• DogWalkTrail Austria
     

Grossglockner week
voor iedereen die net
een stapje verder wil.

 
Je hebt een goede conditie maar weet niet of je goed kunt bergwandelen met je hond.
Maar je wil wel liever al gelijk hoog de bergen in...
 
Informatie
Wat: Groβglockner week
Wanneer: 5 tot 12 augustus
Prijs: € 695,00 p.p.
Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 9
Aantal honden: maximaal 1 hond per persoon (2 in overleg)
Moeilijkheidsgraad: van licht rood tot donkerrood
 
In de bergen wandelen met de hond
 
Prachtig wandelen in het imponerende Groβglockner gebied

Om ons heen machtige Alpentoppen…
Elke dag weer een prachtige wandeling…
Gezellig met andere bergwandel liefhebbers in een huis
Kortom… de Groβglocknerweek!

Voor wie: Voor ieder die het leuk vindt met zijn hond vakantie te houden in de bergen

Voor welke hond: De fitte hond, groot of klein en de hond die geen problemen met andere honden heeft.
Welke conditie: Voor iedere baas en hond met een normale conditie of voor baasjes die willen kijken wat zij aankunnen in de bergen.

Kleur niveau wandelingen voor deze week : licht en donkerrood

Blauw: voor iedereen te doen
Licht rood: voor iedereen met een normale conditie prima te doen
Rood: Met goede conditie prima te doen.
Zwart: een behoorlijk goede conditie is een must
 
In de bergen wandelen met de hond
 
In de bergen wandelen met de hond
 
Programma Groβglocknerweek

De Groβglocknerweek draait dit jaar vanuit de DogMountainInn . Dit houdt in dat je tijdens de wandelingen alleen bagage voor de dag bij je hebt. Ook kun je zonder probleem beslissen een dagje niet te gaan wandelen en wat anders te ondernemen of lekker een boek te lezen op het terras. Kortom in de basis de Groβglockner week zoals we deze nu al een paar jaar kennen alleen niet meer vanuit de hut op de berg maar vanuit ons eigen DogWalkTrail basis. Elke dag rijden we met de DogWalkTrail bussen naar het Groβglocknerweek gebied. De wandeltijden bedragen ongeveer 3 tot maximaal 4 uur. Op sommige wandelingen is het ook nog eens mogelijk om deze te verlengen.
 
In de bergen wandelen met de hond
 
Zaterdag: Aankomst in Oostenrijk in de DogMountainInn in het dorpje Niedernsill. Daar liggen de pizza’s klaar die je zelf op eigen gelegenheid klaarmaakt en opeet aangezien op de aankomstdag de aankomsttijden erg varieren. Om 20.00 uur zullen we dan de week gaan bespreken in de gezamenlijke ruimte. Op tijd naar bed want er wacht ons een sportieve week…

Zondag tot en met vrijdag maken we de volgende wandelingen: (niet noodzakelijk in deze volgorde)

Dag 1: Vandaag blijven we even in de buurt. We worden met de DogWalkTail bus gependelt en maken daarna een mooie introwandleling. Dit om een beetje op te warmen voor de week en voor de gidsen om te kunnen beoordelen wat iedereen (baasjes en hondjes) kunnen.

Dag 2: vandaag gaan we hoog de bergen in! Op het programma de Pasterzen ronde. Een prachtige wandeling die start op 2368 meter hoogte. Vandaar uit dalen we een paar honderd meter af naar het oeroude ijs van de Pasterzen gletsjer. We lopen naar de rand van de gletsjer en staan met de voetjes en pootjes op het ijs. Na het bewonderen van de grillige ijsvormen lopen we door een door de gletsjer uitgesleten dal onderlangs de Groβglocknerweek en bovenlangs een prachtige waterval. We passeren een stuwmeer over de dam en aan het einde klimmen we weer uit het dal tot op 2112 meter hoogte waar de bus van DogWalkTrail staat. We rijden een deel terug over de prachtige Groβglocknerweek Hochalpenstrasse tot we te voet nog een kleine 30 minuten moeten dalen om bij onze hut  te komen. In deze oeroude erg sfeervolle hut gaan we lekker eten en heerlijk slapen...  
 
In de bergen wandelen met de hond
 
Dag 3: We beginnen de dag met een wandeling door het prachtige Käfer dal via een eenvoudige route. Aan het einde van het dal zullen we lekker lunchen waarna we onze weg langs 2 prachtige watervallen zullen vervolgen. We maken steeds even een kort omweggetje om wat dichter bij de watervallen te komen. Uiteindelijk komen we uit bij de DogWalkTrail bus die ons terugbrengt naar Niedernsill.

Dag 4: Vandaag is een rustdag.

Dag 5: Vandaag rijden we weer terug naar het Groβglocknerweekgebied naar de Franz Josefs Höhe waar de rugzakken op gaan. We beginnen onze klim richting de Winkelkarkees (Kees is het lokale oude woord voor gletsjer) Aan het einde van de route staan we weer even op de gletsjer.  Onderweg zien we murmeltiere (bergmarmotten) en welllicht wel steenbokken maar in ieder geval Edelweiß en hebben we een spectaculair uitzicht op de Groβglockner! ( 3798 meter hoog) Het pad begint makkelijk, loopt over in een rots route en aan het eind hiervan gaan we een rondje over de gletsjer. Een indrukwekkende dag

Dag 6: Vandaag gaan we niet zover het gebied in maar stoppen bij de tunnel van Hochtor en gaan vandaar uit op pad naar het Taurenfenster. Een wandeling die afwisselend steil naar boven of juist naar beneden loopt over zowel brede paden als smalle graatjes.

Inclusief:
6 overnachtingen in accommodatie in de DogMountainInn en 1 in berghut.
alle wandelingen met gids

Exclusief:
Verzekeringen
Vervoer Nederland/belgie – Oostenrijk v.v.
Schoonmaakkosten: per appartement 1x € 55,00 
Toeristenbelasting € 1,15 per persoon per dag (vanaf leeftijd 15 jaar)
Deze kosten zijn ter plaatse contant te voldoen.
 
In de bergen wandelen met de hond
 
Fotoalbum: http://www.mijnalbum.nl/Album=XALU4MHG

Minimale deelname 6 personen maximaal 9. Per persoon kunnen er maximaal 2 honden mee (dit gaat wel in overleg i.v.m. vervoer). Het maakt het op sommige wandelingen wel moeilijker 2 honden mee te brengen. Het moet dus wel mogelijk zijn uw hond even af te geven aan 1 van de gidsen indien nodig. De honden moeten ook met elkaar in huis kunnen zijn of goed op een kamer kunnen verblijven.
 
In de bergen wandelen met de hond
 
Accommodatie:
Jullie verblijven deze week in onze eigen DogMountainInn. De DogMountainInn heeft 2 appartementen met in totaal 7 slaapkamers beschikbaar voor deze Groβglockner week. Kom je alleen dan heb je je eigen slaapkamer en vanzelfsprekend heb je als je met zijn 2-en boekt ook je eigen slaapkamer. Per appartement deel je de badkamer, keuken en woonkamer. Daarnaast is er een gemeenschappelijke ruimte (zowel binnen als buiten) en een heerlijk grote tuin. Bovendien hebben de appartementen zelf ook een balkon.

We eten afwisselend in de DogMountainInn of in een restaurant.

We logeren ook een nacht in een oeroude hut. De hut is hele oude maar gezellige hut. Het "leven" in de bergen brengt enige beperkingen met zich mee qua voorzieningen. Wij zijn er van overtuigd dat dit ruimschoots goed gemaakt wordt door de ervaringen die je onderweg opdoet! Je overnacht in deze hut in een 2-4 persoons kamer. In deze hut is al het beddengoed aanwezig maar we vragen je wel lakens mee te nemen voor eventueel op het bed springende/slapende honden. In de hut zijn ook alle sanitaire voorzieningen aanwezig op de gang. De hut kan last minute wijzigen vanwege weersomstandigheden of andere onvoorziene omstandigheden. Vanzelfsprekend bieden wij altijd een alternatief. Voor dit alternatief kan het nodig zijn om je eigen slaapzak of lakenzak bij je te hebben.

1-persoonskamer: Het is beperkt mogelijk deze week om een 1 persoons kamer te boeken .
Meerprijs € 75,00 p.p.

Bagage: Je krijgt bij je bevestiging van de reis een paklijst toegestuurd.
Je hebt een dagrugzak (minimaal 30 liter) nodig voor de wandelingen.
 
In de bergen wandelen met de hond
 
Activiteiten: Voor deze week dienen jij en je hond over een goede conditie te beschikken. Op sommige wandelingen moeten we juist wat meer stijgen en op sommige juist dalen. Gedurende deze dagen loop je over een stukje (soms besneeuwde) gletsjer. Hiervoor heb je geen specifieke bergsportervaring of klimmateriaal nodig. Probeer wel vooraf in te schatten of jij en je hond in deze omstandigheden kunnen lopen. Je  hond moet ook goed aan de lijn kunnen lopen zonder te trekken. Ook moet de hond kunnen volgen. Wij adviseren u om vooraf in Nederland meerdere lange wandelingen te maken om getraind aan de start te komen. In Nederland is er bij ons een cursus wandelen met je hond in de bergen te volgen. We raden je aan om deze te doen vooraf aan deze reis maar het is niet verplicht. lerenwandelenmetjehondindebergen.com
 
In de bergen wandelen met de hond
 
De uitvoer van het programma en de volgorde tijdens de Groβglockner week zijn afhankelijk van de weersomstandigheden vanwege de grote hoogte waarop we verblijven. Indien een wandeling geen doorgang kan vinden zal er altijd getracht worden een alternatief programma aan te bieden. Het programma kan hierdoor afwijken van de beschrijvingen. Gedurende de wandelingen dienen de honden aangelijnd te zijn. Dit is een verplichting in een Nationaal Park en is voor de veiligheid van jou en je hond. Tijdens de wandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. Het is raadzaam om wandelstokken te gebruiken/bij je te hebben. Indien je deze niet zelf hebt zijn deze bij ons te leen. We zullen iedere dag rond 8.30 uur vertrekken. De wandelingen zullen tussen 9.30 en 10.00 uur in de ochtend starten tenzij het weer zorgt dat we dit moeten aanpassen. Meestal zijn we rond een uur of 16.00 weer terug bij de accommodatie.

Op deze week MOET je goede bergschoenen (minimaal categorie B) hebben, regenkleding en goede wandelbroek dus GEEN spijker broek en absoluut goede regenbroek GEEN poncho.

Eigen Vervoer: je kunt tijdens de pendels ook je eigen auto gebruiken indien je dit wilt. Je dient dan bij de HochalpenStrasse een 30 dagen kaart te kopen (ongeveer € 54,00 per auto). We willen dit graag van te voren weten vanwege de indeling van de DogWalkTrail auto’s.

Voeding: Houdt er rekening mee dat gedurende deze week de maaltijden in principe eenvoudig van aard zijn. Op sommige momenten zullen we tussen de middag warm eten in hutten. In hutten eten we wat de pot op die dag schaft. Bent u vegetarisch (geen probleem) geef dit dan tijdig aan ons door zodat wij dit door kunnen geven. Ben je ergens allergisch voor geef dit dan bij boeking door dan kunnen we kijken naar wat de hut voor mogelijkheden heeft. We raden je aan zelf dan eventueel nog producten mee te nemen in geval van een strikt dieet dat kan dan avonds in de DogMountainInn nog worden klaargemaakt. Voor de honden moet je zelf voeding meebrengen omdat het niet goed is van voedsel te wisselen. Er is in de DogMountainInn een grote vriezer en er is zelfs rauwvlees te bestellen. In de berghut is geen ijskasten/vriezer voor het hondenvoer. Kijk voor barf voor onderweg naar carnivoertogo van het merk Carnivoer
 
In de bergen wandelen met de hond
Terug naar boven