• DogWalkTrail Austria
     

DogHiking Explore weken

Over de hoofdkam van de Alpen

 
Wat: DogHiking Explore week, TryOut wandelingen en wandelingen uit onze top 10. Vooral hoog in de bergen.
Wanneer:
07 juli tot 14 juli met Bianca
28 juli tot 04 augustus
Op aanvraag met een eigen groepje ook aan te vragen op maat. Stamgast? Laat je verassen… met vooral nieuwe programma’s
Kosten: € 695,00 p.p.
Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 8
Aantal honden: maximaal 1 hond per persoon (evt 2 in overleg)
Moeilijkheidsgraad: van licht rood tot zwart
Ervaring: we willen graag dat mensen bij ons bekend zijn. Dat betekent dat mensen al een rode of zwarte wandeling bij DogWalkTrail moeten hebben gedaan.
 
Sluit een goede reisverzekering af en bij ons een goede annuleringsregeling voor de hond. Het is niet mogelijk om een vakantie vooraf te annuleren ZONDER een reisverzekering of annuleringsregeling. (Zie onze voorwaarden)
Lees vooraf GOED onze voorwaarden en veel voorkomende VRAGEN door.
 
DogTrekking Explore week
 
Lange tochten, nieuwe tochten, over en dwars door de hoofdkam van de Alpen. Dat is de DogHiking Explore week! We hebben onze basis in het dal zodat we flexibel zijn in welk gebied we welke dag gaan wandelen. We zullen in overleg met de groep misschien 1 nacht in een berghut slapen.  We trekken per dag door de mooiste stukjes van de Oostenrijkse Alpen  

Deze week is geschikt voor fitte baasjes en honden. We vertrekken ’s ochtends vanuit ons basiskamp de DogMountainInn en rijden elke dag naar een nieuw gebied voor een lange pittige tocht. We hebben alleen de bagage voor de dag nodig.  

Bianca’s explore week: De week van 07 tot 14 juli gaat Bianca of Bianca en Francois samen op stap met de gasten. Tryouts met nieuwe wandelingen en natuurlijk de bekende Bianca paadjes zoeken. Er zullen ook wandelingen gedaan worden waar Bianca al vaker heeft gelopen en die tot haar top 10 behoren. In deze week kunnen er niet meer dan 6 honden mee dus 1 per persoon. Op deze tochten neemt Bianca altijd een eigen hond mee.

Accommodatie
Jullie verblijven deze week in onze eigen DogMountainInn. Iedere kamer heeft eigen douche en toilet. In onze DMI is ook de Bistro aanwezig van onze medewerkers Alexandra en Irma. Zij zorgen gedurende week voor het eten als we in de DMI verblijven.
 
DogTrekking Explore week
 
Maaltijden onderweg
Alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs. Drankjes zijn voor eigen rekening. Ben je vegetariër? Geef dat dan aan ons door dan houden we daar rekening mee. Heb je andere dieetwensen of allergieën? Dan is het verstandig om zelf eten mee te brengen. Wij adviseren je daar graag over.

Ben je ergens allergisch voor geef dit dan bij boeking door dan kunnen we kijken naar wat de hut voor mogelijkheden heeft. In de DogMountainInn is dit geen probleem maar we moeten ook dit van te voren weten. We raden je aan zelf eventueel bij bijzondere diëten nog producten mee te nemen in geval van een strikt dieet dat kan dan avonds in de DogMountainInn nog worden klaargemaakt. Mochten het hele specifieke ingredienten zijn dan vragen we jullie even contact op te nemen met Alexandra en Irma die onze bistro runnen. Zij kunnen dan aangeven wat de mogelijkheden zijn. skysbistro@gmail.com. Voor de honden moet je zelf voeding meebrengen omdat het niet goed is van voedsel te wisselen. Er is in de DogMountainInn een grote vriezer en er is zelfs rauwvlees te bestellen. Kijk voor barf voor onderweg naar carnivoertogo van het merk Carnivoer. www.carnivoer.nl Wij hebben dit ook te koop. Wel even ruim vooraf even bestellen

Niet voor beginners
Deze week is niet geschikt voor beginners. Daarom vinden we het belangrijk dat we de deelnemers vooraf al een keer hebben leren kennen. Zo weten we wat iedereen kan en komen we onderweg niet voor verrassingen te staan. Deze week is dus alleen te boeken als jij en je hond al eerder donkerrode wandelingen bij ons hebben gedaan. Ben je nog nooit met DogWalkTrail op pad geweest maar heb je al wel vaak met je hond in de bergen gelopen? Dan maken we graag kennis met jullie tijdens onze cursus wandelen in de bergen in Nederland. We kunnen dan bekijken wat de mogelijkheden zijn. www.lerenwandelenmetjehondindebergen.com
 
DogTrekking Explore week
 
Een rustdag
Tijdens de week is er 1 rustdag. Wij adviseren  je ten zeerste om deze dag niet echt te gaan wandelen. Voor jou als peroon is het beter (ook al ben je wellicht zonder problemen in staat om 6 dagen vol door te wandelen) maar voor de hond zijn er naast de wandelingen heel veel extra (vaak nieuwe) indrukken op te doen. Dit kost enorm veel energie. Onze (intussen 17 jaar) ervaring heeft ons geleerd dat dit soort weken voor de honden behoorlijk vermoeiend zijn. Op de rustdag is er ruimte om een dag zelfstandig de omgeving te verkennen zonder hond mits de hond even alleen kan zijn of zonder al te veel te wandelen. Natuurlijk kan je ook lekker met een boek in de tuin of op je balkon van je appartement gaan zitten.

Goed voorbereid op pad
Voor je vertrek sturen we je een uitgebreide paklijst. Op deze paklijst staan items die verplicht zijn voor deelname en items die handig zijn maar niet verplicht. Een goede reisverzekering die ook eventuele helikopterreddingen dekt is verplicht. Het is verstandig om vooraf in Nederland alvast te trainen met jouw hond. Maak samen alvast een aantal lange wandelingen waarbij je de hond aangelijnd houdt. Hoog in de bergen (waar we in een Nationaal Park lopen) mag de hond namelijk niet los en het is daarom belangrijk dat jouw hond kan volgen en niet (of niet te hard) trekt.

»   Lees meer over de cursus wandelen in de bergen die binnenkort in Nederland van start gaat. www.lerenwandelenmetjehondindebergen.com
 
DogTrekking Explore week
 
*Inclusief in de reissom zijn: 7 overnachtingen, alle maaltijden vanaf zaterdagavond t/m zaterdagochtend, alle wandelingen, DogWalkTrail gids.

*Exclusief de reissom zijn het vervoer van Nederland/België naar Oostenrijk en hier ter plaatse , tolgelden, parkeergeld, drankjes, schoonmaakkosten (€ 55,00 per appartement) en toeristenbelasting  (€ 1,15 p.p.p.n.) Houd dus rekening met extra kosten. In Oostenrijk kan je lang niet bij alle winkels/hutten pinnen en boven in de bergen is pinnen zelfs een uitzondering.

Vooruit kijken? Fotoalbum: Klik hier

Annuleringsregeling

Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kunt u kosteloos annuleren indien uw hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en u daardoor genoodzaakt bent uw reis te annuleren. U dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van uw dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden u ten allen tijden aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht u deze regeling willen afsluiten dan dient u dit aan te geven op het reserveringsformulier. Het is niet mogelijk om de annuleringsregeling op een later tijdstip nog af te sluiten.

Overig

Tijdens de groepswandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. Aan het begin van de week leggen we je graag uit waarom wij dit niet verantwoord achten.

alle info, prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.
 
DogTrekking Explore week
 
Stamgasten:

Wil je graag iets compleet nieuws en ben je niet bang voor een uitdaging dan kun je met een groepje van 4 personen vragen om een speciale week op maat. Het programma is dan zo goed als gelijk aan een HoheTauern explore week. (Niet altijd met garantie van een overnachting in een hut)  Je kunt ook vragen of wij een aantal mensen kunnen benaderen zodat we een lijst kunnen samenstellen met stamgasten en deze koppelen aan een groepje die voor hun nieuwe wandelingen willen. Het is mogelijk om op aanvraag 2 honden mee te brengen maar dit altijd in overleg. Stuur ons een mailtje en vraag naar een Hohe Tauern Explore week op maat.
 
DogTrekking Explore week
Terug naar boven