• DogWalkTrail Austria
     

Noorwegen Try Out

 

=VOL

 
Fjorden…
Eenzame bergen…
Verlaten hoogvlaktes
Wildstromende rivieren…
 
In 2018 hopen we de langverwachte Noorwegen Try Out reis te maken. De reis gaat door met minimaal 6 deelnemers. Intussen weten we al wat meer over het traject maar het blijft nog steeds een echte Try Out reis.
 
Noorwegen Try Out
 
In September 2018 gaat DogWalkTrail weer on Tour! De bestemming? Misschien wel het mooiste land in Europa.... Noorwegen!

In 2 weken maken we een prachtige rondreis door dit magnifieke land wat niet alleen gezegend is met een prachtige natuur maar dat op een oppervlak wat wij ons als Nederlanders en Belgen amper voor kunnen stellen.... Wist je dat Noorwegen van zuid naar noord een langere afstand is als van Utrecht naar Lissabon?

Deze reis begint en eindigd in Noorwegen. Je reist dus op eigen gelegenheid zelf naar het plaatsje Valle in Noorwegen. Vanaf daar start de rondreis waarbij het programma na 12 dagen eindigt in Larvik. Je kan hier de boot nemen terug naar Denemarken of verder dit prachtige land verkennen natuurlijk! Deze reis is een Try Out reis. Dat wil zeggen dat wij qua route wel weten wat en hoe en waar omdat dit door ons of medewerkers van DogWalkTrail al eens is gedaan (al dan niet met hond) maar dat we niet van elke wandeling precies de ins en outs weten! Enige pioniers geest moet je dus niet vreemd zijn! Dit is dan ook de reden dat we de reissom zo laag mogelijk hebben gehouden. Noorwegen is echter naast heel mooi ook een duur land. In deze reis betaal je voor het programma van 12 dagen voor de activiteiten, de gidsen, de overnachtingen evt benodigd materiaal. Voor de maaltijden maken we allen gezamenlijk een pot. Drankjes zijn sowieso persoonlijk, hiervoor maken we geen pot. Verderop op de pagina vindt je de reissom en de data. Daarbij geven we je een richtlijn waar je aan moet denken voor wat betreft bijkomende uitgaven zoals het vervoer (zowel je eigen brandstofkosten, de boot Denemarken – Noorwegen v.v.)
 
Noorwegen Try Out
 
Indien je deze reis wilt boeken vragen we je dit op de gebruikelijke manier (het boekingsformulier) te doen. Je krijgt dan van ons een bevestiging met factuur en alle overige info (paklijst) De aanbetaling is echter 10% ipv de gebruikelijke 25% omdat wij eerst willen kijken wat de daadwerkelijke animo is voor deze reis. Zodra de reis doorgaat (geven wij aan zodra er minimaal 6 deelnemers zijn) doe je een 2e aanbetaling van 15%.
4 weken voor vertrek is er dan nog de gebruikelijke 75% restbetaling. 
 
Noorwegen Try Out
 
De route!

Je reist dus zelf van Nederland of Belgie via de overtocht Hirtshals (noord Denemarken) – Kristiansand naar Noorwegen (indien je een andere route kiest is dan natuurlijk ook prima!) waar je je meldt op de afgesproken camping. De afstand Kristiansand naar Valle (camping Flateland) is 165 kilometer. In Noorwegen (waar weinig of geen snelweg is) doe je daar minstens 2,5 uur over.

In Valle blijven we 3 nachten op de camping en we maken vanaf daar een mooie hike en een mooie kanotocht!
 
Noorwegen Try Out
 
Noorwegen Try Out
 
Vanaf camping Flateland rijden we naar Sundal over 195 kilometer in ongeveer 3,5 uur. In Sundal instaleren we ons voor 2 nachten op de volgende camping en we bevinden ons nu vlakbij de Folgefonna gletsjer. We gaan deze gletsjer natuurlijk bezoeken.
 
Noorwegen Try Out
 
Daags na het gletsjer bezoek rijden we verder naar Eidfjord. (90 kilometer en 1,5 uur) langs prachtige fjorden… Onderweg bezoeken we een prachtig gelegen bergboerderij Kjeåsen met een prachtig uitzicht op de Simadalsfjord.
 
Noorwegen Try Out
 
Op de camping in Eidfjord blijven we 4 nachten. In de dagen in Eidfjord maken we twee schitterende tochten over Europa’s grootste hoogvlakte de weidse Hardangervidda en bezoeken de Vörringsfossen (prachtige waterval)
 
Noorwegen Try Out
 
Uiteindelijk rijden we vanaf Eidfjord door naar de laatste etappeplaats Rodberg. (190 kilometer in 3,5 uur) Hier bezoeken we het natuurpark Langedrag (Wolven, rendieren, elanden!) en maken we nog een mooie wandeling.
Na de overnachting eindigt het programma en ga je op eigen gelegeheid weer verder. Larvik (voor de overtocht Larvik – Hirtshals) is vanaf hier 190 kilomter. De bovenstaande route is absoluut het uitgangspunt maar kan eventueel op bepaalde routes afwijken. Dit kan zijn door het weer ter plaatse of onvoorziene logistieke veranderingen tijdens of voor de reis.
 
Noorwegen Try Out
 
Datum:

De TRYOUT is inmiddels VOL


meetingpoint 10 september 2018 Camping Flateland te Valle in Noorwegen – einde programma ochtend van vrijdag 21 september 2018 camping Rodberg in Noorwegen.

Reissom: € 875,00 p.p.

Inclusief:
11 Overnachtingen op camping in je eigen tent. (indien je geen tent hebt dan kan je van  ons voor 1x € 75,00 een Bergans of Norway Teepee tent huren.
NL Gidsen
Wandelingen
Kanotocht

Exclusief
Maaltijden
Al het vervoer v.v. (dus eigen auto, alle bootovertochten zowel naar Noorwegen als in Noorwegen, tolwegen)
Drankjes

Bijkomende kosten: Het onderstaande overzicht is een schatting!

De route is ongeveer 3000 kilometer gemeten vanuit Utrecht in Nederland via  bovenstaande route en weer terug naar Utrecht. Bij een verbruik van 1:15 (helemaal afhankelijk van je eigen auto natuurlijk!) verbruik je dan 3000/15 = 200 liter brandstof.

Onderweg zijn er afhankelijk van de exact te rijden route meerdere kleine veerbootjes te nemen. In Noorwegen zijn een aantal afgelegen bergweggetjes tolweggetjes. Dit dient voor het onderhoud van deze weggetjes.

Bootovertocht Hirtshals – Kristiansand heen en Larvik – Hirtshals terug kost ongeveer    
€ 300,00 heen en terug op basis van 1 auto (max 2 meter hoog en 5 meter lang), 2 personen en 1 hond. (prijs gegeven in november 2016)

Maaltijden pot € 250,00 a € 300,00 p.p.
 
Noorwegen Try Out
 
 
Noorwegen Try Out
Terug naar boven