• DogWalkTrail Austria
     

DogMountain
Experience bergwandelen
voor sportieve beginners
en gevorderden

 
Wat: DogMountainExperience
Wanneer: zaterdag 24 juni tot zaterdag 2 september
Reissom: zie tabel
Minimaal aantal deelnemers: 2
Maximaal aantal deelnemers: 8
Aantal honden: in overleg meer dan 2
Moeilijkheidsgraad: blauw tot licht rood (optioneel rood en zwart)
 
In de bergen wandelen met de hond
 
Alle weken van eind juni tot begin september (buiten deze maanden kan je als alternatief een accommodatie boeken en daarbij het wandelpakket boeken)

Dit is een goede instap week voor beginnende bergwandelaars maar ook een week waar je al met wat meer ervaring je bergwandel hart kunt ophalen want in dit programma is er naast de al inclusieve wandelingen nog genoeg ruimte om 1 van de optionele activiteiten (meerprijs) te kiezen.

Kleur niveau inclusief wandelingen deze weken: blauw en licht rood met soms een beetje rood

Blauw: voor iedereen te doen (veel stukken los)
Licht rood: voor iedereen met een normale conditie prima te doen
Rood: Met goede conditie prima te doen.
Zwart: een behoorlijk goede conditie is een must
Heb je een oude hond of juist nog jonge hond (minimaal 1 jaar) ben je beginnend of juiste een ervaren bergwandelaar. Top fit of gewoon lekker sportief... De DogMountainExperience week is voor iedereen die van wandelen houdt!

Voor diegene die lichamelijk om welke reden dan ook minder fit zijn, domweg relaxt op pad willen zijn in de bergen of een oude of juist nog jonge hond hebben is er de Take it Easy variant op deze week. Kijk in de menu balk bij Take it Easy programma.

Zijn jij en je hond juist topfit kijk dan naar onze Explore, Dogtrekking en Combi weken.
 
In de bergen wandelen met de hond
 

Programma

Zaterdag aankomst in jullie accommodatie

Dag 1: Op zondagochtend zullen we met alle DogMountainInn gasten de eerste mooie wandeling lopen met gids. Mochten er nog plekken vrij zijn kan het zijn dat er mensen uit de DogLogHomes en andere DogWalkTrail accommodaties aansluiten. Op deze dag zal worden gekeken naar de groep (en de honden onderling) en naar het niveau van zowel baas als hond. Deze wandeling krijg je ook informatie over het verloop van de rest van de week. Bij boeking geef je al op welke variant je wilt:

Wandelpakket: 3 wandelingen waarvan het niveau tussen donker blauw en rood ligt. En 1 rode zelfstandige oriëntatie wandeling.

Of

Activiteiten pakket: 3 activiteiten waarvan 2 blauwe wandelingen en 1 activiteit in de vorm van een kloofwandeling of een blauwe zelfstandige orientatie/geocach wandeling.

Natuurlijk is het mogelijk om naast je activiteiten in het programma optionele activiteiten te boeken. Dit kan zowel wat pittiger als lekker relaxed...

Klik hier voor de optionele activiteiten.
Klik hier: take it easy voor alle eenvoudigere en gemiddelde opties.

Na de introwandeling op zondag vinden de andere wandelingen uit het pakket plaats op maandag t/m vrijdag. De woensdag is een rustdag of je gaat bijvoorbeeld mee op het waterspektakel. (kanovaren en suppen op het meer van Zell am See) Daarnaast is er dan nog 1 dag beschikbaar om mee te gaan op een optionele wandeling.

Avond programma: We zullen bij voldoende animo een avondprogramma met een gezellige gezamenlijke maaltijd aanbieden. Met Oostenrijkse touch... Prijs € 25,00 p.p.

Reissom:

In onderstaand schema zie je de accommodaties die beschikbaar is voor de DogMountainExperience week in de zomer van 2017 en de bijbehorende reissom. Kijk eerst in de beschikbaarheids tabel onder de link beschikbaarheid op deze pagina in welke week welke accommodatie nog beschikbaar is. Klik hier voor de beschikbaarheid.

DogMountainInn

DogMountainExperience prijzen 2017

Appartement Wolf (2e verdieping) bezetting 2 personen € 450,00 p.p.
Appartement Wolf (2e verdieping) bezetting 3 personen € 355,00 p.p.
Appartement Wolf (2e& verdieping) bezetting 4 personen € 315,00 p.p.
   
Appartement Bucks (begane grond) bezetting 2 personen € 495,00 p.p.
Appartement Bucks (begane grond) bezetting 3 personen € 375,00 p.p.
Appartement Bucks (begane grond) bezetting 4 personen € 335,00 p.p.
   
Appartement Kiko (1e verdieping) bezetting 2 personen € 495,00 p.p. 
Appartement Kiko (1e verdieping) bezetting 3 personen € 375,00 p.p. 
Appartement Kiko (1e verdieping) bezetting 4 personen € 335,00 p.p.
Appartement Kiko (1e verdieping) bezetting 5 personen € 315,00 p.p.
Appartement Kiko (1e verdieping) bezetting 6 personen € 295,00 p.p.

Op aanvraag is het eventueel mogelijk 1 slaapkamer te boeken in appartement Wolf tijdens de DogMountainExperience weken.

Wolvenkamer (1 slaapkamer in appartement Wolf waarbij je badkamer/keuken deelt)

Bij bezetting 1 persoon € 395,00 p.p.
Bij bezetting 2 personen € 350,00 p.p.

Schoonmaakkosten: appartement 1x € 55,00 en Wolvenkamer € 27,50

Vanaf 24 juni tot 03 september is het alleen mogelijk om de appartementen in de DogMountain inn te boeken in de vorm van een DogMounTainexperience week.
 
In de bergen wandelen met de hond
 
Inclusief:
7 overnachtingen in accommodatie in de DogMountainInn
Borrelpakketje bij aankomst DogWalkTrail welkomst geschenkje
Koffie en thee voor de gehele week (in de accommodatie)
3 wandelingen
1 uitgeschreven wandeling om (evt samen met de andere gasten) zelfstandig te lopen.
Informatiemap met route informatie wandelingen en bezienswaardigheden.

Exclusief:
Extra optionele activiteiten (minimale deelname 3 personen voor blauwe en lichtrode wandelingen en minimaal 4 personen voor rode en donkerrood/zwarte wandelingen)
Maaltijden
Reisverzekering
Vervoer
Schoonmaakkosten: appartement 1x € 55,00 en Wolvenkamer € 27,50 p.p.
Toeristenbelasting € 1,15 per persoon per dag (vanaf leeftijd 15 jaar)
Deze kosten zijn ter plaatse contant te voldoen.

Belangrijk:

Let op: deze week gaat altijd door ongeacht het aantal boekingen. Met meerdere enthousiastelingen‚ kun je 1 appartement boeken. De appartementen zijn ruim genoeg.

De verzameltijd van alle gasten voor de wandelingen is om 09.30 uur. Op langere wandelingen zoals de DogHikingFriday en de Six Summits kan dit vroeger zijn.

Indien je je hond liever niet los wilt/kunt laten is het begin in ieder geval aangelijnd. Voor wie dat wil is er daarna de mogelijk om de honden los te laten en kennis te laten maken. Er zullen dan groepen worden gesplitst. Ook in de tuin is het mogelijk de honden te scheiden. Wij geven aan waar en wanneer de honden ivm veiligheid wel of niet los kunnen.

Op zondag kan het zijn dat de groep groter is dan 8 honden maar voor de overige wandelingen is het maximum 8/9 honden per groep zijn i.v.m. de veiligheid.

De reistijd naar de activiteiten/wandelingen zal zoveel mogelijk met DogWalkTrail vervoer plaats vinden eigen vervoer is echter niet uitgesloten. Indien je de voorkeur geeft aan zelf rijden kan dat altijd natuurlijk. De gemiddelde reistijd is over het algemeen niet langer dan 30 minuten. Een aantal wandelingen zijn dichterbij en enkele uitzondering wat verder weg. (o.a. Grossglockner, Grossvenediger en Rauris)

Op sommige dagen is het mogelijk om een optionele activiteit te doen. Optionele activiteiten zijn wandelingen of activiteiten die tegen een meerprijs geboekt kunnen worden.

Voor de doorgang van optionele activiteiten dienen er in totaal minstens 3 deelnemers aan een activiteit te zijn. Je vindt meer over de optionele activiteiten en de prijzen hiervan op de website bij info optionele activiteiten. Op zaterdag vind je in je accommodatie een uitgebreide info map met betrekking tot de optionele activiteiten en natuurlijk alle overige belangrijke informatie.

Wat je nog moet weten
Deze week is alleen te boeken indien je in een accommodatie verblijft in de DogMountainInn. je kunt bij ons navragen of we nog andere accommodatie tot beschikking hebben als de DogMountainInn vol is en of er nog plek is om een wandelpakket te boeken. De rode en zwarte wandelingen zijn in principe aanlijn wandelingen maar dit is met name omdat het gevaarlijk is om ze los te laten. Vele mooie wandelingen zijn te vinden in het prachtige Hohe Tauern park waar we aangelijnd moeten lopen.

Er is op de dag genoeg mogelijkheid om voor of na een wandeling zelfstandig nog je hond los te laten maar vergeet niet dat de hond ook niet gewend is aan de bergen dus dat deze vaak moe zijn na een wandeling. In de tuin kan de hond ook heerlijk los rennen dus mogelijkheden genoeg. Kortom geef ons op zondag even aan wat je wensen zijn en dan kunnen we je vertellen wat je dan het beste kunt boeken op je optionele dagen of waar je het beste kunt wandelen op de dagen dat je vrij bent. De meeste oriëntatie wandelingen die zelfstandig gelopen worden zijn ook geschikt om de honden op grote stukken los te laten lopen.

Voeding:
Bij aankomst staat er een lekker flesje wijn, een flesje fris en lekkere zoutjes voor je klaar om goed te beginnen aan een heerlijke ontspannen week. In de accommodatie is voor de gehele week koffie en thee aanwezig. (Niet indien je niet in de DogMountainInn verblijft) Alle drankjes en maaltijden moet je verder zelf verzorgen. Er zijn losse broodjes met lokale lekkernijen als ontbijt te bestellen, vraag hierna in de mail.

Indien je graag uit eten gaat kunt je in Oostenrijk nog tegen zeer schappelijke prijzen dineren in de restaurantjes in omliggende dorpen, en de hond mag bijna overal mee!

Annuleringsregeling
Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van de totale reissom kun je kosteloos annuleren indien je hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en je daardoor genoodzaakt bent je reis te annuleren. Je dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van je dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden je ten allen tijden aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht je deze regeling willen afsluiten dan dient je dit aan te geven op het reserveringsformulier. De annuleringsregeling op een later tijdstip afsluiten is niet mogelijk. 

Activiteiten
Wandelingen; Je kunt zelf een keuze maken uit verschillende niveaus. Deze niveaus worden aangeven bij iedere wandeling die plaats vindt in die week. Je krijgt bij aankomst een programma opzet op papier. Wij streven er naar om zoveel mogelijk wandelingen op meerdere niveaus aan te bieden. Zodoende heb je bij zoveel mogelijk wandelingen keuze uit een lichtere of zwaardere variant. In de map in je accommodatie bevindt zich een lijst waar per activiteit beschreven staat hoe zwaar deze is. Ook staat hier in waar het veilig en mogelijk is om je hond los te laten in de omgeving van je accommodatie en bij welke wandelingen en activiteiten.

Tijdens je verblijf kun je naast de activiteit uit je programma natuurlijk deelnemen aan onze vele Optionele Activiteiten. Zie voor foto's en verdere info onder het kopje info Optionele Activiteiten op deze site. Op de site staat een link naar een fotoalbum met de foto's van de afgelopen jaren van deze optionele activiteiten. Bij aankomst in je accommodatie ligt er een informatiemap voor je klaar met alle te boeken optionele activiteiten.

Tijdens eventuele groepswandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. DogWalkTrail zal tijdens de week graag uitleggen waarom wij dit niet verantwoord achten. rode/donkerrode/zwarte wandelingen http://www.mijnalbum.nl/Album=IOVYDX3M

Overige info

Alleen reizend?
Speciaal hiervoor organiseren wij de groepsreis voor alleen reizende. Deze week is speciaal voor mensen die tijdens de vakantie met hun viervoeter in een relaxte en ongedwongen sfeer in contact willen komen met anderen.

Groepsreizen: Kijk onder groepsreizen naar de mogelijkheden

Luxe DogWalkTrail Reizen op Maat: dogwalktraillifeisgood.com

alle info, prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.
Terug naar boven