• DogWalkTrail Austria
     

Explore Try out week
voor de avonturlijke baasjes en honden...

 
Wat: Explore week Tr Out (variant zonder overnachting in een hut)
Wanneer: 30 sept tot 07 okt
Reissom: € 525,00 p.p.
Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 8
Aantal honden: maximaal 1 hond per persoon (evt 2 in overleg)
Moeilijkheidsgraad: van licht rood tot zwart
 
In de bergen wandelen met de hond
 
Pittige tochten en wat eenvoudigere tochten uitzoeken voor het volgende jaar. Dat is de Try out Explore week! Deze week gaan we op de explore dagen Try out wandelingen doen. Je kunt deze dus alleen mee doen als je fit bent en gewend bent aan lange wandelingen. Je moet al eens met je hond in de bergen hebben gelopen. Deze wandelingen zijn ook voor ons nieuwe wandelingen boven de 1700 meter. We weten dus niet hoe zwaar deze wandelingen zijn en of we de wandeling kunnen maken zoals we bedacht hadden. Het kan dus zijn dat we weer moeten omdraaien. Natuurlijk zorgen we voor een fantastische week waar iedereen aan zijn trekken komt.

Mogelijk met meer dan 1 hond in overleg.

We hebben onze basis in het dal zodat we flexibel zijn in welk gebied we welke dag gaan wandelen.

Deze week is geschikt voor fitte baasjes en honden. We vertrekken ’s ochtends vanuit ons basiskamp de DogMountainInn en rijden elke dag naar een nieuw gebied voor een lange pittige tocht. We wandelen tot maximaal 6 uur per dag. We hebben in principe alleen de bagage voor de dag nodig.

Accommodatie
We overnachten in de DogMountainInn in het dal. Je deelt een appartement en in principe een slaapkamer met 1 andere deelnemer. Er zijn een beperkt aantal 1-persoonskamers beschikbaar tegen een meerprijs
van € 75,00. In de DogMountainInn neem je je eigen beddengoed en handdoeken mee
(ook te huur voor € 15,00 p.p.) In deze week is het mogelijk om ook in andere dwt accommodatie te overnachten. Dit kan dan tegen een meerprijs.
 
In de bergen wandelen met de hond
 
Niet voor beginners
Deze week is niet geschikt voor beginners. Daarom vinden we het belangrijk dat we de deelnemers vooraf al kennen of dat je wandel ervaring hebt in de bergen met je hond. Zo weten we wat iedereen kan en komen we onderweg niet voor verrassingen te staan. Deze week is dus alleen te boeken als jij en je hond al eerder donkerrode en/of zwarte wandelingen bij ons hebben gedaan. Ben je nog nooit met DogWalkTrail op pad geweest maar heb je al wel vaak met je hond in de bergen gelopen? Dan maken we graag kennis met jullie tijdens onze cursus wandelen in de bergen in Nederland. We kunnen dan bekijken wat de mogelijkheden zijn.
 
In de bergen wandelen met de hond
 
Een rustdag
Tijdens de week is er 1 rustdag. Wij adviseren  je ten zeerste om deze dag niet echt te gaan wandelen. Voor jou als peroon is het beter (ook al ben je wellicht zonder problemen in staat om 6 dagen vol door te wandelen) maar voor de hond zijn er naast de wandelingen heel veel extra (vaak nieuwe) indrukken op te doen. Dit kost enorm veel energie. Onze (intussen 17 jaar) ervaring heeft ons geleerd dat dit soort weken voor de honden behoorlijk vermoeiend zijn. Op de rustdag is er ruimte om een dag zelfstandig de omgeving te verkennen zonder hond mits de hond even alleen kan zijn of zonder al te veel te wandelen. Natuurlijk kan je ook lekker met een boek in de tuin of op je balkon van je appartement gaan zitten.

Goed voorbereid op pad
Voor je vertrek sturen we je een uitgebreide paklijst. Op deze paklijst staan items die verplicht zijn voor deelname en items die handig zijn maar niet verplicht. Een goede reisverzekering die ook eventuele helikopterreddingen dekt is verplicht. Het is verstandig om vooraf in Nederland alvast te trainen met jouw hond. Maak samen alvast een aantal lange wandelingen waarbij je de hond aangelijnd houdt. Hoog in de bergen (waar we in een Nationaal Park lopen) mag de hond namelijk niet los en het is daarom belangrijk dat jouw hond kan volgen en niet (of niet te hard) trekt.

➢ Lees meer over de cursus wandelen in de bergen die binnenkort in Nederland van start gaat. lerenwandelenmetjehondindebergen.com
 
In de bergen wandelen met de hond
 
*Inclusief in de reissom zijn: 7 overnachtingen, alle wandelingen met DogWalkTrail gids.

*Exclusief de reissom zijn het vervoer van Nederland/België naar Oostenrijk en hier ter plaatse , tolgelden, parkeergeld, maaltijden, drankjes, schoonmaakkosten (€ 55,00 per appartement) en toeristenbelasting (€ 1,15 p.p.p.n.) Houd dus rekening met extra kosten. In Oostenrijk kan je lang niet bij alle winkels/hutten pinnen en boven in de bergen is pinnen zelfs een uitzondering.

Er is op deze reis geen stamgasten korting mogelijk.

Vooruit kijken? Fotoalbum: https://myalbum.com/album/hge2QphA8rAn

Annuleringsregeling

Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kunt u kosteloos annuleren indien uw hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en u daardoor genoodzaakt bent uw reis te annuleren. U dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van uw dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden u ten allen tijden aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht u deze regeling willen afsluiten dan dient u dit aan te geven op het reserveringsformulier. Het is niet mogelijk om de annuleringsregeling op een later tijdstip nog af te sluiten.

Overig

Tijdens de groepswandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. Aan het begin van de week leggen we je graag uit waarom wij dit niet verantwoord achten.

alle info, prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.
 
In de bergen wandelen met de hond
Terug naar boven