• DogWalkTrail Austria
     

Veel gestelde vragen over
uw hondenvakantie in Oostenrijk

 
Veel gestelde vragen over uw vakantie met de hond in Oostenrijk
 
Wat is DogWalkTrail?

Dog staat voor hond, Walk staat voor wandelen en Trail staat voor berg/wandelpaadjes. Dit houdt in dat wanneer je een vakantie boekt bij DogWalkTrail je flink in beweging bent. Weet je niet of je dit aankunt dan is het mogelijk om het wandelpakket te boeken. Daar heb je 2 wandelingen die voor iedereen goed te doen zijn.

Kan ik ook alleen een programma boeken met mijn hond, zonder optionele activiteiten?

Dat is in principe zoals het gaat. Je boekt een programma met daarin bepaalde activiteiten/wandelingen. Daarnaast kan je optionele activiteiten/wandelingen er bij boeken als je wilt. Natuurlijk kan je ook zelfstandig op pad met een oriëntatieloop of kaarten en tips.  

Bij aankomst of op de site vindt je een info map waarin alle optionele activiteiten beschreven staan en wat deze kosten. Op zaterdagavond of zondagochtend kan je je hier voor opgeven. Later op de week is mogelijk alleen is het dan niet gegarandeerd dat je deel kunt nemen.
 
Veel gestelde vragen over uw vakantie met de hond in Oostenrijk
 
Wat neem ik mee?

Je krijgt bij je boeking een paklijst meegestuurd. Op deze lijst staan verplichte items en aan te raden items. Een aantal items zijn eventueel te leen. Wel stellen we als eis dat je een goede buitensport broek bij je hebt (het gaat er om dat de broek van materiaal gemaakt is dat snel droogt) Daarnaast ben je verplicht goede stevige wandelschoenen met een goede stroeve zool (bergschoenen categorie B zijn perfect) en een goede waterdichte jas bij je te hebben op de wandelingen. Voor de hond adviseren we een Ruffwear webmaster harness of een Eqdog pro tuig. Deze zijn ook te leen en eventueel te koop bij ons in Oostenrijk. Belangrijk is ook pootverzorging of vaseline. Voor nog uitgebreidere info over wat je allemaal mee kunt nemen op een reis kan je ook kijken op: www.hiking-site.nl

Bergwandelen met je hond cursus is dit nodig?

Op sommige weken hebben we een links staan naar onze bergwandelen met hond cursus in Nederland. We adviseren de mensen die mee doen aan de explore,combi of trekking weken deze cursus te gaan doen als ze nog nooit bij dogwalktrail zijn geweest. Mocht er op de site staan dat we je eerst een keer moeten hebben meegemaakt in de bergen ook met deze cursus nog steeds geen garantie dat je mee kunt doen op een extremere week zoals de bovengenoemde weken. Stuur ons een mailtje als je vragen hier over hebt.

Doe ik elke keer dezelfde wandelingen als ik al eens eerder bij DogWalkTrail geweest ben?

We hebben behoorlijk wat verschillende activiteiten en wandelingen in ons programma. Dus als je een wandeling niet voor de 2e keer wilt doen is er volop keuze! Het kan wel zijn dat de eerste dag een wandeling is die je al hebt gedaan. Deze kennismakingswandeling is ook echt bedoelt om de andere deelnemers en honden te leren kennen.
 
Veel gestelde vragen over uw vakantie met de hond in Oostenrijk
 
Kan mijn oude, grote, kleine of jonge hondenvriend ook mee?

Ja, alle honden kunnen mee, groot en klein, jong en oud. Bij de bevestiging ontvang je een vragenlijst voor je hond. Door de antwoorden op de ijst kunnen wij bepalen wat je hond zeer waarschijnlijk aan kan. Honden onder de leeftijd van 1 jaar kunnen niet alle wandelingen mee doen maar we geven je ook hier het advies over welke wandelingen wel mogelijk zijn. In ieder geval kort en niet te vaak. Agressieve honden of minder sociale honden en loopse teven kunnen niet mee in de groep wel individueel, in dit geval moet je dit duidelijk van te voren aangeven. Er is dan een mogelijkheid om een privé wandeling te doen.

Komen onze foto’s op de site?

Sommige foto’s die DogWalkTrail gemaakt heeft of die je ons toestuurt, worden gebruikt op de site of op de facebook pagina’s van DogWalkTrail. Mocht je daar een probleem mee hebben dan vragen wij je dit vooraf al bij je boeking te vermelden. Indien je geen bezwaar aangeeft stem je in principe in met het gebruik van de foto’s. Natuurlijk respecteren wij je wensen wanneer je dit liever niet wilt. De foto’s worden uitsluitend gebruikt op de website, flyers en banners, Instagram, Twitter en facebook pagina’s van DogWalkTrail.

Mogen de honden los tijdens de vakantie?

In Oostenrijk geldt net als in de meeste landen een aanlijnplicht. Net als in die meeste landen laten ook hier de meeste menden hun hond waar mogelijk los lopen. Direct een dringend advies; indien je door een weiland loopt met koeien en/of paarden lijn je de honden direct aan en probeer indien mogelijk er met een ruime boog omheen te gaan.

Tijdens de wandelingen in de groep bij DogWalkTrail gelden de volgende regels:

Honden mogen tijdens onze blauwe wandelingen waar mogelijk los lopen. Dit gaat wel altijd in overleg met de gehele groep waarbij de gids uiteindelijk beslist. Op sommige blauwe wandelingen zijn de honden verplicht aan de lijn. Dit is dan over het algemeen uit veiligheidsoverwegingen. Op rode en zwarte wandelingen zijn de honden in principe aan de lijn tenzij de gids aangeeft dat er een moment is waarop ze even los kunnen lopen indien je dit wenst. De rode en zwarte wandelingen zijn vaak in het Nationaal Park Hohe Tauern gebied waar de honden vanwege het wild en beschermd gebied niet los mogen. Er zijn ook wandelingen waar het absoluut niet veilig is om de honden los te laten lopen vanwege het terrein waar we doorheen lopen.

Tijdens dagen buiten het programma kun je uitkiezen welke wandeling of activiteit je meedoet waar honden zoveel mogelijk los mogen lopen. Vraag dit op zondag even na. We kunnen ook aangeven waar de honden zonder problemen op een veld los kunnen.

Je bent zelf te allen tijde verantwoordelijk voor jouw (loslopende) hond. Ook in geval van schade en bij onderlinge onenigheid tussen de honden.

Is het mogelijk om een paar dagen langer te blijven maar dan die dagen niet deel te nemen aan DogWalkTrail programma's?

Huur je accommodatie van DogWalkTrail dan kun je alleen buiten de hoogseizoen maanden op aanvraag een paar dagen langer blijven. In principe kan je bij onze accommodaties alleen per week bij huren. Eventueel kan je ter plekke bij boeken voor een paar dagen mits er geen nieuwe huurder komt. Op een camping of in een gasthof is het vaak eenvoudiger dus daar kun je  wellicht langer blijven.
 
Veel gestelde vragen over uw vakantie met de hond in Oostenrijk
 
Zijn we altijd met een groep?

In Oostenrijk gaat bijvoorbeeld de DogMounainExperience week altijd door. Mocht je er absoluut zeker van willen zijn zeker zijn dat je in een groep de activiteiten onderneemt dan kan je je inschrijven voor groepsweken. Op de site staat bij hoeveel gasten een groepsweek doorgaat. In de programma’s wordt er een maximum van 6 tot 8 honden gehanteerd dit in verband met de activiteiten. Bij meer aanvragen zullen we tijdens de wandelingen de groep in 2 groepen verdelen.

Kunnen er (kleine) kinderen of ouderen aan de wandelingen deelnemen en is het niet te zwaar voor (kleine) kinderen?

Er zijn een hoop wandelingen en activiteiten die voor iedereen goed te doen zijn. Wij kunnen je ook in dit geval adviseren welke activiteiten voor jullie gezin goed te doen zijn. We lopen in zo’n situatie niet hard en pauzeren zeer regelmatig. Iedereen kan dus meedoen mits je dit wel van te voren aangeeft indien er beperkende factoren zijn kunnen we daar rekening mee houden. Vanzelfsprekend geldt bovenstaande ook voor mensen die wat ouder zijn of iets slechter ter been zijn. Ook is het mogelijk het speciale familie programma te boeken. Kijk bij de optionele activiteiten naar het blokje take it easy programma.
 
Veel gestelde vragen over uw vakantie met de hond in Oostenrijk
 
Is het gebruik van een Teletac of stroomband of andere vormen van deze hulpmiddelen toegestaan tijdens DogWalkTrail vakanties?

Nee, dat gaat bij DogWalkTrail niet. Ten eerste zijn wij geen voorstander van deze manier van trainen. Natuurlijk moet iedereen zelf weten hoe zij de hond traint en natuurlijk weten wij ook dat er in bepaalde hondensporten veelal op deze wijze getraind wordt. Toch is het tijdens de groepsvakantie bij DogWalkTrail niet toegestaan deze middelen en methoden te gebruiken aangezien het te vaak te veel discussies oplevert. Is de hond getraind in een van de sporten van de Nederlandse Bond van de Diensthond en/of de KNPV is het mogelijk een privé gids te boeken. Het is ook mogelijk eigen groepen samen te stellen en dan een weekend of week op maat te boeken.
 
Veel gestelde vragen over uw vakantie met de hond in Oostenrijk
 
Welke inentingen hebben de honden nodig voor een vakantie?

Kom je met de hond op vakantie vanuit Nederland ga dan nog even bij de dierenarts langs voor de verplichte rabiësvaccinatie voor Oostenrijk. Kom je uit België of Nederland vraag welke inentingen ze eventueel nog meer nodig hebben. Denk aan tekenspray/behandeling en kennelhoest enting. Wij stellen een goede anti vlo-behandeling verplicht. Wij stellen ook verplicht te melden als je hond een besmettelijke ziekte heef of heeft gehad onlangs. Dit om onze andere gasten met honden te beschermen tijdens de vakantie of voor de gasten met honden die na jullie komen.

Regels en wetgeving:

Reizen binnen de Europese Unie: Voor het vervoer van honden gelden binnen de Europese Unie de volgende algemene regels:

De dieren moeten in het bezit zijn van een Europees dierenpaspoort. De dieren moeten ingeënt zijn tegen hondsdolheid (Rabiës) De eerste keer minstens 21 dagen voor vertrek inenten, daarna binnen het entingschema opnieuw vaccineren. De dieren moeten geïdentificeerd zijn. Dat kan een tatoeage zijn, maar vaak is een chip verplicht. Wanneer u uw dier mee op vakantie neemt, moet u er rekening mee houden dat elk land zijn eigen eisen kent met betrekking tot de invoer van dieren.

Meer informatie over Oostenrijk via Duitsland:
http://www.licg.nl/x0/praktisch/reizen-en-vakantie/invoereisen/invoereisen-per-land-europa.html
 
Veel gestelde vragen over uw vakantie met de hond in Oostenrijk
 
Wandelen we ook bij regen:

Ja we wandelen ook bij regen. Mocht er voor de dag een rode of zwarte wandeling op het programma staan en is het erg slecht weer dan zal deze waarschijnlijk verplaats worden of niet door gaan. We hebben echter voldoende alternatieven om toch lekker op stap te gaan. Alleen bij hagel en onweer zullen we niet gaan wandelen.
 
Veel gestelde vragen over uw vakantie met de hond in Oostenrijk
 
Boeken en/of annuleren:

Op het moment dat je een boekingsformulier naar ons hebt toe gemaild is je boeking definitief. Het is dus dan in principe niet meer mogelijk om kostenloos te annuleren. Neem dus goed de boekings- en annuleringsvoorwaarden door! Wij raden je ten zeerste een goede annuleringsverzekering aan. Je kan bij ons een annulerings regeling speciaal voor de hond afsluiten aangezien ziekte van de hond en daardoor je vakantie bij ons moeten annuleren normaal gesproken niet onder een normale annuleringsverzekering valt. Bij onze annuleringsregeling (prijs 5% van je totale reissom) kan je je vakantie kostenloos annuleren met een medisch attest van je dierenarts. Indien je om andere reden moet annuleren en je hebt geen annuleringsverzekering dan zullen wij proberen jouw plaatsje weer te verkopen. Indien dit lukt krijg je van ons indien mogelijk en onder onze voorwaarden een door ons te bepalen deel van je reissom terug.
 
Veel gestelde vragen over uw vakantie met de hond in Oostenrijk
 
Staat je vraag hier niet bij, stuur ons dan even een mailtje.

Foto’s op deze pagina zijn gemaakt door ronbaltus.nl
Terug naar boven