• DogWalkTrail Austria
     

Wijze lessen van je hond

 
(Oktober, de tijd van het jaar wanneer de bladeren prachtig gekleurd zijn de bergen
verkleuren en de topjes soms al beetje wit zijn)
 
Wat: Dogs & Human Insight week
Wanneer: 07 tot 14 oktober Kosten: € 795,00 p.p.
Minimaal aantal deelnemers: 4
Maximaal aantal deelnemers: 6
Aantal honden: maximaal 2 honden per persoon
Moeilijkheidsgraad: van blauw tot licht rood
 
Wijze lessen van je hond
 
Deze week staat in het teken van leerzame wandelingen in de bergen waarbij er speciale aandacht is voor de band tussen jou en je hond.

Dat je hond ook een spiegel is weten veel mensen wel. In deze week ervaar je hoe dat nu tussen jou en je hond precies zit. Je wordt je meer bewust van de reden dat juist deze hond in je leven is en de lessen die je hond voor jou heeft. Dat geeft de wandelingen in die prachtige omgeving een extra impuls. Je gaat nog meer genieten van elkaar.

Tijdens deze week wordt ook informatie gegeven over de Dog Listeners methode van Jan Fennell en kunnen vragen over de hond ook op ‘hondse’ manier worden beantwoord.

Deze week is geschikt voor alle baasjes en honden zolang je maar een normale conditie hebt. De wandelingen inclusief in het programma zijn eenvoudig en hebben geen enorme hoogteverschillen. (al moet je in Oostenrijk natuurlijk wel altijd wat stijgen en dalen) Naast de wandelingen in het programma is er nog voldoende tijd om of lekker te relaxen of mee te doen met pittigere optionele wandelingen.

Accommodatie
We overnachten in de appartementen van de DogMountainInn. In de appartementen heb je altijd je eigen slaapkamer maar deel je de badkamer, keuken en woonkamer met 1 of maximaal 2 andere gasten. De appartementen zijn zeer ruim dus voldoende plaats voor baasjes en hun viervoeters. Bij de DogMountainInn hoort een ruime tuin (met hondenzwembadjes en speelplekken voor de honden) en een eenvoudige maar gezellige gemeenschappelijke stube met daarbij een leuke veranda (hier eten we ook). Je neemt je eigen beddengoed/handdoeken mee of je kan dit huren. (€ 15,00 p.p.)

Maaltijden
Alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs vanaf ontbijt zondagochtend tot ontbijt zaterdagochtend van vertrek. De avondmaaltijden zijn afwisselend in een restaurant of de DogMountainInn (bereid door Irma en Alexandra) of er ligt een maaltijdenpakket klaar dat door de groep zelf wordt bereid. Het ontbijt bestaat uit een buffet met broodjes/beleg zoet en hartig/yoghurt/jus d`orange/koffie/thee. De lunch bestaat uit een zelf bij het ontbijt klaar te maken lunchpakketje (broodjes/drinkpakje/fruit/reepje) De maaltijden zijn eenvoudig doch voedzaam. Ben je vegetariër? Geef dat dan aan ons door dan houden we daar rekening mee. Heb je andere dieetwensen of allergieën? Dan is het verstandig om zelf eten mee te brengen daar we daar hier niet altijd aan de daarvoor geldende eisen kunnen voldoen. Wij adviseren je daar graag over. Drankjes zijn altijd voor eigen rekening.
 
Wijze lessen van je hond
 
Ook voor beginners
Deze week is geschikt voor zowel deelnemers die al in de bergen hebben gewandeld als voor beginners. Zoals gezegd zijn de wandelingen in het programma niet te zwaar en voor iedereen goed te doen. Indien je graag een iets pittigere wandeling wilt dan is er op vrijdag de mogelijkheid om aan een pittige tocht mee te doen. Ben je nog nooit met DogWalkTrail op pad geweest en wil je vooraf wel al tips hoe met je hond in de bergen te lopen. Dan maken we graag kennis met jullie tijdens onze cursus wandelen in de bergen in Nederland lerenwandelenmetjehondindebergen.com

Een rustdag
Tijdens de week is er 1 rustdag. Wij adviseren je ten zeerste om deze dag niet echt te gaan wandelen. Voor jou als persoon is het beter maar voor de hond zijn er naast de wandelingen heel veel extra (vaak nieuwe) indrukken op te doen. Dit kost enorm veel energie. Onze (intussen 17 jaar) ervaring heeft ons geleerd dat dit soort weken voor de honden behoorlijk vermoeiend zijn. Op de rustdag kan je bijvoorbeeld mee gaan met het waterspektakel om te gaan kanovaren en/of suppen of eventueel individuele coaching krijgen.

*Inclusief in de reissom zijn: 7 overnachtingen, alle maaltijden vanaf zondagochtend t/m zaterdagochtend, 4 (coach)wandelingen met DogWalkTrail gids, 1x avondprogramma, coaching.

*Exclusief de reissom zijn het vervoer van Nederland/België naar Oostenrijk en terug en hier ter plaatse , evt tol en parkeergelden, drankjes, schoonmaakkosten (€ 27,50 p.p.) en toeristenbelasting (€ 1,15 p.p.p.n.) optionele wandelingen/activiteiten. Verzekeringen. In Oostenrijk kan je lang niet bij alle winkels/hutten pinnen en boven in de bergen is pinnen zelfs een uitzondering.

Er is op deze reis geen stamgasten korting mogelijk.
Terug naar boven