• DogWalkTrail Austria
     

Blauwe Wandelingen
Tijdens uw
Vakantie met Hond

 
Op deze pagina staan de optionele blauwe wandelingen. Je kunt op je formulier aangeven of je wel of niet optionele activiteiten wilt doen. Je moet daarbij dan ook aangeven welke kleur wandelingen je zou willen. Als je van te voren deze wandelingen niet aangeeft kunnen we niet garanderen of je aan de wandelingen mee kunt doen.

Blauwe wandelingen tijdens uw vakantie met de hond

Prijzen:

Een halve dag
vanaf 30,00 p.p. uit en thuis 9.30 uur 12.40/13.30 uur. (ongeveer 2 tot 2,5 uur wandelen)
Het kan zijn dat we in de nabije omgeving wandelen en dan zijn we eerder terug.
Een hele dag
€ 45,00 p.p. uit en thuis 9.30 uur 15.0/16.0 uur) (3 tot 5 uur wandelen)
Voor alle optionele wandelingen geldt: minimaal 3 deelnemers tot maximaal 8 deelnemers tenzij er een 2 de gids mee loopt.

Prijzen zijn exclusief entree kaartjes, gondels, vervoer en/of andere transport middelen.

Er zijn een aantal plaatsen in de dogwalktrail bus/auto. Mocht je meer willen rijden dan is dit mogelijk tegen á 3,00 per persoon. Vol is vol.

Het is mogelijk een privé gids te huren voor dag wandelingen. Dit moet vooraf worden geboekt.
€ 165,00 per dag (dit zijn de prijzen van de Oostenrijkse Salzburger wandel vereniging) 

Grossglockner Experience:
Als u kiest voor de blauwe variant van een Grossglockner wandeling raden we u aan zelf op stap te gaan met een door ons uitgeschreven wandeling. Dit is een aanlijn wandeling vanwege regels in het Nationaal Park en de veiligheid van de hond.

Kloofbelevenis
 
Blauwe Wandelingen Oostenrijk
 
Kloofbelevenis
Het Salzburgerland telt behoorlijk wat kloven. Een kloof (klamm op z'n Duits) is ontstaan doordat rivieren en beken in een traag en eeuwen durend proces deze rotsen hebben uitgeslepen. Het resultaat zijn diepe, smalle uitgeslepen dalen waar soms machtige watermassa's doorheen razen die voor spectaculaire plaatjes zorgen. Watervallen, draaikolken en bruisend wit water staan u te wachten op deze eenvoudige maar prachtige wandelingen.

Halve dag wandeling: We zijn gemiddeld 1 tot 2 uur aan het lopen (ligt ook aan welke kloof) met het bezoek aan de klamm en de wandeling heen en terug . Natuurlijk sta je stil om foto's te maken en de natuur te bewonderen. Sommige kloven zijn in de directe omgeving en voor een aantal is er een reistijd van maximaal 30 minuten. Inclusief een stop bij een leuke gasthof en de reistijd is ben je een halve dag onderweg. (honden moeten goed kunnen traplopen)

Deze wandeling hebben we in verschillende gebieden. Mocht u stamgast zijn en graag een nieuwe kloof willen bezoeken, overleg dan met ons over de mogelijkheden. In de kloof moeten de honden aan de lijn.
 
Blauwe wandelingen tijdens uw vakantie met de hond.
 
Blauwe Wandelingen Oostenrijk Blauwe Wandelingen Oostenrijk
 
Waterval wandeling

Er zijn natuurlijk heel erg veel watervallen in het Salzburgerland, van heel bescheiden en klein naar overweldigend en groot... Een van de bekendste is natuurlijk de Krimmler waterval. Maar ook watervallen dichter bij zijn de moeite waard. Er zijn wandelingen van een halve dag en wandelingen waar je een hele dag aan kwijt bent. Het verschilt per waterval hoeveel uur we daadwerkelijk aan het wandelen zijn. Wil je meer weten over de watervallen of wil je je laten verrassen, geef als activiteit dan waterval op en dan laten wij in overleg op zondag weten welke waterval wandeling er mogelijk is.
 
Blauwe wandelingen tijdens uw vakantie met de hond.
 
Blauwe Wandelingen Oostenrijk
 
Krimmler: deze activiteit neemt mede vanwege de reistijd een hele dag in beslag. De Krimmler waterval is heel erg toeristisch maar dat kunnen we op de weg omhoog vermijden door langs de weinig benutte kant omhoog te lopen. Deze route loopt omhoog door het bos. Dit is een uur stijgen. Dit doen we heel erg rustig en we stoppen veelvuldig zodat het voor ieder te doen is. Daarna lopen we via de toeristische kant (want toegegeven vanaf daar zie je de waterval beter...) weer terug naar beneden. Op de heenweg kan de hond af en toe los, op het pad naar beneden vanwege de drukte niet.

Kesselfall: Halve dag wandeling: Hier is het op veel plekken mogelijk de honden los te laten lopen mits de hond dicht bij je blijft. Deze wandeling is zeer goed te doen en maar een kort stukje stijgen.

Blauwe wandelingen tijdens uw vakantie met de hond.
 
Blauwe Wandelingen Oostenrijk Blauwe Wandelingen Oostenrijk
 
Gondelwandeling

Bij de gondelwandelingen is de prijs altijd exclusief liftkaartje.

Er zijn verschillende gondelwandelingen. Alle blauwe gondelwandelingen houden in dat we met de gondel naar boven gaan en dat we dan van boven naar beneden lopen. Tijdens een gondelwandeling zijn we gemiddeld 3 uur onderweg. In sommige gevallen zijn we langer onderweg vanwege de locatie van de gondel. Bijna alle gondelwandelingen hebben losloop stukken behalve bij de Weisssee.
 
Blauwe wandelingen tijdens uw vakantie met de hond.
 
Blauwe Wandelingen Oostenrijk Blauwe Wandelingen Oostenrijk
 
Oriëntatie en Speurtocht wandelingen (met gids)

Voor iedereen die van uitdagende opdrachten, speurtochten, spelletjes met zijn hond en van nadenken houdt. Op deze wandeling gaat er weliswaar een gids mee maar zoekt u zelf de weg aan de hand van allerlei opdrachten en onverwachte objecten die u de weg vertellen. Soms is de beloning een schat voor jezelf, voor je hond of een lekkere versnapering op een idyllische plek. Er zijn verschillende opties. In overleg beslissen we welke we gaan doen. Deze wandelingen lopen allemaal over de leuke landelijk paden net boven de dorpen. Het zijn geen zware wandelingen en 2 tot 4 uur wandelen m.a.w. halve dag wandeling en grotendeels losloopwandelingen. Geef hier aan dat u graag met gids deze wandeling doet. Het is namelijk ook mogelijk zonder gids te wandelen.
 
Blauwe wandelingen tijdens uw vakantie met de hond..
 
Blauwe Wandelingen Oostenrijk Blauwe Wandelingen Oostenrijk
 
Bergmeren

Vele van onze eigen favorieten zijn de blauwe wandelingen waar we bergmeren tegen komen. Er is niets mooiers dan door ruige natuur lopen en dan plotseling een prachtig helder blauw betoverend mooi meertje tegen komen. Deze wandelingen zijn allemaal halve dag wandelingen waarbij het bij een aantal mogelijk is om los te lopen. Laat ons bij de reservering weten dat u graag een bergmeer wandeling wil doen. (wel vernoemen dat het gaat om de blauwe wandeling) en dan laten wij op zondag weer de mogelijkheden weten.
 
Blauwe wandelingen tijdens uw vakantie met de hond.
 
Blauwe Wandelingen Oostenrijk Blauwe Wandelingen Oostenrijk
 
Birnbachloch
 
Blauwe Wandelingen Oostenrijk Blauwe Wandelingen Oostenrijk
 
In ongeveer 30 minuten rijden bevinden we ons in een totaal ander gebergte dan de thuisbasis van DogWalkTrail. Na 1 uur stijgen in een prachtige rotsachtige omgeving komen we uit bij het prachtige Birnbachloch. Vroeger werden brokken ijs hier weggevoerd naar de bierbrouwerijen in München om het bier te koelen. Nee, je vindt er geen ijskoud biertje bovenaan maar wel een heel erg mooi spiegelglad poeltje in een grot. De terugweg is in eerste instantie via de zelfde weg tot we bij een splitsing komen waar we dan of terug gaan via de route waar we gekomen zijn of we gaan over een leuke hangbrug (1 persoon tegelijk oversteken...) en vervolgens door een bos terug richting de auto. Dit is een dagwandeling.   Blauwe wandelingen tijdens uw vakantie met de hond.
 
Blauwe Wandelingen Oostenrijk Blauwe Wandelingen Oostenrijk
 
Rauriser Oerwoud
 
Blauwe Wandelingen Oostenrijk
 
Blauwe wandelingen tijdens uw vakantie met de hond.
 
Ruim een uur rijden bij onze thuisbasis vandaan ligt het prachtige Rauriser Tal en de nederzetting Kolm Saigurn. Een prachtige dal waar zich verschillende wandelingen in verschuilen met oa het Rauriser Oerwoud. Even een half uurtje stijgen om daarna te verdwijnen in een oerwoud van moerassige poeltjes leuke smalle paden en prachtige watertjes. In het midden komen we op een plek waar de honden lekker los mogen lopen en daarna vervolgen we onze weg richting de auto
via een waterval. De wandeling is in een dag wandeling.
 
Blauwe wandelingen tijdens uw vakantie met de hond.
 
Blauwe Wandelingen Oostenrijk Blauwe Wandelingen Oostenrijk
 
Nog meer Hohe Tauern wandelingen

De meeste wandelingen vinden plaats in het nationaal park Hohe Tauern. De wandelingen lopen door een prachtige en adembenemende omgeving. De wandelingen zijn niet zwaar en gaan op een gemoedelijk tempo. Laat u verrassen door de mooie natuur en laat u meenemen door een van onze gidsen. Honden zijn hier altijd aangelijnd.

O.a. 

De try out moeras wandeling
(exclusief huur rubber laarzen á 5,00 p.p.) de honden moeten wel van water houden en goede conditie hebben. Zij hebben meer moeite met lopen dan wij als 2 benige wezens.

De wandeling door een turfgebied. Een wandeling door een prachtig gebied wat vroeger als turf winning werd gebruikt een stuk van een half uurtje stijgen en de rest gaat het gemoedelijk verder.
Halve dag wandeling.

Wandelingen langs prachtige beekjes. Een wandeling waar we ongeveer 1 tot
1 1/2 uur moeten stijgen. Dit gaat weer in een rustig tempo. We kunnen boven in een prachtig open dal bij een hutje wat drinken of heerlijk langs een beek picknicken. Dan lopen we over een andere weg weer terug naar de auto's. halve en dag wandelingen

Wandelingen in de directe omgeving van DogWalkTrail thuisbasis: á
25,00 p.p. maximaal 2 1/2 uur. Losloop stukken. Halve dag wandeling.

Vitalis weg: Langs een breed pad omhoog en daarna door een mooi bos weer terug naar het dorp. Honden kunnen op stukken los. Halve dag wandeling.

Van Niedernsill naar Piesendorf: Een beetje stijgen en stukken dalen. Honden kunnen sommige stukken los als we met een kleine groep zijn. Halve dag wandeling.

Vlinder wandeling: Langs een leerpad vol met informatie over vlinders en langs een oud keltisch dorpje lopen we een leuke ronde boven een dorpje hier vlakbij. Honden kunnen sommige stukken los als we met een kleine groep zijn. Halve dag wandeling.
 
Blauwe Wandelingen Oostenrijk Blauwe Wandelingen Oostenrijk
 
Kortom: Genoeg relaxt en eenvoudig te wandelen in de directe omgeving.

Mochten jullie nog andere dingen ondernemen zoals boogschieten, steppen, kanovaren, suppen of waterfietsen dan is dat ook mogelijk. Kijk bij fun activiteiten.
Terug naar boven