantal weken. Niet alleen zij maar meerdere mensen van het team Nederland/België zullen regelmatig komen meewerken in Oostenrijk. Meer over het team is te vinden onder de blokjes DWT team op de sites dogwalktrail.be en dogwalktrail.nl
 
Het DogWalkTrail Oostenrijk Team Het DogWalkTrail Oostenrijk Team
 
Martin Herfst: Deze site zou niet mogelijk zijn zonder al die jaren de hulp van onze goede vriend Martin.
Dank zij een goede samenwerking (vanaf 2002) tussen ons en Martin krijgen onze gasten elk jaar weer een nieuwe site.
 
Het DogWalkTrail Oostenrijk Team
 
Foto’s van onze gidsen zijn te vinden op

https://myalbum.com/album/qpUg8XgKPJiZ
 
Het DogWalkTrail Oostenrijk Team
Terug naar boven