• DogWalkTrail Austria
     

Groβglockner week

 
Wat: Het kamp opslaan in een berghut, Om ons heen machtige Alpentoppen, Elke dag weer een prachtige wandeling.

Wanneer: 25 augustus tot 01 september

Wat kost het: € 695,00 p.p.

Voor wie: Voor ieder die het leuk vindt met zijn hond vakantie te houden in de bergen en bezit over een normale goede conditie of voor mensen die een stapje verder willen gaan dan een basis week. Niveau is rood tot donkerrood

Voor welke hond: De fitte hond, groot of klein en de hond die geen problemen met andere honden heeft. Loopse teven zijn niet mogelijk.

Hoeveel deelnemers: maximaal 8 deelnemers.

Ervaring: Ervaring: Je hoeft geen bekende te zijn bij DogWalkTrail maar je moet wel een goede conditie hebben. Een pre is wel dat je al eens in de bergen hebt gelopen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij twijfel is het verstandig eerst een mountainexperience week te boeken.
 
Sluit een goede reisverzekering af en bij ons een goede annuleringsregeling voor de hond. Het is niet mogelijk om een vakantie vooraf te annuleren ZONDER een reisverzekering of annuleringsregeling. (Zie onze voorwaarden)
Lees vooraf GOED onze voorwaarden en veel voorkomende VRAGEN door.
 
Groβglockner week
 
Kleur niveau wandelingen voor deze week : rood en donkerrood

(uit te bereiden met zwart, mag hoeft dus niet)

Blauw: voor iedereen te doen

Rood/donkerrood: Met goede conditie prima te doen.

Zwart: een behoorlijk goede conditie is een must
 
Groβglockner week
 
Programma Groβglocknerweek

De Groβglocknerweek draait vanaf 2018 weer vanuit een vaste standplaats. Dit houdt in dat je de bagage bij de hut hebt voor de gehele week en dat je tijdens de wandelingen alleen bagage voor de dag bij je hebt. Kortom in de basis de Grossglockner week zoals we deze van vroeger kennen alleen vanuit andere accommodatie. De wandeltijden bedragen ongeveer 3 tot maximaal 4 uur. Wil je nog meer uitdaging dan kun je kijken op onze combi en Explore weken. Voor minder actieve weken kun je kijken bij de DogMountainExperience weken. Het kan zijn dat we in meerdere hutten/berghotels logeren. Op alle locaties zorgen we voor een auto voor de deur zodat er bagage bij de hut is.
 
Groβglockner week
 
Zaterdag: Aankomst in Oostenrijk in het Grossglockner gebied (je rijdt dus zelf het Nationaal Park Hohe Tauern in over de Grossglockner Hochalpenstrasse. Je koopt bij de tolpoort een 30 dagen vignet daar we met de auto’s vaker in en uit rijden. Kosten per auto ongeveer € 54,00). Je verblijft in hutten of berghotels. Je verblijft hier met 2 personen op één kamer. Tijdens onze eerste gezamenlijke avondmaaltijd bespreken we het programma van de komende week. Op tijd naar bed want er wacht ons een sportieve week…
 
Groβglockner week
 
Zondag tot en met vrijdag maken we de volgende wandelingen: (niet in deze volgorde)

Dag 1:We gaan d.m.v. een korte transfer naar 2368 meter hoogte. Vandaar uit dalen we een paar honderd meter af naar het oeroude ijs van de Pasterzen gletsjer. We lopen naar de rand van de gletsjer en staan met de voetjes en pootjes op het ijs. Na het bewonderen van de grillige ijsvormen lopen we door een door de gletsjer uitgesleten dal onderlangs de Grossglockner en bovenlangs een prachtige waterval. We passeren een stuwmeer over de dam en aan het einde klimmen we weer uit het dal tot op 2112 meter hoogte naar de hut.
 
Groβglockner week
 
Day 2:Naar de Franz Josefs Höhe waar de rugzakken op gaan. We beginnen onze klim richting de Winkelkarkees (Kees is het loklae oude woord voor geltsjer) en zullen we een rondje lopen op de gletsjer. Onderweg zien we murmeltiere (bergmarmotten) en welllicht wel steenbokken en in ieder geval edelweiß en hebben we een spectaculair uitzicht op de Groβglockner! ( 3798 meter hoog) Het pad begint makkelijk, loopt over in een rots route en aan het eind hiervan gaan we een rondje over de gletsjer.
 
Groβglockner week
 
Day 3: Voor de liefhebbers is het mogelijk om een waterval te bezichtigen of gewoon lekker de honden te gaan uitlaten.  Een heerlijk relaxte dag. Het lijkt in de eerste instantie niet veel voor de hond maar de indrukken en het hoogte verschil en ook het aantal uren wandelen in ander gebied dan vlakke paden maakt dat de hond echt moe kan zijn. We leggen graag uit waarom dan ook deze rustdag voor de hond.
 
Groβglockner week
 
Day 4: We lopen via een mooie afwisselende route richting Heiligenblut. We passeren watervallen, lopen door oude bossen, over smalle paadjes langs grazende koeien. Na een pauze bij een hut (kan gesloten zijn dus lunchpakketjes altijd mee) zullen we onze weg vervolgen tot waar we weer zullen worden opgehaald of de auto’s al gereed staan om terug te gaan naar de start.
 
Groβglockner week
 
Day 5: Vandaag rijden we tot in Heiligenblut. Na een wandeling van ongeveer 3 uur komen we weer bij de auto´s. Vandaag heeft ook iedereen de mogelijkheid om het leuke stadje Heiligenblut te bekijken.
 
Groβglockner week
 
Day 6: We gaan middels een korte transfer een stukje verder op in de Hohe Tauern kijken. We maken een mooie tocht over een kam die ons naar alle kanten een prachtig uitzicht bezorgd. Nadien gaan we lekker Oostenrijks dineren.
 
Groβglockner week
 
Fotoalbum: http://www.mijnalbum.nl/Album=XALU4MHG

Minimale deelname 4 personen. Per persoon kan er in overleg meer dan 1 hond mee. Het maakt het op sommige wandelingen wel moeilijker 2 honden mee te brengen. Het moet dus wel mogelijk de hond even af te geven aan 1 van de gidsen indien nodig. De honden moeten ook met elkaar in de hut kunnen zijn of goed op de kamer kunnen verblijven.
 
Groβglockner week
 
Accommodatie: De hutten of hotels zijn eenvoudige gebouwen. Het "leven" in de bergen brengt enige beperkingen met zich mee qua voorzieningen. Wij zijn er van overtuigd dat dit ruimschoots goed gemaakt wordt door de ervaringen die je onderweg opdoet! Je overnacht in een 2-persoons kamer.

Hier is al het beddengoed aanwezig maar we vragen u wel extra mee te nemen als de honden op de bedden mogen. In de hut zijn alle sanitaire voorzieningen aanwezig op de gang. De hut kan last minute wijzigen vanwege weersomstandigheden of andere onvoorziene omstandigheden. Vanzelfsprekend bieden wij altijd een alternatief. Indien de accommodatie wijzigd vragen we u dan ook voor de zekerheid een lakenzak en kussensloop mee te brengen.

1-persoonskamer: Het is voor deze week niet mogelijk om een 1 persoons kamer te boeken .

Bagage: U krijgt bij uw bevestiging van de reis een paklijst toegestuurd. U heeft een dagrugzak ( 20 a 30 liter) nodig en een reistas of grote rugzak voor de rest van uw bagage.

Activiteiten: Voor deze week dien jij en je hond over een goede conditie te beschikken. Op sommige wandelingen moeten we juist wat meer stijgen en op sommige juist dalen. Gedurende deze dagen loop je over een (soms besneeuwde) gletsjer. Hiervoor heb je geen specifieke bergsportervaring of klimmateriaal nodig. Probeer wel vooraf in te schatten of jij en je hond in deze omstandigheden kunnen lopen. Je hond moet ook goed aan de lijn kunnen lopen zonder te trekken. Ook moet de hond kunnen volgen. Wij adviseren je om vooraf in Nederland meerdere lange wandelingen te maken om getraind aan de start te komen. De uitvoer van het programma en de volgorde tijdens de Groβglockner week zijn afhankelijk van de weersomstandigheden vanwege de grote hoogte waarop we verblijven. Indien een wandeling geen doorgang kan vinden zal er altijd getracht worden een alternatief programma aan te bieden. Het programma kan hierdoor afwijken van de beschrijvingen. Gedurende de wandelingen dienen de honden aangelijnd te zijn. Dit is een verplichting in een Nationaal Park en is voor de veiligheid van jouw en je hond. Tijdens de wandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. Het is raadzaam om wandelstokken te gebruiken/bij te hebben. Indien je deze niet zelf hebt zijn deze bij ons te leen. De wandelingen zullen tussen 9.00 en 10.00 uur in de ochtend starten tenzij het weer zorgt dat we dit moeten aanpassen. Meestal zijn we rond een uur of 15.00 weer terug bij de hut. Dit is mede om voldoende daglicht/tijd marge te hebben in geval van “nood”. Het bij hebben van bijvoorbeeld een boek of een leuk spel kan dus raadzaam zijn. Er is geen wifi in de hut en de dekking qua mobiele telefoon is matig.
 
Groβglockner week
 
Vervoer: Je rijdt op de aankomst dag zelf het park in naar de hut. Je dient een 30 dagen kaart te kopen (ongeveer € 54,00 per auto). We rijden een aantal keren naar Heiligenblut en gaan daarbij meerdere malen door de tolpoorten heen.

Voeding: Houdt er rekening mee dat gedurende deze week de maaltijden in principe eenvoudig van aard zijn. In hutten eten we wat de pot op die dag schaft. Ben je vegetarisch (geen probleem) geef dit dan tijdig aan ons door zodat wij dit door kunnen geven. Bent je ergens allergisch voor geef dit dan even door dan kunnen we kijken naar wat de hut voor mogelijkheden heeft. Je moet zelf nog producten mee nemen in geval van een strikt dieet. Er is weinig fruit in de hut, dus neem dit zelf mee. DWT zal ook af en toe waar mogelijk wat fruit inkopen. Voor de honden moet je zelf voeding meebrengen omdat het niet goed is van voedsel te wisselen. Er zijn in de hutten geen ijskasten/vriezers aanwezig voor de gasten dus denk er aan dat je hond tijdens deze week geen voer uit ijskast of vriezer kan eten. Kijkt u voor barf voor onderweg naar carnivoertogo van het merk Carnivoer
 
Groβglockner week
Terug naar boven