• DogWalkTrail Austria
     

Optionele Activiteiten
voor een geweldige leuke vakantie met de hond
(en) in Oostenrijk

 
Optionele Activiteiten voor een geweldige leuke vakantie met de hond (en) in Oostenrijk
 
Optionele Activiteiten voor een geweldige leuke vakantie met de hond (en) in Oostenrijk
 
In de DogMountainExperience weken van DogWalkTrail en in sommige speciale weken is natuurlijk ook tijd overgehouden om zelf wat te ondernemen. Je kunt natuurlijk lekker relaxen maar je hebt ook de mogelijkheid om nog vele leuke optionele activiteiten/wandelingen te ondernemen!

In ieder programma staat vermeld wat er inclusief is in de week. Welke wandelingen dit precies zullen zijn hoor je ter plaatse. Het kan zijn dat we u vooraf al laten weten welke wandelingen dit waarschijnlijk zullen zijn (hangt ook sterk af van de groep en de weersomstandigheden) Na de toelichting op het programma van het geboekte programma op de zondag zullen wij je informeren over de mogelijkheden voor wat betreft de Optionele Activiteiten/wandelingen van de komende week. Indien je wilt kun je ook al vooraf een keuze aangeven op je reserveringsformulier.

Mocht je dit niet op je reserverings-formulier hebben aangegeven en je beslist dit ter plaatse is dit geen probleem. Er is dan echter geen garantie meer dat er op die dag nog plaats is of dat er genoeg deelnemers zijn om die wandeling/activiteit te laten doorgaan. Wij raden je dan ook aan om voordat je vakantie begint al te bedenken aan welke extra activiteiten je graag zou willen meedoen en dit nog even een week voor aankomst aan te geven.

Bij aankomst ontvang je een map waarin vele mogelijke Optionele Activiteiten/wandelingen aangegeven staan.

Onder dit menu vindt blauwe, rode/zwarte wandelingen en de lijst met een aantal  Optionele Activiteiten. Als je op de blauwe activiteit klikt krijgt je informatie over de blauwe wandelingen en blauwen activiteiten. Bij rood krijgt je alle info over de rode wandelingen bij doghiking Friday en Six summits alle info over de donker rode  tot zwarte wandelingen. Op sommige wandelingen is het niet mogelijk om deel te nemen als er minder dan 3 deelnemers zijn. Dit mag natuurlijk in combinatie met andere gasten zijn. Het is bij sommige activiteiten wel mogelijk om tegen een meerprijs een activiteit te laten doorgaan. Je krijgt bij aankomst meer informatie over de lengte of mogelijkheden per activiteit en het aantal deelnemers. Omdat we inmiddels een paar honderd wandelingen in ons bestand hebben is het niet mogelijk alle wandelingen te vermelden. Je kunt ook in overleg met ons een wandeling samen stellen en dergelijks. Dit kun je ook vooraf via de mail met ons overleggen.
 
Optionele Activiteiten voor een geweldige leuke vakantie met de hond (en) in Oostenrijk
 
Wandelingen en hun verschillende kleuren

De wandelingen zijn onderverdeeld in 3 verschillende kleuren. Deze kleuren staan voor de moeilijkheidsgraad. Klik hier voor keuze’s

Blauwe trails

Rode trails

DogWalkTrail Six Summits

Doghiking friday

Fun activiteiten:

DogWalkTrail Funactiviteiten

Suppen

Foto pagina:

Fotoalbum optionele activiteiten

Cursusdag bergwandelen met je hond: lerenwandelenmetjehondindebergen.com

De meeste blauwe en lichtrode wandelingen bestaan uit halve dag wandelingen. Het ligt wel aan de afstand van de omgeving.

De rode en donker rode/zwarte wandelingen zijn dag wandelingen.

De wandelingen worden aangegeven met moeilijkheidsgraden:

Blauw: Dit is voor iedereen goed te doen met een normale conditie, vlakkere wandelingen, weinig of kort stijgen of alleen maar dalen. Mocht je heel slecht zijn in stijgen is het beter te kiezen voor vlakkere wandelingen en wandelingen waar alleen zal worden gedaald. Heb je een slechte conditie of heb je medische klachten dan zijn er genoeg activiteiten of wandelingen zelfstandig te doen. Info bij DogWalkTrail.

Rood: Meer stijgen en dalen en kan een langere wandeling zijn maar is voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

donker rood/zwart: Wandelingen waarin men redelijk lang moet stijgen en dalen of het is een wandeling die op een behoorlijke hoogte plaats vindt, op een moeilijke ondergrond (zoals smalle paden met veel (losse) stenen)  of lang is. Een goede conditie is voor baas en hond vereist en de hond moet goed aan de lijn kunnen lopen omdat op deze wandelingen het gevaarlijk is de hond los te laten.

Er bestaan ook nog technische zwarte wandelingen maar deze zijn alleen met een privé gids te boeken.

Er is ook een mogelijkheid tot cursus dag bergwandelen met je hond in de bergen. Dit zal dan gelijk op maandag starten. We vragen je deze dag wel vooraf aan te vragen. Dit is ter plaatse aanvragen niet mogelijk vanwege theorie gedeelte.

Voor alle wandelingen geldt: naast goede wandelkleding moet u goede bergschoenen dragen en regenjack meebrengen. Als bergwandelgids zijn wij verantwoordelijk te checken of uw kleding/schoeisel voldoet aan de eisen van de wandeling. Indien nodig kunnen wij deelnemers die niet voldoen aan deze eisen weigeren op de wandeling. Goede hoge wandelschoenen, regenkleding en wandelbroek (GEEN spijkerbroek) is verplicht.

Leuke fun activiteiten zijn ook mogelijk zoals kanovaren, steppen of suppen en wij kunnen voor jullie ook nog de activiteiten boeken bij een Rafting Center of Canoying Center.

Privé gids in het National Park Hohe Tauern. Kijk op Privé gids voor de mogelijkheden.

In de gebieden Krimml, Kals, Leogang, Matrei, en onze achtertuin Pinzgau is het mogelijk met een privé gids op stap te gaan. Dit betekent dat u ongeacht de hoeveelheid gasten toch een wandeling kunt doen.

We hanteren bij deze wandelingen de officiële bergwandelgids tarieven. François, Bianca, Annuska, Eva en Tanja zijn allen officiële bergwandelgidsen. Het kan zijn dat wanneer zij niet beschikbaar zijn op de door jou gewenste dag dat je door een van de collega’s van onze berggidsenvereniging wordt begeleid. In dit geval zullen we natuurlijk een NL of Engels sprekende gids inschakelen.

De wandeltijd van deze wandelingen ligt tussen de 4 en 8 uur. Je moet dus wel over een goede conditie beschikken. Het niveau is altijd rood of zwart.

Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om een privé gids in te huren voor een blauwe wandeling.  
Optionele Activiteiten voor een geweldige leuke vakantie met de hond (en) in Oostenrijk
 
Optionele Activiteiten voor een geweldige leuke vakantie met de hond (en) in Oostenrijk
Terug naar boven