• DogWalkTrail Austria
     

DogMountain Zomer Experience

 

Voor de beginnende maar ook meer ervarene wandelaar.
Zomer activiteiten programma vanuit de accommodatie de DogMountainInn

 
DogMountain zomer Experience
 
(Vanuit de DogLogHomes is het alleen in de winter en in mei en oktober mogelijk deel te nemen aan een DogMountain Experience) Vanaf zomer 2019 kunnen er vanuit de DogLogHomes alleen activiteiten met een privé gids worden geboekt of via DogWalkTrail The GoodLife (zie onze site www.dogwalktraillifeisgood.com

Je kunt via de website van de DogMountainInn (www.dogmountaininn.nl) een appartement of kamer huren en daarbij dan een DogMountain Experience bij boeken. Je geeft dit op je reserveringsformulier aan.  Logeer je niet in een DogWalkTrail accommodatie dan kun je per mail vragen of er mogelijkheden zijn voor een wandeling met een privé gids. Ter plaatse kun je ook even bellen of er mogelijkheid is om mee te lopen op 1 van deze wandelingen.

Vakantie met je hond in Oostenrijk

Samen met je trouwe viervoeter en andere hondenliefhebbers genieten van een prachtige Alpen wereld in Oostenrijk.

Relaxt wandelen met je hond over mooie alm paden of bergpaadjes  wat hoger in de bergen voor een beetje meer uitdaging.

De DogMountain Zomer Experience is zowel een goede instapweek voor iedereen die voor het eerst de bergen in gaat met de hond maar ook een week waar je al met meer ervaring je berg-wandel hart kunt ophalen.

Een must is wel dat jij en je hond in staat moeten zijn om minimaal 2 tot 3 uur in Nederland of België te kunnen wandelen. Let wel dat in de bergen wandelen niet gelijk staat aan wandelen in Nederland/België. 1 uur in de bergen is een stuk zwaarder dan 1 uur op vlak terrein. De wandelingen in dit pakket zijn voor honden met een normale conditie prima te doen. Mocht dit voor jou en je hond niet mogelijk zijn dan is is er natuurlijk wel de mogelijkheid om een appartement of een kamer te huren en een privé gids in te huren.

De DogMountain zomer Experience bestaat uit 2 wandelingen met gids. Hiervan is er in ieder geval 1 een intro wandeling waarin we kijken wat jij en je hond aankunnen en 1 dag wandeling in een wat hoger gelegen gebied.

Daarnaast krijg je van ons 1 uitgeschreven wandeling die je dus zelfstandig (zonder gids) loopt of je wandelt een foto wandeling of Oriëntatie wandeling waarbij wij je afzetten en je zelf terug loopt naar de DogMountainInn.

Daarnaast een gezellige borrel met wijntje of sapje en een kampvuurtje in de tuin van de DogMountainInn of bij het haardvuur in de lounge van de DogMountainInn.

Natuurlijk kun je het houden bij de wandelingen die bij dit programma horen maar voor de actieve mensen onder ons is het mogelijk om zelfstandig op pad te gaan of om het programma uit te bouwen met extra leuke optionele wandelingen of activiteiten. Bijvoorbeeld onze DogHikingFriday met een wat zwaarder niveau wandelen of onze waterspektakel activiteit met suppen en kanovaren of nog veel meer. Tegen een meerprijs zijn deze ter plaatste bij te boeken.

Klik op deze link voor meer informatie over de optionele activiteiten. https://www.dogwalktrailaustria.com/info-optionele-activiteiten.htm

Prijs: € 95,00 p.p.
 
DogMountain zomer Experience
 
Iedereen die mee doet aan het DogMountainExperience programma krijgt een DogWalkTrail Comic stenen mok. (ieder jaar gaan we een nieuwe editie laten maken zodat je steeds een nieuwe kunt kiezen)

Inclusief:
2 wandelingen met gids (1 ochtend wandeling en 1 dag wandeling) (Zondag en dinsdag)
1 uitgeschreven wandeling om (evt. samen met de andere gasten) zelfstandig te lopen.
(je wordt om 10.00 afgezet op een bepaald punt en loopt dan terug naar je auto of naar de DMI)
Informatiemap met route informatie wandelingen en bezienswaardigheden.
Borrel avond met houtvuur. (in de winter Glühwein of een Heiße Choco)

De basiswandelingen zijn van de kleur blauw (eenvoudige wandelingen) en sommige hebben een lichtrode kleur (iets meer uitdaging) Je kunt dus als je heel erg fit bent nog 2 dagen extra erbij boeken en mee lopen op een wat pittigere wandeling met een kleur rood of de vrijdag zelfs kiezen voor zwart. Rood en zwart vereisen wel een goede conditie van zowel baas als hond)

Exclusief:
Extra optionele activiteiten (minimale deelname 2 personen voor blauwe en lichtrode wandelingen en minimaal 3 personen voor rode en zwarte wandelingen)
Maaltijden
Reisverzekering
 
DogMountain zomer Experience
 
Lees verder:

Extra:

Vanaf 2019 is er alleen nog uitlaatservice te boeken en geen dagopvang meer in de doggy daycare. Op aanvraag  is het mogelijk de hond maximaal 1 dag in de dagopvang te brengen bij Alexandra en Irma in de DogMountainInn maar niet meer voor meerdere dagen. Dit moet altijd vooraf aangevraagd en geboekt worden. Ook de uitlaatservice moet van te voren worden aangegeven. We hebben goede contacten met een dame in Taxenbach die dagopvang aanbied voor € 30,00  per dag per hond.
http://www.beates-hundebetreuung.at

Kleurniveau van de sneeuw wandelingen : Blauw en licht rood

Blauw: voor iedereen te doen

Licht rood: voor iedereen met een normale conditie prima te doen

Op de optionele dagen kan er gevraagd worden naar rode en zwarte wandelingen. Dit zijn pittige wandelingen die alleen gedaan kunnen worden door mensen en honden die top fit zijn en verder geen medische klachten hebben.  Zwart is niet altijd mogelijk bij te veel sneeuw.
 
DogMountain zomer Experience
 
De eerste wandeling uit je pakket is een kennismakings-wandeling. Deze eerste wandel dag is een gemiddelde wandeling waar de honden in eerste instantie het eerste stuk aangelijnd lopen. Als de honden onder elkaar goed gaan dan zullen we de honden waar mogelijk los laten lopen. Let wel het los laten lopen van de honden is altijd op eigen verantwoording. Deze wandeling is van 09.30 uur tot ongeveer 14.00 uur.

-De 2e wandeling met gids staat gepland op hoogte. Deze dag ben je na 15.00 uur pas terug.

-Keuze (als groep) tussen een zelfstandig te lopen eenvoudige (blauw) of  een pittigere wandeling (licht rood) Deze wandeling is dus zonder DogWalkTrail gids. We vertellen jullie waar de wandeling start en hoe lang deze gaat duren. De wandelingen zijn gemiddeld 2½ uur. In plaats van deze wandeling is het ook mogelijk een optionele wandeling te boeken.  

Op woensdag hebben de medewerkers van DogWalkTrail een vrije dag.
 
DogMountain zomer Experience
 
Belangrijk:

De verzameltijd van alle gasten voor de wandelingen is om 09.30 uur.

We plannen de wandelingen aan de hand van het weer. Op zondag of op maandag start de eerste wandeling.

Indien je jouw  hond liever niet los wilt/kunt laten is het begin de wandeling aangelijnd. Voor wie dat wil is er daarna de mogelijk om de honden los te laten en kennis te laten maken. Er zullen dan groepen worden gesplitst. Ook in de tuin is het mogelijk de honden te scheiden.

Op een eerste dag kan het zijn dat de groep groter is dan 8 honden maar voor de overige wandelingen is het maximum 8/9 honden per groep i.v.m. de veiligheid. In de winter zijn er in het geval bij meer dan 8 honden ook op de eerste dag 2 gidsen bij.

Honden hebben bij ons allemaal een speciaal tuig aan. Dat kan zijn de Webmaster tuigen van Ruffwear, Trail runner van Hurtta en de Pro harnassen van Eqdog.

De reistijd naar de activiteiten/wandelingen zal met eigen vervoer plaats vinden. De gemiddelde reistijd is 30 minuten. Een aantal wandelingen zijn dichterbij en enkele uitzondering wat verder weg. (o.a. Rauris)

Op sommige dagen is het mogelijk om een optionele activiteit te doen. Optionele activiteiten zijn wandelingen of activiteiten die tegen een meerprijs geboekt kunnen worden.

Voor de doorgang van optionele activiteiten dienen er in totaal minstens 2 en op sommige rode wandelingen 3 deelnemers aan een activiteit te zijn. Op zaterdag vindt je in de accommodatie een uitgebreide info map met betrekking tot de optionele activiteiten en prijzen en natuurlijk alle overige belangrijke informatie. Ben je stamgast dan kun je altijd overleggen wat je wel en niet al eens hebt gedaan. We houden hier dan rekening mee. Optionele activiteiten zijn er vanaf € 30,00 per persoon exclusief transport of entree kosten inclusief gids, sneeuwschoenen en ander materiaal. Het is ook mogelijk om met 1 van onze gidsen het skigebied te verkennen.
 
DogMountain zomer Experience
 
Wat je nog moet weten
Loslopen of aangelijnd: We hebben een aantal mooie losloop wandelingen bij water en in het dal. Vele mooie wandelingen zijn echter te vinden in het prachtige Nationaal Park Hohe Tauern waar een absolute aanlijnplicht geldt. Er is op de dag genoeg mogelijkheid om voor of na een wandeling zelfstandig nog je hond los te laten maar vergeet niet dat de hond ook niet gewend is aan de bergen dus dat deze vaak moe zal zijn na een wandeling. Kortom geef ons op zondag even aan wat je wensen zijn en dan kunnen we je vertellen wat je dan het beste kunt boeken op je optionele dagen of waar je het beste kunt wandelen op de dagen dat je vrij bent. De meeste Oriëntatielopen  die zelfstandig gelopen worden zijn ook geschikt om de honden op langere stukken los te laten lopen.

Bistro Sky: Je kunt in de DogMountainInn in de bistro heerlijk eten en drinken en de hond mag mee. Irma en Alexandra hebben vanaf 16.00 uur een gezellige bar waar je kunt drinken of een snackje kunt bestellen. De hond krijgt bij de eerste bestelling aan de bar wat lekkers. Mocht je bij de Bistro ook willen eten dan kan dat iedere avond behalve de woensdag. Op zaterdag ligt er een menu klaar voor de hele week. Tapa’s kan elke avond. De vlees en melk producten in de bistro zijn allemaal uit de streek of biologisch. Dit om een beetje mee te helpen aan het milieu en om dieren die ons voorzien van vlees of melk product een beetje waardig leven te geven.
 
DogMountain zomer Experience
 
Tijdens groepswandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. DWT zal tijdens de week graag uitleggen waarom wij dit niet verantwoord achten.

Foto´s:  

https://myalbum.com/album/HWkbT19UCoZi

http://www.mijnalbum.nl/Album=HE4O7T6H

http://www.mijnalbum.nl/Album=IOVYDX3M

Blauw en licht rode wandelingen : https://myalbum.com/album/DI0ZcVdxfeZu
 
DogMountain zomer Experience
 
Overige info

Alleen reizend?
Speciaal hiervoor organiseren wij de groepsreis voor alleen reizende. Deze week is speciaal voor mensen die tijdens de vakantie met hun viervoeter in een relaxte en ongedwongen sfeer in contact willen komen met anderen.

Reizen op maat. Voor een eigen groep, vereniging, club of kennel kunnen wij een op maat gemaakt programma samenstellen. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Groepsreizen: Kijk onder de groeps-weken naar de mogelijkheden

Luxe DogWalkTrail Reizen op Maat

Wil je meer wandelingen waar de hond los kan of wil je meer wensen in vervulling laten gaan dan kan dat heel goed met een goodlife programma.

www.dogwalktraillifeisgood.com
 
DogMountain zomer Experience
Terug naar boven