• DogWalkTrail Austria
     

HoheTauern week

Voor iedereen die
net een stapje
verder wil.

 
Je hebt een goede conditie maar weet niet of je goed kunt bergwandelen met je hond.
Maar je wil wel liever al gelijk hoog de bergen in...
 
Informatie

Wat: HoheTauern Explore week
Wanneer: 01 september tot 08 september
Prijs: € 695,00 p.p.
Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 8

Aantal honden: maximaal 1 hond per persoon (2 in overleg)

Waar verblijven we: In de DogMountainInn en 1 of 2  nachten in een hut of berghotel in verschillende gebieden.

Moeilijkheidsgraad: van licht rood tot donkerrood (geen ervaring nodig bij DogWalkTrail maar beiden zowel baas als hond moeten wel in zeer goede conditie zijn)

Stamgasten: Voor de stamgasten zijn er zeker dagen met nieuwe wandelingen. Mochten jullie compleet nieuwe wandelingen willen dan is er een HoheTauern Explore te boeken of met minimaal 4 personen een eigen groepje samen te stellen met eigen programma op maat.

Ervaring: Je moet in goede conditie zijn maar we hoeven je niet al eerder ervaring te hebben bij DWT.
 
Sluit een goede reisverzekering af en bij ons een goede annuleringsregeling voor de hond. Het is niet mogelijk om een vakantie vooraf te annuleren ZONDER een reisverzekering of annuleringsregeling. (Zie onze voorwaarden)
Lees vooraf GOED onze voorwaarden en veel voorkomende VRAGEN door.
 
HoheTauern week
 
Prachtig wandelen in het imponerende HoheTauern gebied

Om ons heen machtige Alpentoppen…
Elke dag weer een prachtige wandeling…

Gezellig met andere bergwandel liefhebbers in een huis
Kortom… HoheTauern week!

Voor wie: Voor ieder die het leuk vindt met zijn hond vakantie te houden in de bergen

Voor welke hond: De fitte hond, groot of klein en de hond die geen problemen met andere honden heeft.

Welke conditie: Voor iedere baas en hond met een goede conditie of voor baasjes die willen kijken wat zij aankunnen in de bergen.

Kleur niveau wandelingen voor deze week : licht en donkerrood

Blauw: voor iedereen te doen

Licht rood: voor iedereen met een normale conditie prima te doen

Rood: Met goede conditie prima te doen.

Zwart: een behoorlijk goede conditie is een must
 
HoheTauern week
 
Programma

De HoheTauern week draait vanuit de DogMountainInn . Dit houdt in dat je tijdens de wandelingen alleen bagage voor de dag bij je hebt. Ook kun je zonder probleem beslissen een dagje niet te gaan wandelen en wat anders te ondernemen of lekker een boek te lezen op het terras. Elke dag rijden we met de DogWalkTrail bussen naar de wandel gebieden. De wandeltijden bedragen ongeveer 3 tot maximaal 4 uur. Op sommige wandelingen is het ook nog eens mogelijk om deze te verlengen. De gebieden waar we ons zullen begeven zijn het  Grossglockner gebied, Grossvenediger, Weissee of Rauris.
 
HoheTauern week
 
Inclusief:
alle overnachtingen in accommodatie in de DogMountainInn en in de berghutten en hotels. alle wandelingen met gids

Exclusief:
Verzekeringen
Vervoer Nederland/belgie – Oostenrijk v.v.
Schoonmaakkosten: per kamer € 25,00

Toeristenbelasting € 1,15 per persoon per dag (vanaf leeftijd 15 jaar)
Deze kosten zijn ter plaatse contant te voldoen.
 
HoheTauern week
 
HoheTauern week
 
Fotoalbum: http://www.mijnalbum.nl/Album=XALU4MHG

Minimale deelname 6 personen maximaal 8. Per persoon kunnen er in overleg maximaal 2 honden mee (dit gaat wel in overleg i.v.m. vervoer en de wandelingen). Het maakt het op sommige wandelingen wel moeilijker 2 honden mee te brengen. Het moet dus wel mogelijk zijn uw hond even af te geven aan 1 van de gidsen indien nodig.
 
HoheTauern week
 
Accommodatie:

Jullie verblijven deze week in onze eigen DogMountainInn. Iedere kamer heeft eigen douche en toilet. In onze DMI is ook de Bistro aanwezig van onze medewerkers Alexandra en Irma. Zij zorgen gedurende week voor het eten als we in de DMI verblijven.

We logeren ook 1 of 2 nachten in berghutten/hotels. Het "leven" in de bergen brengt enige beperkingen met zich mee qua voorzieningen. Wij zijn er van overtuigd dat dit ruimschoots goed gemaakt wordt door de ervaringen die je onderweg opdoet! Je overnacht in hutten in een 2 of 4 persoons kamer. In de hutten is al het beddengoed aanwezig maar we vragen je wel lakens mee te nemen voor eventueel op het bed springende/slapende honden. In de hutHotels zijn meestal de sanitaire voorzieningen aanwezig op de gang. De hut of het hotel kan last minute wijzigen vanwege weersomstandigheden of andere onvoorziene omstandigheden. Vanzelfsprekend bieden wij altijd een alternatief. Voor dit alternatief kan het nodig zijn om je eigen slaapzak of lakenzak bij je te hebben.

1-persoonskamer: In de meeste hutten is het maar zeer beperkt mogelijk en in sommige zelfs geheel niet. Dit is vooraf niet te reserveren dus je kunt een week van te voren vragen of we al weten of dit mogelijk is. Je kunt ook beslissen in de DMI te blijven en dan de nachten dat we weg zijn een Oriëntatie wandeling te doen of mee te gaan met de DogMounTainExperience groep wandelingen.

Het kan zijn dat een stel een kamer in het hotel moet delen met 1 van onze gidsen. Dit is dan wel met gescheiden slaap gedeeltes en deze gids heeft dan geen hond mee.  

Bagage: Je krijgt bij je bevestiging van de reis een paklijst toegestuurd. Je hebt een dagrugzak (minimaal 30 liter) nodig voor de wandelingen.
 
HoheTauern week
 
Activiteiten: Voor deze week dienen jij en je hond over een goede normale conditie te beschikken. Op sommige wandelingen moeten we juist wat meer stijgen en op sommige juist dalen. Gedurende deze dagen loop je misschien over een stukje (soms besneeuwde) gletsjer. Hiervoor heb je geen specifieke bergsportervaring of klimmateriaal nodig. Probeer wel vooraf in te schatten of jij en je hond in deze omstandigheden kunnen lopen. Je  hond moet ook goed aan de lijn kunnen lopen zonder te trekken. Ook moet de hond kunnen volgen. Wij adviseren je om vooraf in Nederland meerdere lange wandelingen te maken om getraind aan de start te komen. In Nederland is er bij ons een cursus wandelen met je hond in de bergen te volgen. We raden je aan om deze te doen vooraf aan deze reis maar het is niet verplicht. Lerenwandelenmetjehondindebergen.com
 
HoheTauern week
 
De uitvoer van het programma en de volgorde tijdens deze week zijn afhankelijk van de weersomstandigheden vanwege de grote hoogte waarop we verblijven. Indien een wandeling geen doorgang kan vinden zal er altijd getracht worden een alternatief programma aan te bieden. Het programma kan hierdoor afwijken van de beschrijvingen. Gedurende de wandelingen dienen de honden aangelijnd te zijn. Dit is een verplichting in een Nationaal Park en is voor de veiligheid van jou en je hond. Tijdens de wandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. Het is raadzaam om wandelstokken te gebruiken/bij je te hebben. Indien je deze niet zelf hebt zijn deze bij ons te leen. We zullen iedere dag rond 8.30 uur vertrekken. De wandelingen zullen tussen 9.30 en 10.00 uur in de ochtend starten tenzij het weer zorgt dat we dit moeten aanpassen. Meestal zijn we rond een uur of 16.00 weer terug bij de accommodatie.

Verplicht: Op deze week MOET je goede bergschoenen (minimaal categorie B) hebben, regenkleding en goede wandelbroek dus GEEN spijker broek en absoluut goede regenbroek GEEN poncho.

Eigen Vervoer: je kunt tijdens de pendels ook je eigen auto gebruiken indien je dit wilt. Je dient dan bij de HochalpenStrasse een 30 dagen kaart te kopen (ongeveer € 54,00 per auto). Er is dan ook nog een tolweg op de dagen naar het GrossVendiger gebied. Hier kun je uiteraard ook besluiten mee te rijden met de DWT bussen. We willen dit graag van te voren weten vanwege de indeling van de DogWalkTrail auto’s.

Voeding: Houdt er rekening mee dat gedurende deze week de maaltijden in de hutten en hotels in principe eenvoudig van aard zijn. Op sommige momenten zullen we tussen de middag warm eten in hutten. In hutten eten we wat de pot op die dag schaft. Bent u vegetarisch (geen probleem) geef dit dan tijdig aan ons door zodat wij dit door kunnen geven. Ben je ergens allergisch voor geef dit dan bij boeking door dan kunnen we kijken naar wat de hut voor mogelijkheden heeft. In de DogMountainInn is dit geen probleem maar we moeten ook dit van te voren weten. We raden je aan zelf eventueel bij bijzondere diëten nog producten mee te nemen in geval van een strikt dieet dat kan dan avonds in de DogMountainInn nog worden klaargemaakt. Voor de honden moet je zelf voeding meebrengen omdat het niet goed is van voedsel te wisselen. Er is in de DogMountainInn een grote vriezer en er is zelfs rauwvlees te bestellen. In de berghut is geen ijskasten/vriezer voor het hondenvoer. Kijk voor barf voor onderweg naar carnivoertogo van het merk Carnivoer. www.carnivoer.nl

Wij hebben dit ook te koop. Wel even ruim vooraf even bestellen.
 
HoheTauern week
 
Stamgasten:


Wil je graag iets compleet nieuws en ben je niet bang voor een uitdaging dan kun je met een groepje van 4 personen vragen om een speciale week op maat. Het programma is dan zo goed als gelijk aan een HoheTauern explore week. (Niet altijd met garantie van een overnachting in een hut)  Je kunt ook vragen of wij een aantal mensen kunnen benaderen zodat we een lijst kunnen samenstellen met stamgasten en deze koppelen aan een groepje die voor hun nieuwe wandelingen willen. Het is mogelijk om op aanvraag 2 honden mee te brengen maar dit altijd in overleg. Stuur ons een mailtje en vraag naar een Hohe Tauern Explore week op maat.
 
HoheTauern week
Terug naar boven