• DogWalkTrail Austria
     

Rode Wandelingen
Tijdens Vakantie
Met je Hond in Oostenrijk

 
Hieronder staan de optionele rode wandelingen. Je kunt op je formulier aangeven of je wel of niet optionele activiteiten wilt doen. Je moet daarbij dan ook aangeven welke kleur wandelingen je zou willen. Als je van te voren deze wandelingen niet aangeeft kunnen we niet garanderen of je aan de wandelingen mee kunt doen.

De zwarte wandelingen zijn alleen te boeken op de DogHikingFriday en bij de DogWalkTrail Six Summits. Wil je meer zwarte wandelingen dan kun je kijken naar onze Explore weken. Daar zitten pittige rode en zwarte wandelingen in je programma.

Rode wandelingen tijdens vakantie met je hond in Oostenrijk
 
Rode Wandelingen Oostenrijk
 
Prijzen:

Een halve dag
vanaf € 30,00 p.p. uit en thuis 9.30 uur - 13.30/14.00 uur. 2 tot 2,5 uur wandelen
Een hele dag € 45,00 p.p.uit en thuis 9.30 uur - 16.00 uur)
3 tot 5 uur wandelen
Voor alle optionele wandelingen geldt: minimaal 3 deelnemers.

Prijzen zijn exclusief entree kaartjes, gondels, vervoer en/of andere transport middelen.

Foto's zijn te vinden in de menubalk onder pootje fotoalbum activiteiten.

Bijna alle rode en zwarte wandelingen zijn aanlijn wandelingen vanwege de veiligheid van de honden. Mochten wij het verantwoord achten dan zullen we tijdens de wandelingen aangeven waar de honden eventueel los kunnen.

Grossglockner Experience: dit zijn alle dagwandelingen

Vanuit het groene dal rijden we vandaag over de fantastisch mooie Grossglockner Hochalpenstrasse naar of de Franz Josefs Hohe op 2369 meter aan de voet van de Grossglockner met 3798 meter het hoogste punt van Oostenrijk of direct naar een ander stuk van dit gebied. Na het bewonderen van het misschien wel mooiste uitzicht van Oostenrijk gaan we een mooie wandeling maken. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers kiezen we een mooie wandeling uit.

Variaties: voor de eerste 2 variaties rijden we naar het eindpunt van de Grossglockner Hochalpenstrasse de Franz Josefs Hohe vanaf waar deze wandelingen beginnen.  

Variatie 1: Gletsjerwandeling. De gletsjer wandeling loopt langs een mooi makkelijk breed pad hoog bovenlangs de gletsjer, daarna vervolgen we onze weg over een rotspartij. We komen dan uiteindelijk bij de gletsjer met soms spleten en soms een veld van sneeuw. Daar maken we een rondje over de gletsjer (als dit verantwoord is) en daarna gaan we weer terug. De wandeling duurt ongeveer 3 uur.
 
Rode Wandelingen Oostenrijk
 
Variatie 2: Pasterzen ronde. Deze wandeling start op 2368 meter hoogte. Vandaar uit dalen we een paar honderd meter af richting het oeroude ijs van de Pasterzen gletsjer. Na het bewonderen van de grillige ijsvormen lopen we door een door de gletsjer uitgesleten dal onderlangs de Grossglockner en bovenlangs een prachtige waterval. We passeren een stuwmeer over de dam en aan het einde klimmen we weer uit het dal tot op 2112 meter waar er een auto zal staan om ons te pendelen. Een wandeling van ongeveer 3 tot 4 uur.
 
Rode Wandelingen Oostenrijk
 
Variatie 3: afdalen naar het dorpje Heiligenblut in een wandeling van ongeveer 3 tot 4 uur. Alleen aan het einde is het even een stevig stukje klimmen. Eventueel dalen we verder af naar het dal maar dan moeten we met een taxi weer terug of er moet worden gependeld.
 
Rode wandelingen tijdens vakantie met je hond in Oostenrijk.
 
Rode Wandelingen Oostenrijk
 
Variatie 4: Een prachtige wandeling door het Tauernfenster. Dit stukje is met recht een venster op de Hohe Tauern. We leggen graag uit tijdens de wandeling waarom dit zo is. De wandeling loopt even over een hele smalle kam waar het aan beide kanten steil naar beneden loopt. Verder is dit geen moeilijke wandeling. De lengte is ongeveer 3 tot 3,5 uur.
 
Rode wandelingen tijdens vakantie met je hond in Oostenrijk.
 
Rode Wandelingen Oostenrijk Rode Wandelingen Oostenrijk
 
Mochten deze wandelingen u allemaal goed bevallen kunt u eens nadenken over een speciale Grossglockner week die wij elk jaar organiseren waar er 6 dagen in dit gebied gewandeld wordt.

Geef de honden deze ochtend geen eten of minstens 2 uur van te voren i.v.m. de erg bochtige route. Denkt u wellicht ook aan u zelf i.v.m. wagenziekte. Deze wandelingen zijn absoluut aanlijn wandeling. We wandelen in een beschermd gebied en er zijn enorm veel berg marmotten waar de honden op jagen. Kortom voor de eigen veiligheid van de hond blijven ze aan de lijn. De entree voor de Grossglockner Hochalpenstrasse is per auto ongeveer € 35,00. Mochten er gasten met de DogWalkTrail bus mee willen rijden is de prijs daarvoor € 03,00 per persoon. Alle honden in de cabine voor zal niet gaan dus er zullen dan 2 of 3 honden in de bench achter in de bus moeten. Als dit gaat dan kunnen er 5 tot 6 personen mee rijden. De Grossglockner experience wandelingen zijn allemaal dag wandelingen:
 
Rode Wandelingen Oostenrijk
 
Minimaal 3 deelnemers en maximaal 8 met maximaal 9 honden en maximaal 2 honden per deelnemer.

De tochten worden altijd begeleid door een Nederlands sprekende officieel gecertificeerde bergwandelgids. In eerste instantie gegidst door Bianca, Francois, Eva of Annuska. De vertrektijd voor deze wandeling is in principe 09.00 uur. De autorit er heen is op zichzelf al prachtig en ongeveer 1 uur in beslag. De Grossglockner Hochalpenstrasse is een uitstekende weg dwars door de bergen heen met veel bochten en met prachtige uitzichten. Rond 15.00 zullen we weer wegrijden uit het gebied.

Rondwandelingen: 

Rauriser Dal: rondwandeling door een bergkom. We starten vanaf de parkeerplaats en steken via een stukje oerwoud direct omhoog tot net boven de boomgrens. We lopen op deze prachtige hoogte door de kom en weer terug naar de hut. (de kosten voor het tolweggetje zijn € 9,00 per auto)

Krimmler waterval rond wandeling: een van Europa'€ves grootste watervallen. We gaan via een oude handelsroute over een prachtig pad door een oerwoudachtig bos omhoog. We lopen aan de andere kant van de waterval waar het in tegenstelling tot het toeristische pad heel rustig is. Na een uur stijgen is er de mogelijkheid om af te breken en rechts af te slaan en weer via het toeristische pad af te dalen. Maar in principe gaan we nog even door via het oude pad. We stijgen tot bovenaan het hoogste uitzichtpunt van de waterval en zullen vandaar terug lopen via het toeristische pad.  Wandeling van ongeveer 3 uur Vanwge de reistijd een dag wandeling. (kosten voor het stukje toeristische pad
ongeveer 5,00 p.p. en € 6,00 per auto voor het parkeren)
 
Rode wandelingen tijdens vakantie met je hond in Oostenrijk.
 
Minimaal 3 deelnemers en maximaal 8 met maximaal 9 honden en maximaal 2 honden per deelnemer 

De tochten worden altijd begeleid door een Nederlands sprekende officieel gecertificeerde berg wandelgids. In eerste instantie gegidst door Bianca, Francois, Eva of Annuska.

Vertrektijd 09.30 uur. De autorit is mooi en ongeveer 1 uur in beslag.

Halve dag wandelingen:

Black & Green Trail
Een prachtige wandeling waarin we eerst een flink stukje stijgen. Daarna kom je in een adembenemende omgeving terecht omringd door hoge struiken, prachtige poeltjes, bijzondere paadjes en omgeven door prachtige bergtoppen. Uiteindelijk komen we uit bij een prachtige verborgen bergmeertje. Het venijn zit 'm bij deze wandeling even in het begin en aan het einde een stukje steil dalen. Halve dag wandeling.
 
Rode wandelingen tijdens vakantie met je hond in Oostenrijk.
 
Rode Wandelingen Oostenrijk
 
Amertaler Trail:
En flinke stijging van ongeveer 2 a
2,5 uur. We worden beloond met prachtige vergezichten en als highlight komen we aan bij een prachtige stuwmeertje omringd door hoge rotswanden. In totaal zijn we ongeveer 4 uur onderweg. Halve dag wandeling.

Six summits wandelingen: Sommige van de Six Summits zijn donker rood. Overleg dit even met ons via de mail.Klik op deze link voor meer informatie over DogWalkTrails Six Summits.
 
Rode Wandelingen Oostenrijk
 
Weisssee Experience: Er zijn een groot aantal prachtige wandelingen in het gebied rondom de Weissee. Stuk voor stuk indrukwekkend!

Experience 1: We gaan met een gondel naar de Weisssee (2300 meter). Daar maken we prachtige foto's van het mooie stuwmeer. Daarna vervolgen we onze weg over een avontuurlijk pad over rotsen en langs kleine vennetjes richting het volgende stuwmeer. Op sommige passages maken we even gebruik van touwen en kabels. Dit is ter ondersteuning niet omdat het gevaarlijk is.  De touwen en kabels helpen je om de grotere stappen van de rotsen makkelijker te maken. De honden met hun 4 poten hebben hier even een stapje voor. Bij het 2e stuwmeer aangekomen duiken we dan terug onder de boomgrens en lopen we nog een stuk door het prachtige gebied van de Weisssee. Laatste stukje gaat dan meestal per gondel of nog eventjes 20 minuten steil naar beneden. Duur van deze wandeling is ongeveer 3 a
3,5 uur.

Experience 2: We gaan met een gondel naar de Weissee (2300 meter). Daar maken we prachtige foto's van het mooie stuwmeer. Daarna vervolgen we onze weg ook deze keer gaan we over een avontuurlijk pad, over rotsen en langs twee kleine meertjes richting de voet van de gletsjer. Op sommige plekken moeten we ook hier ons vasthouden aan touwen en aan kabels. De honden met hun 4 poten hebben hier even een stapje voor. Op deze wandeling mag er maar 1 hond per deelnemer mee. Hij/zij mag ook 1 hond overgeven aan een gids op sommige stukken. Het is voor iedereen te doen mits hij/zij geen hoogtevrees heeft. Bij het 2de stuwmeer deze keer vanaf de onderkant aangekomen duiken we dan terug onder de boomgrens en lopen we nog een stuk door het prachtige gebied van de Weissee. Laatste stukje gaat dan weer te voet of per gondel. Duur van deze wandeling is ongeveer 4 a 4,5 uur.

Experience 3: We gaan met een gondel naar de Weisssee (2300 meter). Daar maken we prachtige foto's van het mooie stuwmeer. Op deze wandeling krijgen we genoeg mogelijkheden om het meer van verschillende kanten te fotograferen want we lopen namelijk bijna helemaal om het meer heen. We eindigen onze wandeling op een mooi plateau waar we een waanzinnig mooi uitzicht hebben op de Weisssee, dit is meteen ons lunchplekje... Daarna vervolgen we onze weg weer terug naar de gondel.

Al deze Weisssee Experience wandelingen zijn dag wandelingen.
Prijzen per persoon € 45,00 exclusief
ongeveer € 20,00 p.p. voor de gondel
 
Rode wandelingen tijdens vakantie met je hond in Oostenrijk.
 
Rode Wandelingen Oostenrijk
 
Surprise wandeling:

We hebben inmiddels meer dan 150 wandelingen in ons bestand van allerlei niveaus. Het is voor ons niet mogelijk om deze allemaal te noemen. Het is dus ook mogelijk om u te laten verrassen. Vertel ons wat u wensen zijn en wij kunnen u dan een "Surprise" wandeling bieden of
"Bianca Try out Paadjes" wandelingen. Behoorlijk wat van onze stamgasten laten zich op deze manier verassen met een halve of hele dag wandeling (dit ligt een beetje aan het niveau)
 
Rode Wandelingen Oostenrijk
Terug naar boven