• DogWalkTrail Austria
     
>

DogMountain
Experience week

 
Wat: DogMountainExperience (accommodatie inclusief week programma) Bergwandelen voor sportieve beginners en gevorderden.
Wanneer: vanaf begin juni tot eind september.

Reissom: zie tabel
Minimaal aantal deelnemers: 2
Maximaal aantal deelnemers: 8
Aantal honden: in overleg meer dan 2
Moeilijkheidsgraad: blauw tot licht rood (optioneel rood en zwart).

Ervaring: Voor deze week hoef je geen ervaring te hebben bij DWT of ervaring te hebben in de bergen. Je gaat wel in de bergen wandelen dus een normale conditie is wel aan te bevelen. Wil je graag komen en heb je een slechte conditie of hebben jij of je hond medische klachten stuur ons dan even een mailtje voor eventuele andere mogelijkheden om toch een leuke vakantie te hebben met je hond bij ons in Oostenrijk. Niveau is blauw en licht rood en voor wie wil optioneel nog rood of zelfs zwart.
 
Sluit een goede reisverzekering af en bij ons een goede annuleringsregeling voor de hond. Het is niet mogelijk om een vakantie vooraf te annuleren ZONDER een reisverzekering of annuleringsregeling. (Zie onze voorwaarden)
Lees vooraf GOED onze voorwaarden en veel voorkomende VRAGEN door.
 
DogMountain Experience week
 
Alle weken van begin juni tot eind september (buiten deze maanden kan je als alternatief een accommodatie boeken en daarbij het wandelpakket boeken). Dit geldt ook als je niet een week programma wilt maar ook individueel wat wilt ondernemen. Kijk via de site van onze www.dogmountaininn.eu naar de mogelijkheden.

De DogMountainExperience week is een goede instap week voor beginnende bergwandelaars maar ook een week waar je al met wat meer ervaring je bergwandel hart kunt ophalen want in dit programma zit er in de inclusieve wandelingen de keuze tussen een intensieve wandeling en een makkelijke wandeling op de vrijdag. Kleur niveau inclusief wandelingen deze weken: blauw en licht rood met soms een beetje rood.

Blauw: voor iedereen te doen (veel stukken los)
Licht rood: voor iedereen met een normale conditie prima te doen
Rood: Met goede conditie prima te doen.
Zwart: een behoorlijk goede conditie is een must.
 
DogMountain Experience week
 
Heb je een oude hond of juist nog jonge hond (minimaal 1 jaar) ben je beginnend of juiste een ervaren bergwandelaar. Top fit of gewoon lekker sportief... De DogMountainExperience week is voor iedereen die van wandelen houdt!

Voor diegene die lichamelijk om welke reden dan ook minder fit zijn, domweg relaxt op pad willen zijn in de bergen of een oude of juist nog jonge hond hebben is er de Take it Easy variant op deze week. De wandelingen zijn dan af te breken via een pendel met eigen auto of auto van DogWalkTrail. (Per mail aan te vragen).

Zijn jij en je hond juist topfit kijk dan naar onze HoheTauern Explore, Dogtrekking en GrossGlockner weken.
 
DogMountain Experience week
 
Programma

Zaterdag aankomst in de accommodatie

Dag 1: Op zondagochtend zullen we met alle gasten uit de DogMountainInn , DogLogHomes en eventuele andere DogWalkTrail gasten in de Lounge van de DogMountainInn onder het genot van een kopje koffie de week bespreken. Daarna gaan we de eerste mooie wandeling lopen met gids. Op deze dag zal worden gekeken naar de groep (en de honden onderling) en naar het niveau van zowel baas als hond. Deze wandeling krijg je ook informatie over het verloop van de rest van de week. Bij boeking geef je al op welke variant je wilt: Pittiger of liever wat minder pittig

Na de introwandeling op zondag vinden de andere wandelingen uit het pakket plaats op maandag t/m vrijdag. De woensdag is een rustige dag voor de hond waar we maximaal 2 uur iets ondernemen in de vorm van een activiteit. Je kunt zelf ook een dag rust houden. Je kunt je zelf op woensdag laten masseren en sommige weken ook je hond laten masseren in onze eigen massage ruimte. Kijk bij de DogMountainInn site naar de mogelijkheden voor de doggy day care.
 
DogMountain Experience week
 
Programma bestaat uit: introwandeling, dagwandeling, halve dag wandeling, een rustige dag waarbij we bij goed weer 1 1/2 uur bezig zijn met het waterspektakel (kanovaren en suppen op het meer van Zell am See) of een eenvoudig kloof bezoeken of een leuke activiteit hebben bij de DogMountainInn, oriëntatie wandeling zonder gids van ongeveer 2 1/2 tot 3 uur, keuze uit pittige DogHiking Friday met een kruis of wandeling in de HoheTauern of op de vrijdag een eenvoudige blauwe wandeling. Avond programma: We zullen een avondprogramma met een gezellige gezamenlijke maaltijd houden. Met Oostenrijkse touch...

Wandelinfo:

Halve dag wandeling houdt in 2 tot maximaal 3 uur wandelen

Dag-wandeling 3 tot 5 uur wandelen

Voor de halve dag wandeling kan het zijn dat we met de locaties van de wandeling wel langer weg zijn van huis. Dit melden we vooraf.

Bij alle wandelingen moeten we een stuk(je) rijden met de auto. Dit kan verschillen per wandeling. De afstanden verschillen van 15 minuten tot 30 minuten en in sommige gevallen tot een uur voor de meeste pittige wandelingen.

Het is mogelijk met de DogWalkTrail bussen mee te rijden. € 3,00 per persoon per dag.

Alle wandelingen ben je verplicht om goede hoge bergschoenen (medisch mag je per uitzondering lage schoenen dragen), een sneldrogende wandelbroek (GEEN spijkerbroek) en ten allen tijde een goede regenjas meebrengen. Ook bij goed weer. De verdere benodigdheden zijn te vinden in de paklijst die je ontvangt bij je boeking.
 
DogMountain Experience week
 
Reissom:

In onderstaand schema staan de prijzen voor de accommodaties voor de DogMountainExperience week in de zomer van 2018 en de bijbehorende reissom. Kijk eerst in de beschikbaarheids tabel onder de link beschikbaarheid op de site van de www.dogmountaininn.eu naar welke accommodatie beschikbaar is.

DogMountainExperience prijzen 2018

Appartement Bodhi Alpenglück (eigen ingang begane grond) bezetting 2 personen
€ 575,00 p.p.
Appartement Bodhi Alpenglück (eigen ingang begane grond) bezetting 3 personen
€ 425,00 p.p.
Appartement Bodhi Alpenglück (eigen ingang begane grond) bezetting 4 personen
€ 375,00 p.p.

Appartement Bucks (1ste verdieping) bezetting 2 personen
€ 525,00 p.p.
Appartement Bucks (1ste verdieping) bezetting 3 personen
€ 425,00 p.p.
Appartement Bucks (1ste verdieping) bezetting 4 personen
€ 375,00 p.p.

Appartement Tikaani (1e verdieping) bezetting 2 personen
€ 515,00 p.p.

Appartement Utah (begane grond) bezetting 2 personen
€ 495,00 p.p.
Appartement Utah (begane grond) bezetting 3 personen
€ 425,00 p.p.
Appartement Utah (begane grond) bezetting 4 personen
€ 375,00 p.p.

Pensionkamer Wolf (1 ste verdieping) bezetting 1 persoon
€ 395,00 p.p.

Pensionkamer Wolf (1 ste verdieping)bezetting 2 personen
€ 325,00 p.p.

Pensionkamer Ealuk 1ste verdieping) bezetting 1 persoon
€ 395,00 p.p.

Pensionkamer Ealuk 1 ste verdieping) bezetting 2 personen
€ 325,00 p.p.

Pensionkamer Somma (begane grond) bezetting 1 persoon
€ 395,00 p.p.

Pensionkamer Somma (begane grond) bezetting 2 personen
€ 325,00 p.p.
 
DogMountain Experience week
 
Inclusief:
7 overnachtingen in accommodatie in de DogMountainInn

(in een pensionkamer is het ontbijt inclusief in de prijs)
Koffie en thee in je appartement/pensionkamer.
4 wandelingen met gids.
1 uitgeschreven oriëntatie wandeling om (evt. samen met de andere gasten) zelfstandig te lopen. Deze dag kun je ook mee op een extra optionele activiteit

1 activiteit in de vorm van waterspektakel of activiteit bij de DogMountainInn of een kloof bezoek Informatiemap met route informatie wandelingen en bezienswaardigheden.

Exclusief:
Extra optionele activiteiten (minimale deelname 3 personen voor blauwe en lichtrode wandelingen en minimaal 4 personen voor rode en donkerrood/zwarte wandelingen)
Maaltijden

Reisverzekering
Vervoer
Schoonmaakkosten ( € 60,00 per appartement of € 40,00 per kamer)
Toeristenbelasting € 1,15 per persoon per dag (vanaf leeftijd 15 jaar)
Deze kosten zijn ter plaatse contant te voldoen.

Het is mogelijk om een maaltijden pakket te boeken bij je DogMountainExperience. Je krijgt dan vanaf zondagochtend tot zaterdagochtend ontbijt (7x) en avondeten vanaf zondagavond tot vrijdagavond (6x, voor en hoofdgerecht)

Prijs € 205,00 p.p.

Huur je alleen een pensionkamer dan is je ontbijt al inbegrepen in je boeking. Prijs voor maaltijden pakket met alleen avondeten (6x, voor en nagerecht) € 120,00 p.p.

Graag bij je reservering al aangeven of je een maaltijd pakket wilt boeken.

Deze pakketten zijn exclusief een lunchpakketje. Deze zijn wel te bestellen bij onze bistro gedurende de week. Prijs € 4,50 p.p.

Alle overige reserveringen qua maaltijden gaan via de Bistro zelf! Je krijgt van Irma en Alexandra een berichtje nadat je bij ons op het formulier hebt aangegeven dat je inclusief eten wil boeken. Het eten wordt ook met hun afgerekend. Je kunt ook de maaltijden direct bij de bistro bestellen via skysbistro.nl kijk even op onze dogmountaininn pagina voor meer informatie over de bistro.
 
DogMountain Experience week
 
Belangrijk:

Let op: deze week gaat altijd door ongeacht het aantal boekingen.
De verzameltijd van alle gasten voor de wandelingen is om 09.30 uur. Op langere wandelingen zoals de DogHikingFriday en de Six Summits kan dit vroeger zijn.

Indien je je hond liever niet los wilt/kunt laten is het begin in ieder geval aangelijnd. Voor wie dat wil is er daarna de mogelijk om de honden los te laten en kennis te laten maken. Er zullen dan groepen worden gesplitst. Ook in de tuin is het mogelijk de honden te scheiden. Wij geven aan waar en wanneer de honden i.v.m. veiligheid wel of niet los kunnen.

Op zondag kan het zijn dat de groep groter is dan 8 honden maar voor de overige wandelingen is het maximum 8/9 honden per groep zijn i.v.m. de veiligheid.

Op sommige dagen is het mogelijk om een optionele activiteit te doen. Optionele activiteiten zijn wandelingen of activiteiten die tegen een meerprijs geboekt kunnen worden.

Voor de doorgang van optionele activiteiten dienen er in totaal minstens 3 deelnemers aan een activiteit te zijn. Je vindt meer over de optionele activiteiten en de prijzen hiervan op de website bij info optionele activiteiten. Op zaterdag vind je in je accommodatie een uitgebreide info map met betrekking tot de optionele activiteiten en natuurlijk alle overige belangrijke informatie.

Wat je nog moet weten

Deze week is alleen te boeken indien je in een accommodatie verblijft in de DogMountainInn. De rode en zwarte wandelingen zijn in principe aanlijn wandelingen, dit vanwege de veiligheid van de hond. Vele mooie wandelingen zijn te vinden in het prachtige Hohe Tauern park waar we aangelijnd moeten lopen.

Er is gedurende de dag genoeg mogelijkheid om voor of na een wandeling zelfstandig nog je hond los te laten maar vergeet niet dat de hond ook niet gewend is aan de bergen dus dat deze vaak moe zijn na een wandeling. Natuurlijk is er in principe ook de mogelijkheid om in de tuin de hond los te laten lopen.

Kortom geef ons op zondag even aan wat je wensen zijn en dan kunnen we je vertellen wat je dan het beste kunt boeken op je optionele dagen of waar je het beste kunt wandelen op de dagen dat je vrij bent. De meeste ori ëntatie wandelingen die zelfstandig gelopen worden zijn ook geschikt om de honden op grote stukken los te laten lopen.

BISTRO Sky's VERGNÜGEN

Alexandra is de beheerder van de DogMountainInn en woont samen met haar vrouw Irma in het pand. Tevens pachten zij een gedeelte van onze lounge voor hun eigen Bistro “Sky's Vergnügen"

In de bistro zullen zij heerlijke gerechten aanbieden met bepaalde producten uit de streek. Dit betekent vlees van onze streek Pinzgau van het Pinzgauer rind, kaas en melkproducten uit onze naastgelegen dorpen en zoveel mogelijk streek producten van de biomarkt.

In de bistro zullen zij heerlijke gerechten aanbieden met bepaalde producten uit de streek. Dit betekent vlees van onze streek Pinzgau van het Pinzgauer rind, kaas en melkproducten uit onze naastgelegen dorpen en zoveel mogelijk streek producten van de biomarkt.

We hebben voldoende vegetarische gerechten die ook kunnen worden klaar gemaakt voor onze veganistische gasten.

(Natuurlijk is het mogelijk om bepaalde eenvoudige voedingsmiddelen die allergieën veroorzaken weg te laten uit de maaltijden. Helaas is het niet eenvoudig om te zorgen voor specifieke vervangende voedingsmiddelen. Deze moeten dan zelf worden mee gebracht. We kunnen deze dan klaar maken of bij ontbijt of lunch serveren. Mocht er niet in pannen worden gekookt vanwege een allergie dan raden we je aan om eigen pannen mee te brengen en zelf te koken in het eigen appartement)

Het ontbijt voor de pension gasten zal ook plaats vinden in “Sky's Vergnügen".

De honden zijn in de bistro natuurlijk ook welkom. De honden moeten tijdens het eten wel vast en we vragen ook aan de mensen die met een groep eten om de honden die alleen kunnen zijn even op de kamer te laten zo lang er gegeten wordt. Dit om ruzie onder de tafel te voorkomen. Zit je aan een eigen tafeltje is het geen probleem

Natuurlijk kun je ook uit eten gaan of zelf koken als je een appartement hebt.

Indien je graag uit eten gaat kunt je in Oostenrijk nog tegen zeer schappelijke prijzen dineren in de restaurantjes in omliggende dorpen, en de hond mag bijna overal mee!

Annuleringsregeling
Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van de totale reissom kun je kosteloos annuleren indien je hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en je daardoor genoodzaakt bent je reis te annuleren. Je dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van je dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden je ten allen tijden aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht je deze regeling willen afsluiten dan dient je dit aan te geven op het reserveringsformulier. De annuleringsregeling op een later tijdstip afsluiten is niet mogelijk.

Activiteiten
Wandelingen; Je kunt zelf een keuze maken uit verschillende niveaus. Deze niveaus worden aangeven bij iedere wandeling die plaats vindt in die week. Je krijgt bij aankomst een programma opzet op papier. Wij streven er naar om zoveel mogelijk wandelingen op meerdere niveaus aan te bieden. Zodoende heb je bij zoveel mogelijk wandelingen keuze uit een lichtere of zwaardere variant. In de map in je accommodatie bevindt zich een lijst waar per activiteit beschreven staat hoe zwaar deze is. Ook staat hier in waar het veilig en mogelijk is om je hond los te laten in de omgeving van je accommodatie en bij welke wandelingen en activiteiten.

Tijdens je verblijf kun je naast de activiteit uit je programma natuurlijk deelnemen aan onze vele optionele activiteiten. Zie voor foto's en verdere info onder het kopje info Optionele Activiteiten op deze site. Op de site staat een link naar een fotoalbum met de foto's van de afgelopen jaren van deze optionele activiteiten. Bij aankomst in je accommodatie ligt er een informatiemap voor je klaar met alle te boeken optionele activiteiten.

Tijdens eventuele groepswandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. DogWalkTrail zal tijdens de week graag uitleggen waarom wij dit niet verantwoord achten. rode/donkerrode/zwarte wandelingen

Foto's op mijn album:

Foto's nieuw: https://myalbum.com/album/HWkbT19UCoZi

Foto´s oud: http://www.mijnalbum.nl/Album=HE4O7T6H

http://www.mijnalbum.nl/Album=IOVYDX3M

Blauw en licht rode: https://myalbum.com/album/DI0ZcVdxfeZu

Overige info

Alleenreizend?
Speciaal hiervoor organiseren wij de groepsreis voor alleen reizende. Deze week is speciaal voor mensen die tijdens de vakantie met hun viervoeter in een relaxte en ongedwongen sfeer in contact willen komen met anderen.

Groepsreizen: Kijk onder groepsreizen naar de mogelijkheden

Luxe DogWalkTrail Reizen op Maat: dogwalktraillifeisgood.com

alle info, prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.
 
DogMountain Experience week
Terug naar boven