• DogWalkTrail Austria
     

Dogtrekking combi
Weissee
Grossvenediger

 
Wat: Dogtrekking combi Weissee/Grossvenediger
Wanneer: 12 tot 19 augustus
Kosten: € 695,00 p.p.
Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 8
Aantal honden: maximaal 2 honden per persoon
Moeilijkheidsgraad: van licht rood tot zwart
 
In de bergen wandelen met de hond
 
Wil jij meerdere dagen met je hond de bergen in en slapen in een berghotel? Dan is de Dogtrekking combi Weissee/Grossvenediger iets voor jullie. Een week lang lopen we in een kleine groep tussen indrukwekkende 3000 meter pieken met uitzichten tot diep in het dal onder ons.

Deze week is geschikt voor fitte baasjes en honden. De wandelingen vinden plaats in twee gebieden. We lopen eerst in het gebied rondom  de Weissee. Dit blauwegroene meer (hoewel de naam anders doet vermoeden) ligt hoog tussen de witte toppen. Daarna vertrekken we naar het gebied rond de Grossvenediger, een van de hoogste bergen van Oostenrijk. Het terrein is hier extreem afwisselend van groene weides tot besneeuwde toppen. We wandelen 4 tot 6 uur per dag. Jullie bagage blijft achter in de hut of in onze bus. Je hoeft deze dus alleen je bagage voor een dag mee te sjouwen.

Hutten en berghotels
We overnachten in lager gelegen berghotels. De overnachtingsplekken zijn eenvoudig. In de berg- hotels slaap je met meerdere personen op een kamer. Je logeert in beide gebieden in een 3-persoonskamer . In deze kamers is en een stapelbed en nog een vide met 2 bedden. Het is mogenlijk om tegen meerprijs een 2-persoonskamer te boeken. Beddengoed is meestal aanwezig maar het is verstandig om voor de zekerheid ook zelf beddengoed mee te nemen. Het kan zijn dat we vanwege weersomstandigheden moeten uitwijken naar een andere hut dan gepland!

Maaltijden onderweg
Alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs. Drankjes zijn voor eigen rekening. Houd er rekening mee dat ook de maaltijden eenvoudig zullen zijn. We zitten ten slotte in de bergen en eten wat de pot schaft. Ben je vegetariër? Geef dat dan aan ons door dan houden we daar rekening mee. Heb je andere dieetwensen of allergieën? Dan is het verstandig om zelf eten mee te brengen. Wij adviseren je daar graag over.
 
In de bergen wandelen met de hond
 
Niet voor beginners
Deze week is niet geschikt voor beginners. Daarom vinden we het belangrijk dat we de deelnemers vooraf al kennen. Zo weten we wat iedereen kan en komen we onderweg niet voor verrassingen te staan. Deze week is dus alleen te boeken als jij en je hond al eerder donkerrode en/of zwarte wandelingen bij ons hebben gedaan. Ben je nog nooit met DogWalkTrail op pad geweest maar heb je al wel vaak met je hond in de bergen gelopen? Dan maken we graag kennis met jullie tijdens onze cursus wandelen in de bergen in Nederland. We kunnen dan bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Een rustdag
Tijdens de week is er 1 rustdag. Wij adviseren  je ten zeerste om deze dag niet echt te gaan wandelen. Voor jou als peroon is het beter (ook al ben je wellicht zonder problemen in staat om 6 dagen vol door te wandelen) maar voor de hond zijn er naast de wandelingen heel veel extra (vaak nieuwe) indrukken op te doen. Dit kost enorm veel energie. Onze (intussen 17 jaar) ervaring heeft ons geleerd dat dit soort weken voor de honden behoorlijk vermoeiend zijn. Op de rustdag is er ruimte om een dag zelfstandig de omgeving te verkennen zonder hond mits de hond even alleen kan zijn. Natuurlijk kan je ook lekker met een boek op het terras van het berghotel/hut zitten.
 
In de bergen wandelen met de hond
 
Goed voorbereid op pad
Voor je vertrek sturen we je een uitgebreide paklijst. Op deze paklijst staan items die verplicht zijn voor deelname en items die handig zijn maar niet verplicht. Een goede reisverzekering die ook eventuele helikopterreddingen dekt is verplicht. Het is verstandig om vooraf in Nederland alvast te trainen met jouw hond. Maak samen alvast een aantal lange wandelingen waarbij je de hond aangelijnd houdt. Hoog in de bergen (waar we in een Nationaal Park lopen) mag de hond namelijk niet los en het is daarom belangrijk dat jouw hond kan volgen en niet (of niet te hard) trekt.

➢ Lees meer over de cursus wandelen in de bergen die binnenkort in Nederland van start gaat. lerenwandelenmetjehondindebergen.com

*Inclusief in de reissom zijn: 7 overnachtingen, alle maaltijden vanaf zaterdagavond t/m zaterdagochtend, alle wandelingen, DogWalkTrail gids.

*Exclusief de reissom zijn het vervoer van Nederland/België
naar Oostenrijk en hier ter plaatse , tolgelden, parkeergeld, drankjes, schoonmaakkosten en toeristenbelasting. Houd dus rekening met extra kosten. In Oostenrijk kan je lang niet bij alle winkels/hutten pinnen en boven in de bergen is pinnen zelfs een uitzondering.

Er is op deze reis geen stamgasten korting mogelijk.

Vooruit kijken? Fotoalbum:
http://www.mijnalbum.nl/Album=ODWVYSER

Annuleringsregeling

Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kunt u kosteloos annuleren indien uw hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en u daardoor genoodzaakt bent uw reis te annuleren. U dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van uw dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden u ten allen tijden aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht u deze regeling willen afsluiten dan dient u dit aan te geven op het reserveringsformulier. Het is niet mogelijk om de annuleringsregeling op een later tijdstip nog af te sluiten.

Overig

Tijdens de groepswandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. Aan het begin van de week leggen we je graag uit waarom wij dit niet verantwoord achten.

alle info, prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.
 
In de bergen wandelen met de hond
Terug naar boven