• DogWalkTrail Austria
     

De Bodhi Experience.

 
De Experience voor de hond die niet zo graag met andere honden op stap gaat.
 
De Bodhi Experience
 
Ik weet er zelf alles van. Nijn eerste hond Bodhi (een Akita) was een hond die nooit mee kon met de groep zonder dat ik steeds om mij heen moest kijken wat de andere honden of baasjes aan het doen waren. Geen echt lekker ontspannen situatie dus ik vermeed dit angstvallig. Erg jammer omdat ik daardoor een hoop dingen niet kon doen met mijn allerliefste Bodhi. De meeste van onze gasten kunnen gelukkig wel ontspannen op pad met hun hond en genieten van de natuur en daarbij samen met hun viervoeter van het gezelschap van andere blije honden. Maar natuurlijk zijn er genoeg baasjes die net als ik jaren geleden met Bodhi wel graag op pad willen in de mooie Oostenrijkse natuur maar dit vanwege het karakter van hun hond ook niet in een groep kunnen doen.

Vanaf 1 februari komt onze medewerkster Marcella Smolders in Oostenrijk wonen en werken. Marcella heeft al vele jaren voor ons in Nederland, Belgie en Oostenrijk meegewerkt tijdens dagen, weekenden en weken en kunt dus het bedrijf en onze gasten op haar duimpje. Daarnaast is zij tevens hondengedragstherapeut.

Samen met Marcella hebben we nu de kans om een Bodhi Experience aan te bieden in Oostenrijk. Je gaat deze week 2 x op stap met een privé gids en je krijgt 3 uitgewerkte wandelingen die je zelf kunt lopen of direct van je accommodatie of waar wij je afzetten aan het begin van de route.

Dit programma is mogelijk vanuit de accommodatie de DogMountainInn of vanuit de DogLogHomes.

Bodhi Experience: Je kunt via deze site een appartement, een kamer of een DogLogHome huren. Op dit boekingsformulier geef je ook aan dat je aan het DogMountainExperience programma wilt deelnemen. Je klikt dan het vinkje DogMountainExperience programma aan. Let op! Bij opmerkingen moet je even aangeven dat het gaat om de Bodhi Experience.

Samen met je trouwe viervoeter en andere hondenliefhebbers genieten van een prachtige Alpen wereld in Oostenrijk.

Relaxt wandelen met je hond over mooie alm paden of bergpaadjes wat hoger in de bergen voor een beetje meer uitdaging.
 
De Bodhi Experience
 
De Bodhi Experience is zowel een goede instapweek voor iedereen die voor het eerst de bergen in gaat met de hond maar ook een week waar je al met meer ervaring je bergwandel hart kunt ophalen.

Een must is wel dat jij en je hond in staat moeten zijn om minimaal 2 tot 3 uur in Nederland of België te kunnen wandelen. Let wel dat in de bergen wandelen niet gelijk staat aan thuis. 1 uur in de bergen is een stuk zwaarder dan 1 uur bij jullie thuis. De bergen en de hoogtes zijn voor honden met een normale conditie prima te doen.

De Bodhi Experience bestaat uit 2 privewandelingen met gids. De intro wandeling die bij je appartement hoort (als je in de DogMountainInn) is in dit geval een een uitgeschreven wandeling zonder gids. De wandelingen met gids zijn gemiddelde wandelinge in de prachtige omgeving van de DogMountainInn.

Daarnaast krijg je 3 uitgeschreven wandelingen die je zelfstandig loopt. Dit kan varieren van pittig tot relaxt.

In de winter lopen we zoveel mogelijk op sneeuwschoenen waar je natuurlijk eerst een gedegen uitleg over krijgt. De wandelingen zijn in de winter korte dan in de zomer vanwege de zwaarte van de wandelingen in dikke sneeuw.

In sommige weken is het in de zomer mogelijk om deel te nemen aan een DogHikingFriday of andere optionele aanlijn wandeling  met een wat zwaarder niveau. Dit zal op zondag aangegeven worden. Tegen een meerprijs zijn deze activiteiten ter plaatste bij te boeken. Op zondag worden de mogelijkheden en de routes besproken. De dagen kunnen door weersomstandigheden aangepast worden.

Prijs Bodhi Experience: € 175,00 p.p. exclusief accommodatie.

Inclusief:
Uitgeschreven Intro wandeling zonder gids (deze korte wandeling is op zondag of maandag en hoort bij de boeking van je appartement of kamer)
2 gemiddelde wandelingen met prive gids (tussen de 2,5 en 3 uur wandelen)
3 uitgeschreven wandeling om zelfstandig te lopen. Dit kan qua niveau uiteenlopen van blauwe tot donker rode wandelingen.
(je wordt om 10.00 afgezet op een bepaald punt en loopt dan terug naar je auto of naar de DMI of je krijgt de punten door waar vandaan je kunt starten en rond kunt wandelen)
Informatiemap met route informatie wandelingen en bezienswaardigheden.

Iedereen die mee doet aan de Bodhi Experience krijgt een DogWalkTrail Comic stenen mok. (We proberen steeds nieuwe edities te laten maken zodat je steeds een nieuwe kunt kiezen)

Exclusief:
Extra optionele activiteiten (minimale deelname 3 personen voor blauwe en lichtrode wandelingen en minimaal 4 personen voor een wat extremere tocht zoals een eventuele DogHikingFriday.
 
De Bodhi Experience
 
Prijs optionele activiteiten:

Een halve dag € 30,00 p.p. Tijdsduur: uit en thuis 9.30 uur - 12.30/13.30 uur. (ongeveer 2 tot 2,5 uur wandelen) Het kan zijn dat we in de nabije omgeving wandelen en dan zijn we eerder terug
Een hele dag € 45,00 p.p. Tijdsduur: uit en thuis 9.30 uur 15.00/16.00 uur (3 tot 5 uur wandelen)In de winter zullen er niet veel dagwandelingen zijn vanwege de zwaarte van de wandelingen in diepe sneeuw.Mochten er wel zwaardere wandelingen plaats vinden wordt dit op zondag aangegeven.

Voor alle optionele wandelingen geldt: minimaal 3 deelnemers tot maximaal 10 deelnemers tenzij er een 2e gids mee loopt. Liftkaartjes en/of tolwegen dan wel entreekaartjes zijn voor eigen rekening. Ook de eventuele drankjes of maaltijden onderweg.

Op aanvraag is het mogelijk in de zomer zonder hond te raften, mountainbiken (in sommige weken), je kunt meedoen aan canyoning, parapente of andere outdoor activiteiten

Heb je een minder goede conditie of heb je medische klachten dan zijn er in de zomer genoeg activiteiten of wandelingen zelfstandig te doen. Info bij DogWalkTrail of de DogMountainInn.

Niveau van de wandelingen:

Blauw: Dit is voor iedereen met een normale conditie prima te doen, vlakkere wandelingen, weinig of kort stijgen of alleen maar dalen. Mocht je niet zo goed zijn in stijgen moet je dit even aangeven.

Gemiddelde wandelingen: Dit zijn de wandelingen die uitdagender zijn dan de blauwe wandelingen en minder zwaar zijn dan de rode wandelingen. Deze zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Rood: Meer stijgen en dalen en kan een langere wandeling zijn maar is voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Donker rood/zwart: Wandelingen waarin men redelijk lang moet stijgen en dalen of het is een wandeling die op een behoorlijke hoogte plaats vindt, op een moeilijke ondergrond (zoals smalle paden met veel (losse) stenen) of lang is. Een goede conditie is voor baas en hond vereist en de hond moet goed aan de lijn kunnen lopen omdat op deze wandelingen het niet verantwoord is om de hond los te laten lopen.(dit zouden DogHiking Friday wandelingen kunnen zijn of wandelingen die met een prive gids worden gelopen.

Als bergwandelgids zijn wij verantwoordelijk te checken of je kleding/schoeisel voldoet aan de eisen van de wandeling. Indien nodig kunnen wij deelnemers die niet voldoen aan deze eisen weigeren op de wandeling. Verplicht op onze wandelingen zijn goede enkelhoge wandelschoenen (minimaal categorie B), regenkleding en wandelbroek (GEEN spijkerbroek).
  
Doggy daycare Uitlaatservice is 5 dagen mogelijk behalve op de woensdag. Kosten € 15,00 per roedel (maximaal 2 per roedel). Boek je gelijk 5 dagen dan is het totaal € 60,00

Uitlaatservice houdt in dat de hond wordt uitgelaten in de wijk en heerlijk even kan uitrazen in de tuin. Lekker even knuffelen en dan met wat lekkers weer in zijn kamer/appartement gebracht wordt. Tijdstip waarop dit kan plaats vinden gaat in overleg op de zaterdag avond. We raden aan om de zondagochtend de honden nog niet direct alleen te laten zodat ze even kunnen wennen. Om zekerheid te hebben moet je van te voren aangegeven via het reserverings-formulier dat je gebruik wilt maken van de uitlaatservice. We kunnen niet garanderen dat het ter plaatste zonder reserveren elke dag mogelijk is.

Kleurniveau van de sneeuw wandelingen : Blauw en licht rood

Blauw: voor iedereen te doen
Licht rood: voor iedereen met een normale conditie prima te doen

Op de optionele dagen kan er gevraagd worden naar rode en zwarte wandelingen. Dit zijn pittige wandelingen die alleen gedaan kunnen worden door mensen en honden die top fit zijn en verder geen medische klachten hebben. Zwart is niet altijd mogelijk bij te veel sneeuw.
 
De Bodhi Experience
 
We plannen de wandelingen aan de hand van het weer.

Honden hebben bij ons allemaal een speciaal tuig aan. Dat kan zijn de Webmaster tuigen van Ruffwear, Trail runner van Hurtta en de Pro harnassen van Eqdog.

De reistijd naar de activiteiten/wandelingen zal met eigen vervoer plaats vinden. De gemiddelde reistijd is 30 tot 40 minuten. Een aantal wandelingen zijn dichterbij en enkele wandelingen op bijv een doghiking Friday kunnen wat verder weg zijn. (o.a. Rauris en GrossGlockner zijn ongeveer een uur rijden)

Wat je nog moet weten
Loslopen of aangelijnd: We hebben in de omgeving een paar mooie losloop wandelingen bij water en in het dal. Vele mooie wandelingen zijn echter te vinden in het prachtige Nationaal Park Hohe Tauern waar een absolute aanlijnplicht geldt. Er is op de dag genoeg mogelijkheid om voor of na een wandeling zelfstandig nog je hond los te laten maar vergeet niet dat de hond ook niet gewend is aan de bergen dus dat deze vaak moe zal zijn na een wandeling. Kortom geef ons op zondag even aan wat je wensen zijn en dan kunnen we je vertellen wat je dan het beste kunt boeken op je optionele dagen of waar je het beste kunt wandelen op de dagen dat je vrij bent. De meeste Oriëntatielopen die zelfstandig gelopen worden zijn ook geschikt om de honden op langere stukken los te laten lopen mits je deze NIET met de groep gaat lopen. Meer dan 2 honden over boeren terrein wordt niet op prijs gesteld maar mocht je met 1 hond op stap zijn is dit al makkelijker.

Bistro Sky: Je kunt in de DogMountainInn in de bistro heerlijk eten en drinken en de hond mag mee. Vanaf 16.00 uur (behalve op zaterdag dan is de bar pas om 18.00 open) is er in onze DogMountainInn een gezellige bar waar je kunt drinken of een snackje kunt bestellen. De hond krijgt bij de eerste bestelling aan de bar wat lekkers. Mocht je bij de Bistro ook willen eten dan kan dat iedere avond behalve de woensdag. Op zaterdag ligt er een menu klaar voor de hele week. De vlees en melk producten in de bistro zijn allemaal uit de streek of biologisch. Dit om een beetje mee te helpen aan het milieu en om dieren die ons voorzien van vlees of melk product een beetje waardig leven te geven. Er is altijd een keuze menu uit 2 gerechten. Dit moet worden aangegeven aan het begin van de week. Heb je een pensionkamer geboekt dan is er ontbijt inclusief. Meer info over de bistro is te vinden op de site bij eten en drinken.

Tijdens groepswandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. DWT zal tijdens de week graag uitleggen waarom wij dit niet verantwoord achten.
 
De Bodhi Experience
 
Foto´s:

https://myalbum.com/album/HWkbT19UCoZi

http://www.mijnalbum.nl/Album=HE4O7T6H

http://www.mijnalbum.nl/Album=IOVYDX3M

Blauw en licht rode wandelingen: https://myalbum.com/album/DI0ZcVdxfeZu

DogMountain zomer Experience

Overige info

Alleen reizend?
Speciaal hiervoor organiseren wij de groepsreis voor alleen reizende. Deze week is speciaal voor mensen die tijdens de vakantie met hun viervoeter in een relaxte en ongedwongen sfeer in contact willen komen met anderen.

Reizen op maat. Voor een eigen groep, vereniging, club of kennel kunnen wij een op maat gemaakt programma samenstellen. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Groepsreizen: Kijk onder de groeps-weken op onze hoofdsite van www.Dogwalktrail.com naar de mogelijkheden van deze programma weken.

Luxe DogWalkTrail Reizen op Maat
Wil je meer wandelingen waar de hond los kan of wil je meer wensen in vervulling laten gaan dan kan dat heel goed met een DogWalkTrail Goodlife programma.


www.dogwalktraillifeisgood.com
Terug naar boven