• DogWalkTrail Austria
     

DogWalkTrail Walk Learn &
Fun Surprise week

 
DogWalkTrail WalkLearn & Fun week
 
Wat gaan we doen: Onwijs mooi wandelen en heerlijk eten maar ook leuke activiteiten zoals boogschieten, waterfun en workshops met verrassende workshopgevers....

Wanneer: 22 tot 29 juni 2019

Kosten: € 605,00 p.p.

Maximaal aantal deelnemers: 10

*Inclusief: 7 overnachtingen in een pensionkamer met douche en toilet, 4 dagen  gevuld met wandelingen en activiteiten, 3 leuke workshops of lezingen en een prachtige goodybag en mooie foto’s van Ron Baltus. 1 van de 4 wandelingen is er een keuze tussen een zwaardere tocht en een basis wandeling.

*Exclusie: maaltijden, (ter plaatse nog € 135,00 afrekenen met pin of cash voor de maaltijden), drankjes, vervoer van Nederland/België naar Oostenrijk en terug en hier ter plaatse , evt tol en parkeergelden, schoonmaakkosten (€ 30,00 p.p.) en toeristenbelasting (€ 1,15 p.p.p.n.) optionele wandelingen/activiteiten, verzekeringen. In Oostenrijk kan je lang niet bij alle winkels/hutten pinnen en boven in de bergen is pinnen zelfs een uitzondering.

Op vrije dagen is het mogelijk om mee te doen met een pittige donkerrode of zwarte tocht naar een kruis of kam tijdens de optionele activiteit (meerprijs).  Je kunt ook voor je zelf nog een lekkere massage boeken of een bezoek brengen aan de spa in Kaprun.

Aantal honden: maximaal 2 honden per persoon

Alleen mogelijk met sociale honden omdat ze veel los zullen lopen tijdens de activiteiten. Tijdens de meeste wandelingen zijn ze wel aangelijnd en mogen ze op sommige wandelingen waar het veilig is even los.

Moeilijkheidsgraad: blauw en licht rood

Niveau tabel van DogWalkTrail

Blauw: voor iedereen te doen

Rood/donkerrood: Als je gezond en fit bent en in goede conditie is dit niveau goed te doen

Zwart: een behoorlijk goede conditie en ervaring is een must

  Sluit een goede reisverzekering af en bij ons een goede annuleringsregeling voor de hond. Het is niet mogelijk om een vakantie vooraf te annuleren ZONDER een reisverzekering of annuleringsregeling.
(Zie onze voorwaarden)
Lees vooraf GOED onze voorwaarden en veel voorkomende VRAGEN door.
 
DogWalkTrail WalkLearn & Fun week
 
Het gaat vooral om ontspannen wandelen, lekker eten, fun met de hond in de vorm van leren en spelen. Er zal een spel middag zijn met leuke surprise activiteiten .

Keuzes om een middag leuke armbanden of leuke speeltjes te maken, leuke workshop etherische oliën of raindrop/ massages bij je hond en nog veel meer leuke keuzes. Wie er naast Ron Baltus en Eline Teygler en Esther de Jong nog meer workshops gaan geven wordt binnenkort bekend.

Fotografie met bekende hondenfotograaf Ron Baltus. Hij leert je de basis kneepjes van het fotograferen van honden. Tijdens de theorie maar ook in de praktijk leer je meer over hoe je een hond mooi kunt vast leggen.

We gaan uitleg geven over het wandelen in de bergen en over het gedrag van de hond tijdens deze bergwandelingen. Wat doe je wel en wat doe je bijvoorbeeld niet in de bergen. Gedragstherapeut Eline Teygler en Bianca van Leeuwen geven hier meer informatie over.

Esther de Jong gaat met behendigheid aan de slag en geeft jullie beginselen mee om dit uit te proberen.

We geven deze week workshop steppen met de hond. Met een aantal steps gaan we daarna stuk langs mooie beek af om te oefenen terwijl de andere groep met pijl en boog op stap gaat.  Esther is 2 x Nederlands kampioen geweest met haar Briard Beau.

Daarnaast gaat  Esther ook nog leuke sieraden met jullie maken. Wat het precies gaat zijn blijft om in het thema te blijven een surprise.

Geerd en Marijke de Rooij gaan ook dit jaar weer een leuke lezing en een workshop geven. Iets met coaching en samenwerken met de hond. Natuurlijk weer een andere workshop en lezing dan vorig jaar.

In deze week gaan we natuurlijk wandelen door de prachtige Oostenrijkse natuur van kloven, alpenweides en prachtige bergmeren maar dit jaar gaan we ook weer hele originele dingen doen. Maar laat je vooral verrassen en geniet van ieder moment.

Voor alle weken geldt dat we lekker gaan wandelen met een heerlijke lunch onderweg in de vorm van een picknick met Oostenrijkse wijn en bier of we lunchen in een leuke hut, dat de wandelingen heel relaxt zijn, er leuke workshops zijn en boeiende lezingen voor baas en/of hond of beiden, je in een leuke groep deelneemt met andere hondenliefhebbers, lekker gaat eten in de bistro van de DogMountainInn en tegen een meerprijs (tenzij in de week erbij genoemd) kan er gebruik worden gemaakt van honden en bazen massage...
 
DogWalkTrail WalkLearn & Fun week
 
Wat je nog moet weten:

Accommodatie: Elke deelnemer heeft zijn eigen slaapkamer eventueel met eigen douche en toilet of je deelt een appartement (wel weer met je eigen slaapkamer daarin) de kamers zijn volledig ingericht met thema’s. Thema’s zoals iglo’s, tipi’s, sneeuw, bergen, Alpen, wolven, koeien en natuurlijk honden hebben een grote rol in de inrichting van onze nieuwe DogMountainInn. (www.dogmountaininn.nl). Iedereen krijgt een eigen kamer met douche en toilet maar de grote van de kamers zijn verschillend. We maken de indeling niet op volgorde van inschrijving maar we kijken naar de deelnemers en de groepssamenstelling qua honden en hoeveelheid deelnemers per inschrijving.

Maaltijden

Let op! De maaltijden nuttigen we gezamenlijk vanaf het ontbijt op zondagochtend tot en met het ontbijt op de zaterdagochtend van vertrek. Je rekent dit echter hier ter plaatse af met de bistro. Prijs € 135,00 p.p. Je krijgt hiervoor 7x ontbijt, 6x lunchpakketje en 6x avondeten (hoofd en nagerecht)Ivm het gegeven dat je deelneemt aan een groepsreis is het niet mogelijk om niet aan het gezamenlijke eten deel te nemen.

Alle maaltijden zijn in onze eigen DogMountainInn in de bistro Sky’s Vergnügen (van onze medewerkers Irma en Alexandra). Het ontbijt bestaat uit een zelf bij het ontbijt klaar te maken lunchpakketje (broodjes/drinkpakje/fruit/reepje) De maaltijden zijn eenvoudig doch voedzaam.  Ben je vegetariër? Geef dat dan aan ons door dan houden we daar rekening mee. Heb je een bepaalde allergie dan vragen we je vooraf contact op te nemen hiervoor. Drankjes zijn altijd voor eigen rekening..

Overige info:
Het is bij deze week niet mogelijk bepaalde kortingen of tegoed bonnen in te wisselen en ook de stamgastenkorting is vanwege alle workshops niet van toepassing op deze week.

Handig om te weten

Heb je geen bergwandel uitrusting? Je kunt bij DogWalkTrail ter plekke in ons “winkeltje” ook nog bepaalde kleding kopen. wandelbroeken, fleece jacks, thermoshirts. Natuurlijk indien nodig een tuig voor je hond en een heupgordel, zodat je helemaal klaar bent voor een stoere bergwandeling. Onze gidsen weten precies wat je nodig hebt. Natuurlijk krijg je bij je bevestiging een paklijst waarbij we precies vertellen wat je voor deze week nodig hebt. Te leen hebben we heupgordels, Ruffwear WebMasterHarness of ProHarness van EQDog, heupgordels en wandelstokken. Op sommige wandelingen willen we graag dat de gasten het Ruffwear of EQDog tuig gebruiken.

Loopse teven of niet sociale honden kunnen niet worden geaccepteerd.
 
DogWalkTrail WalkLearn & Fun week
 
Annuleringsregeling
Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kunt u kosteloos annuleren indien uw hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en u daardoor genoodzaakt bent uw reis te annuleren. U dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van uw dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden u ten allen tijden aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht u deze regeling willen afsluiten dan dient u dit aan te geven op het reserveringsformulier.
 
 
DogWalkTrail WalkLearn & Fun week
Terug naar boven