• DogWalkTrail Austria
     

DogWalkTrail Walk,
Learn, Fun &
Culinair week

 

23 tot 30 juni 2018

 
DogWalkTrail organiseert in 2018 weer een nieuwe variatie op de intussen veel besproken
Walk, Learn & Fun week...
 
Sluit een goede reisverzekering af en bij ons een goede annuleringsregeling voor de hond.
Het is niet mogelijk om een vakantie vooraf te annuleren ZONDER een reisverzekering
of annuleringsregeling. (Zie onze voorwaarden).

Lees vooraf GOED onze voorwaarden en veel voorkomende VRAGEN door.
 
DogWalkTrail Walk water wine en welness
 
Walk, Learn, Fun & Culinair

Dit jaar natuurlijk vanuit onze nieuwe DogMountainInn. Elke deelnemer heeft zijn eigen slaapkamer eventueel met eigen douche en toilet of je deelt een appartement (wel weer met je eigen slaapkamer daarin) Alle ruimtes zijn volledig ingericht met thema’s. Thema’s zoals iglo’s, tipi’s, sneeuw, bergen, alpen, wolven, koeien en natuurlijk honden hebben een grote rol in de inrichting van onze nieuwe DogMountainInn. Het gebouw en de locatie is dezelfde als de vorige Walk Learn en Fun weken alleen is het gebouw nu eigendom van DogWalkTrail. Gerenoveerd en vanaf december 2017 helemaal in een nieuw jasje.

In deze week gaan we natuurlijk wandelen door de prachtige Oostenrijkse natuur maar dit jaar gaan we weer hele originele dingen doen met bijvoorbeeld Geerd de Rooij, Bianca van Leeuwen & Eline Teygeler en natuurlijk Ron Baltus met zijn prachtige foto’s. Judith is er helaas dit jaar niet bij met Walter maar Geerd of Bianca zet in dit geval een Judith pruik op en zullen dan ons uiterste best doen haar rol te vervullen

Vertrouwd in deze week zijn in tussen leuke workshops Fun waar Bianca, Geerd en dit jaar Erica Honingh met frisbee hun energie in zullen gaan steken, natuurlijk fotografie met Ron Baltus, wandelingen en lezingen met workshops van Geerd de Rooij.
 
Foto’s maken we allemaal van onze honden, de een wat meer dan de ander maar niets zo leuk als nog eens terugkijken naar die ene prachtige wandeling die jij en je trouwe viervoeter hebben gemaakt. Om nog veel meer uit die foto’s en je fototoestel (hoeft helemaal geen dure spiegelreflex te zijn overigens!) te halen geeft beroemd dierenfotograaf Ron Baltus je informatie en tips en tricks tijdens een lezing en een wandeling over hoe je het beste je hond kunt vastleggen. www.ronbaltus.nl. Ook dit jaar is er een fotoshoot van Ron van jou met je hond(en)

We gaan Juidth en Walter enorm missen en hopen natuurlijk dat ze er volgende keer weer bij kunnen zijn maar we gaan zorgen dat we ook dit jaar weer genoeg Fun in het programma hebben. In ieder geval zal het kleurrijk zijn dit jaar J

Natuurlijk gaan we in op het gedrag van de honden en de baas en dat doen we dit jaar met nieuwe inzichten en invalshoeken... Geerd de Rooij (http://www.kynnect.nl) geeft een lezing en daarna een boeiende workshop over samenwerken.

Daarnaast gaan jullie op stap met o.a. Bianca en Eline. Zij geven een lezing over bergwandelen met de hond, hoe je spanning bij je hond kan lezen en voorkomen tijdens het wandelen over obstakels, bruggetjes en hoogtes. Tijdens een wandeling krijg je tips hoe je het beste in de bergen kunt lopen met je hond.
 
DogWalkTrail Walk water wine en welness
 
Tijdens deze week gaan we met de DogWalkTrail taxi naar een prachtige plek waar de waar we heerlijk gaan lunchen met aansluitend een prachtige wandeling vol met watervallen.

Daarnaast een pittige wandeling op hoogte of een wat eenvoudigere route beneden in het dal, een wandeling naar een heerlijke picknick met wijn en lokale biertjes en natuurlijk mag je ook druivensap of lekker alpen water drinken, een avond relaxen bij een kampvuur met heerlijke lekkernijen in de vorm van tapa’s en heerlijke drankjes. Ook dit jaar is het mogelijk om jou en/of je hond te laten masseren in onze eigen DogMountainInn.
 
DogWalkTrail Walk water wine en welness
 
Ook nieuw… we zullen een wandeling doen waar we onderweg gaan boogschieten! Een uitdaging want de hond zit dan namelijk vast aan je heupgordel. Eens kijken hoe goed we kunnen mikken en hoeveel koekjes we bij elkaar kunnen schieten voor onze viervoeters.

Daarnaast hebben we een bonus door dat Erica Honing bekend van haar Frisbee workshops, een snuffel workshop komt geven en Esther de Jong komt een leuke workshop sieraden voor baas/hond geven.

Daarnaast gaan we voor de liefhebbers aan de slag met de etherische olien van Young Living.

Bovenop al dit moois krijg je ook weer een goodiebag met daarin allerlei leuke items met een culinair tintje en krijg je ook nog eens prachtige foto’s van jou en je hond(en) van Ron Baltus en een T-shirt met daarop een DogWalkTrail Comic!

Deze hele week zullen we heerlijk eten in de bistro van de DogMountainInn genaamd “Sky’s Vergnügen” de bistro staat voor heerlijke maaltijden met lokale producten. De bistro wordt gerund door Irma en Alexandra. Vlees direct van de almen uit de omgeving, heerlijke lokale streekproducten, Oostenrijkse wijn en Pinzgauer (zo heet de streek hier)  biertjes.

Kortom... weer een zeer diverse actieve ontspannende en culinaire week
 
Overige info:

De week is bestemd voor iedereen die graag met zijn viervoeter(s) bezig is en die het leuk vindt om samen met zijn hond en met andere hondenliefhebbers op te trekken door te wandelen met elkaar, te leren van elkaar en plezier te maken met elkaar. De nadruk ligt deze week niet alleen op het wandelen maar net zo goed op de het plezier en lekker eten en fun. Wil je puur voor het wandelen komen dan is bijvoorbeeld een Explore of combi  week geschikter.
 
DogWalkTrail Walk water wine en welness
 
Let op: je kunt met maximaal 2 honden per persoon komen, maar tijdens de workshops en wandelingen kan je maar met één hond tegelijk werken. De honden die achterblijven moeten dus zonder problemen of overlast op de kamer kunnen blijven of bij de DoggyDayCare.

Dit jaar is de groep een stuk kleiner zodat we meer aandacht kunnen geven aan iedereen.

Details:
Datum: 23 juni tot 30 juni 2018
 
Reissom: € 795,00 p.p.

Inclusief:

7 overnachtingen op basis van tweepersoons kamer in onze DogMountainInn met eigen douche en toilet.
Alle maaltijden gedurende week vanaf ontbijt zondag t/m ontbijt zaterdag.
Workshops en Lezingen: (maximaal  40 minuten) workshops fun en sieraden maken, frisbee en werken met Etherische olien, Workshop bergwandelen (keuze), Workshop fotografie (keuze),
Workshop van Geerd de Rooij
Lezing Bianca en Eline, Lezing Geerd de Rooij, Lezing Ron Baltus
25 foto’s van Ron Baltus
Goodie bag
 
DogWalkTrail Walk water wine en welness
 
Wandelingen:

Waterval wandeling dinsdag, Keuze: pittige zwarte wandeling of eenvoudige blauwe wandeling (beiden met gondel), Picknick wandeling, Boogschietwandeling, Kloof wandeling

Woensdag is een vrije dag en is er mogelijkheid voor een optionele activiteit zonder hond. Raften, canyoning of waterspektakel met hond (meerprijs) of nog leuke workshop zonder hond. (etherische Olien of sieraden maken)

Op vrijdag is het mogelijk nog optioneel (meerprijs) een avontuurlijke wandeling te doen

De inschrijving voor de week is voor iedereen toegankelijk dus ook als je al eens eerder hebt meegedaan. Het aantal deelnemers is met name vanwege de workshops beperkt dus wil je zeker zijn van je plek boek dan zo snel mogelijk via www.dogwalktrail.com

Het is bij deze week niet mogelijk bepaalde kortingen of tegoed bonnen in te wisselen.

Maximaal 10 deelnemers
 
DogWalkTrail Walk water wine en welness
 
Handig om te weten

Heb je geen bergwandel uitrusting? Je kunt bij DogWalkTrail ter plekke in ons “winkeltje” ook nog bepaalde kleding kopen. Wandelbroeken, fleece jacks, thermoshirts. Natuurlijk indien nodig een tuig voor je hond en een heupgordel, zodat je helemaal klaar bent voor een stoere bergwandeling. Onze gidsen weten precies wat je nodig hebt. Natuurlijk krijg je bij je bevestiging een paklijst waarbij we precies vertellen wat je voor deze week nodig hebt. Te leen hebben we heupgordels, Ruffwear WebMasterHarness of ProHarness van EQDog, heupgordels en wandelstokken. Op sommige wandelingen willen we graag dat de gasten het Ruffwear of EQDog tuig gebruiken.

Loopse teven of niet sociale honden kunnen niet worden geaccepteerd.
 
Bij de maaltijden is er altijd een keuze. Er is natuurlijk ook voor onze vegetarische gasten een heerlijk menu.
 
DogWalkTrail Walk water wine en welness
 
Kamerindeling:

De accommodatie bevindt zich onze nieuwe DogMountainInn waar de deelnemers zullen verblijven op basis van 2p of 1p kamers. Het pension beschikt over een gemeenschappelijke tuin een terras en een gezellige bistro met een huisbar en gezellige zitjes waar gegeten zal worden. Reis je alleen dan kan je je eigen slaapkamer krijgen (beperkt aantal kamers).

Het is niet mogelijk om in andere accommodatie te verblijven in deze week

Annuleringsregeling
Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kunt u kosteloos annuleren indien uw hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en u daardoor genoodzaakt bent uw reis te annuleren. U dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van uw dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden u ten allen tijden aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht u deze regeling willen afsluiten dan dient u dit aan te geven op het reserveringsformulier.

Link naar foto’s van de vorige fun weken: Funweken 1 en Funweken 2
 
DogWalkTrail Walk water wine en welness
Terug naar boven