• DogWalkTrail Austria
     

Dogtrekking combi
Grossglockner
Rauris

 
Informatie

Wat: Dogtrekking combi Grossglockner/Rauris
Wanneer: 5 tot 12 augustus
Prijs: € 695,00 p.p.
Minimaal aantal deelnemers: 4
Maximaal aantal deelnemers:
Aantal honden:
maximaal 1 hond per persoon
Moeilijkheidsgraad:
van rood tot zwart
 
In de bergen wandelen met de hond
 
Wil je met jouw hond echt hoog de bergen in dan is de Dogtrekking combi Grossglockner/Rauris iets voor jullie. Een week lang lopen we in een kleine groep langs prachtige witte toppen, blauwe gletsjers, donkere bossen en groene meren. Ontdek het oerbos van Rauris en dwaal rond de hoogste top van Oostenrijk.

Deze week is geschikt voor fitte baasjes en honden zonder hoogtevrees. We wandelen tussen de 4 en 6 uur per dag met behoorlijk wat stijgen en dalen. De wandelingen vinden plaats in het rustige Raurisdal en in het gebied rond de Grossglockner. Dit alles onder begeleiding van een ervaren Nederlandse gids. Je hoeft niet elke dag met al je bagage op pad we nemen alleen per dag een dagrugzak mee. De overige bagage blijft achter in de bus of op de overnachtingsplek.

Hutten en berghotels
We overnachten in hoger gelegen hutten en berghotels. De overnachtingsplekken zijn eenvoudig. Je slaapt of met meerdere personen op een kamer of in een matratzenlager. Dit is een soort slaapzaal van het heel eenvoudige soort. In de berghutten zijn dekens aanwezig maar dien je zelf een lakenzak bij je te hebben (is verplicht!)In de berghotels is beddengoed meestal aanwezig maar toch vragen we je om voor de zekerheid ook zelf beddengoed mee te nemen. Het kan namelijk zijn dat we vanwege weersomstandigheden moeten uitwijken naar een andere hut dan gepland en vanwege de honden weten we dan zeker dat het beddengoed van de accommodatie schoon blijft. We zullen ongeveer in 3 verschillende berghutten/hotels overnachten.
 
In de bergen wandelen met de hond
 
Maaltijden onderweg
Houd er rekening mee dat ook de maaltijden eenvoudig zullen zijn. We zitten ten slotte hoog in de bergen en eten wat de pot schaft. De lunch bestaat uit een zelf te bereiden lunchpakket. Ben je vegetariër? Geen probleem maar geef het wel vooraf aan ons door. Dan houden we daar rekening mee. Heb je andere dieetwensen of allergieën? Dan is het verstandig om zelf eten mee te brengen. Wij adviseren je daar graag over.

Niet voor beginners
Deze week is niet geschikt voor beginners. Daarom vinden we het belangrijk dat we de deelnemers vooraf al kennen. Zo weten we wat iedereen kan en komen we onderweg niet voor verrassingen te staan. Deze week is dus alleen te boeken als jij en je hond al eerder donkerrode en/of zwarte wandelingen bij ons hebben gedaan. Ben je nog nooit met DogWalkTrail op pad geweest maar heb je al wel vaak met je hond in de bergen gelopen? Dan maken we graag kennis met jullie tijdens onze cursus wandelen in de bergen in Nederland. We kunnen dan bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Een rustdag
Tijdens de week is er 1 rustdag. Wij adviseren  je ten zeerste om deze dag niet echt te gaan wandelen. Voor jou als peroon is het beter (ook al ben je wellicht zonder problemen in staat om 6 dagen vol door te wandelen) maar voor de hond zijn er naast de wandelingen heel veel extra (vaak nieuwe) indrukken op te doen. Dit kost enorm veel energie. Onze (intussen 17 jaar) ervaring heeft ons geleerd dat dit soort weken voor de honden behoorlijk vermoeiend zijn. Op de rustdag is er ruimte om een dag zelfstandig de omgeving te verkennen zonder hond mits de hond even alleen kan zijn. Natuurlijk kan je ook lekker met een boek op het terras van het berghotel/hut zitten.

Goed voorbereid op pad
Voor je vertrek sturen we je een uitgebreide paklijst. Op deze paklijst staan items die verplicht zijn voor deelname en items die handig zijn maar niet verplicht. Een goede reisverzekering die ook eventuele helikopterreddingen dekt is verplicht. Het is verstandig om vooraf in Nederland alvast te trainen met jouw hond. Maak samen alvast een aantal lange wandelingen waarbij je de hond aangelijnd houdt. Hoog in de bergen (waar we in een Nationaal Park lopen) mag de hond namelijk niet los en het is daarom belangrijk dat jouw hond kan volgen en niet (of niet te hard) trekt.

Nieuwe wandelingen
De dogtrekking combi Grossglockner/Rauris is dit jaar in een volledig nieuw jasje gestoken met nieuwe wandelingen en andere overnachtingsplekken. Dus ook als je al een Rauris of Grossglockner week bij ons hebt gedaan kom je op verrassende nieuwe plekken. We zien jullie dus graag terug!

➢ Lees meer over de cursus wandelen in de bergen die binnenkort in Nederland van start gaat. lerenwandelenmetjehondindebergen.com

*Inclusief in de reissom zijn: 7 overnachtingen, alle maaltijden vanaf zaterdagavond t/m zaterdagochtend, alle wandelingen, DogWalkTrail gids.

*Exclusief de reissom zijn het vervoer van Nederland/België naar Oostenrijk en hier ter plaatse , tolgelden, parkeergeld, drankjes, schoonmaakkosten en toeristenbelasting. Houd dus rekening met extra kosten. In Oostenrijk kan je lang niet bij alle winkels/hutten pinnen en boven in de bergen is pinnen zelfs een uitzondering.

Er is op deze reis geen stamgasten korting mogelijk.

Vooruit kijken? Fotoalbum: https://myalbum.com/album/rNH3qzZ03X9x
 
In de bergen wandelen met de hond
 
Annuleringsregeling

Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kunt u kosteloos annuleren indien uw hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en u daardoor genoodzaakt bent uw reis te annuleren. U dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van uw dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden u ten allen tijden aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht u deze regeling willen afsluiten dan dient u dit aan te geven op het reserveringsformulier. Het is niet mogelijk om de annuleringsregeling op een later tijdstip nog af te sluiten.

Overig

Tijdens de groepswandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. Aan het begin van de week leggen we je graag uit waarom wij dit niet verantwoord achten.

alle info, prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.
 
In de bergen wandelen met de hond
Terug naar boven