• DogWalkTrail Austria
     

Over de hoofdkam
van de Alpen.

 
Wat: Explore week (variant 1 met 1 x hut overnachting in berghut)
Wanneer: 26 augustus – 2 september
Kosten: € 625,00 p.p.
Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 8
Aantal honden: maximaal 1 hond per persoon (evt 2 in overleg)
Moeilijkheidsgraad: van licht rood tot zwart
 
Over de hoofdkam van de Alpen
 
Lange tochten, over en dwars door de hoofdkam van de Alpen. Dat is de Explore week! We hebben onze basis in het dal zodat we flexibel zijn in welk gebied we welke dag gaan wandelen. 1 nacht blijven we in een berghut slapen.

Deze week is geschikt voor fitte baasjes en honden. We vertrekken ’s ochtends vanuit ons basiskamp de DogMountainInn en rijden elke dag naar een nieuw gebied voor een lange pittige tocht. 1 nacht komen we niet terug naar het dal maar blijven boven in een berghut slapen. We wandelen  tot maximaal 6 uur per dag. We hebben in principe alleen de bagage voor de dag nodig.

Accommodatie
We overnachten in de DogMountainInn in het dal. Je deelt een appartement en in principe een slaapkamer met 1 andere deelnemer. Er zijn een beperkt aantal 1-persoonskamers beschikbaar tegen een meerprijs van € 75,00. 1 nacht slapen we in een echte berghut om preciezer te zijn in het winterraum. Het winterraum is een aparte ruimte waar bergbeklimmers in de winter overnachten als de hut verder gesloten is. Het winterraum is een eenvoudige ruimte waar we met alle deelnemers en honden in 1 vertrek slapen. Primitief maar authentiek. In het winterraum zijn dekens aanwezig maar ben je verplicht om je eigen lakenzak te gebruiken. In de DogMountainInn neem je je eigen beddengoed en handdoeken mee (ook te huur voor € 15,00 p.p.)

Maaltijden onderweg
Alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs. Drankjes zijn voor eigen rekening. Houd er rekening mee dat ook de maaltijden eenvoudig zullen met name in de berghut. Ben je vegetariër? Geef dat dan aan ons door dan houden we daar rekening mee. Heb je andere dieetwensen of allergieën? Dan is het verstandig om zelf eten mee te brengen. Wij adviseren je daar graag over.

Niet voor beginners
Deze week is niet geschikt voor beginners. Daarom vinden we het belangrijk dat we de deelnemers vooraf al kennen. Zo weten we wat iedereen kan en komen we onderweg niet voor verrassingen te staan. Deze week is dus alleen te boeken als jij en je hond al eerder donkerrode en/of zwarte wandelingen bij ons hebben gedaan. Ben je nog nooit met DogWalkTrail op pad geweest maar heb je al wel vaak met je hond in de bergen gelopen? Dan maken we graag kennis met jullie tijdens onze cursus wandelen in de bergen in Nederland. We kunnen dan bekijken wat de mogelijkheden zijn.
 
Over de hoofdkam van de Alpen
 
Een rustdag
Tijdens de week is er 1 rustdag. Wij adviseren  je ten zeerste om deze dag niet echt te gaan wandelen. Voor jou als peroon is het beter (ook al ben je wellicht zonder problemen in staat om 6 dagen vol door te wandelen) maar voor de hond zijn er naast de wandelingen heel veel extra (vaak nieuwe) indrukken op te doen. Dit kost enorm veel energie. Onze (intussen 17 jaar) ervaring heeft ons geleerd dat dit soort weken voor de honden behoorlijk vermoeiend zijn. Op de rustdag is er ruimte om een dag zelfstandig de omgeving te verkennen zonder hond mits de hond even alleen kan zijn of zonder al te veel te wandelen. Natuurlijk kan je ook lekker met een boek in de tuin of op je balkon van je appartement gaan zitten.

Goed voorbereid op pad
Voor je vertrek sturen we je een uitgebreide paklijst. Op deze paklijst staan items die verplicht zijn voor deelname en items die handig zijn maar niet verplicht. Een goede reisverzekering die ook eventuele helikopterreddingen dekt is verplicht. Het is verstandig om vooraf in Nederland alvast te trainen met jouw hond. Maak samen alvast een aantal lange wandelingen waarbij je de hond aangelijnd houdt. Hoog in de bergen (waar we in een Nationaal Park lopen) mag de hond namelijk niet los en het is daarom belangrijk dat jouw hond kan volgen en niet (of niet te hard) trekt.

➢ Lees meer over de cursus wandelen in de bergen die binnenkort in Nederland van start gaat. lerenwandelenmetjehondindebergen.com
 
Over de hoofdkam van de Alpen
 
*Inclusief in de reissom zijn: 7 overnachtingen, alle maaltijden vanaf zaterdagavond t/m zaterdagochtend, alle wandelingen, DogWalkTrail gids.

*Exclusief de reissom zijn het vervoer van Nederland/België naar Oostenrijk en hier ter plaatse , tolgelden, parkeergeld, drankjes, schoonmaakkosten (€ 55,00 per appartement) en toeristenbelasting  (€ 1,15 p.p.p.n.) Houd dus rekening met extra kosten. In Oostenrijk kan je lang niet bij alle winkels/hutten pinnen en boven in de bergen is pinnen zelfs een uitzondering.

Er is op deze reis geen stamgasten korting mogelijk.

Vooruit kijken? Fotoalbum: https://myalbum.com/album/hge2QphA8rAn

Annuleringsregeling

Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kunt u kosteloos annuleren indien uw hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en u daardoor genoodzaakt bent uw reis te annuleren. U dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van uw dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden u ten allen tijden aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht u deze regeling willen afsluiten dan dient u dit aan te geven op het reserveringsformulier. Het is niet mogelijk om de annuleringsregeling op een later tijdstip nog af te sluiten.

Overig

Tijdens de groepswandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. Aan het begin van de week leggen we je graag uit waarom wij dit niet verantwoord achten.

alle info, prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.
 
Over de hoofdkam van de Alpen
Terug naar boven